bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska a gelato

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:01

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska a gelato

Lina trávi prázdniny v Taliansku, ale akosi nemá náladu na pláže ani slávne pamiatky. Prichádza do Florencie len pre mamino želanie, aby stretla svojho otca. Ale prečo by mala spoznať niekoho, kto sa o ňu šestnásť rokov vôbec nezaujímal? Lina túži po jedinom – vrátiť sa domov.
Potom však natrafí na mamin denník zo študentských čias. Spolu s tajomným Lorenzom kráča v maminých šľapajach a spoznáva nádhernú taliansku kultúru. Postupne rozuzľuje spleť rodinných tajomstiev, aby zistila, kam naozaj patrí.

Detaily o knihe

Názov: Láska a gelato

Originálny názov: Love & Gelato

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

skvelá oddychovka na leto (Laura Löbbová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej sa odohráva v Taliansku, kam sa hlavná hrdinka Lina musela po smrti svojej matky presťahovať k svojmu otcovi. Už len samotné prostredie Talianska vyvolá v čitateľovi letnú atmosféru. Okrem skvelých opisov je aj spoznávanie rôznych zakútí, nových ľudí a jedál popísané naozaj výborne a presne tak, že chcete ísť hneď a zaraz do Talianska prežiť to tiež. Príjemné prostredie však stále sprevádza nie príjemná téma, smrť matky Liny. Napriek tomu, že to nie je ľahká téma je podaná tak, že na čitateľa kniha ako celok nepôsobí smutne. Kniha je písaná akoby v dvoch linkách, minulej a prítomnej, pričom však tá minulá pozostáva z listov Lininej matky. Takže na svoje si prídu aj milovníci romantických a rodinných zápletiek. Kniha niekoho rozosmeje, iného prinúti zamyslieť sa, a možno aj rozosmutní, no jedno je isté - určite dostanete chuť na talianske jedlo a gelato. Presne takto si predstavujem skvelú romantickú oddychovú YA na leto. Teším sa na ďalšie diely série a iné knihy od autorky!

Milá teen romantika (Maťa, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Po teen romantike siaham veľmi rada i keď nie veľmi často. Napriek tomu som túto z nepochopiteľného dôvodu roky obchádzala. Na jednej strane škoda, na druhej stane lepšie neskoro ako nikdy. Toto bolo skvelé. Jenna Evans Welch je taká Julie Caplin pre tínedžerov. Atmosféra Talianska na vás priam dýcha cez stránky. Budete mať chuť si okamžite booknuť letenky do Florencie a dať si gelato. Skvelo sa pri čítaní zabavíte. Autorka je vtipná a má veľmi čtivý štýl písania, ktorým napísala úplne úžasnú vec na leto. Je to kniha, do ktorej som sa začítala okamžite a nechcela som ju pustiť z rúk, kým ju nedočítam (len škoda, že to nebolo možné). Všetky postavy sú sympatické, i keď nad Linou som často krútila hlavou, pretože jej činy mali nelogickú postupnosť (logické by bolo prečítať si celý denník naraz a potom pátrať, keď už by mala kompletné informácie), lenže zas je pravda, že potom by nebol príbeh. Je ale super, že toto nie je prvoplánová romantika - vlastne by som povedala, že romantika je až tretím hlavným aspektom knihy. Oveľa dôležitelšie je vyrovnávanie sa s maminou smrťou a spoznávanie svojich koreňov. Každopádne, toto je knižka, ktorá sa týka ťažšej témy a predsa je to veľmi úsmevné, milé a vtipné čítanie. Jednoznačne odporúčam a teším sa na ďalšie knihy od autorky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x