bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nevlastná sestra

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nevlastná sestra

Isabelle mohla byť navždy šťastná – princovu lásku mala na dosah ruky. Lenže ona nie je tá krásavica, ktorá na plese stratila črievičku. Je škaredá nevlastná sestra, ktorá si odsekla prsty na nohe, aby jej do topánky vošla. Keď princ odhalí podvod, s hanbou ju vyženie.
Tam, kde sa končí príbeh Popolušky, začína sa príbeh nevlastnej sestry. Isabelle sa nevzdáva. Nechce skloniť hlavu pred svetom ceniacim si iba krásu. Rozhodne sa ukázať, že je v nej via. No môže škaredé dievča žiť šťastne až do smrti?

Detaily o knihe

Názov: Nevlastná sestra

Originálny názov: Stepsister

Objednávací kód NA635018

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

JD (Val, 17.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak by som musela niečo knihe vytknúť, bol by to jedine olupujúci sa zlatý názov Nevlastná sestra. Nič iné. Nepreháňam. Začala by som vekovým odporúčaním. Vo vydavateľstve sa rozhodli, že Nevlastná sestra je vhodná pre deti od 13 rokov. S tým sa mi nedá nesúhlasiť, kniha neobsahuje vulgarizmy či nevhodné scénky. Avšak, som presvedčená, že príbeh má čo ponúknuť aj dospelému čitateľovi a podľa mňa by hlavnej myšlienke lepšie porozumel, viac by si z knihy odniesol. Príbeh o Popoluške pozná každý. Jej ťažký život s nevlastnými sestrami a macochou. Nevlastná sestra sa začína v momente, keď si Octavia ošetrovala krvavú pätu a naša hlavná hrdinka Isabelle zohrievala čepeľ noža, aby obetovala svoje prsty na nohe kvôli manželstvu s princom. Vieme, že podfuk sa nevydaril. Od tohto momentu žili všetky tri ako vyvrheľky. Jennifer Donnelly šla na príbeh rozprávkovo. Sudičky, ktoré dopriali Popoluške lepší život, Isabelle ten jej dlhý nedopriali. V opak verí Markíz de la Chance- Šanca a pokúsi sa zmeniť osud zlej škaredej sestry. Kráľovná víl jej splní želanie, keď nájde tri kúsky svojho zlomeného srdca. Všetky tri bytosti menia kroky Isabelle jej “mapou života”. Čo je ale úžasné, je samotná myšlienka príbehu. Zlými ľuďmi sa nerodíme, stávame sa nimi pre to, čo zažívame. Presne takto to bolo s Isabelle. Podnadpis knihy je presne taký, o čom kniha je. Krása nie je vždy pekná. Nejde o zovňajšok, ale o to, akým človek je. Predsudky, klebety, nesympatie, to všetko môže zničiť našu krásu. Rovnako, ako od detstva počúvať “dobre mienené rady”- buď šikovná a poslušná ako tvoja sestra, nie si taká krásna ako tvoja sestra, BUĎ ako tvoja sestra! Aký môže byť následok takéhoto porovnávania? Strata sebavedomia, zatrpknutosť, žiaľ, nenávisť, zloba… Donnelly prerod zápornej postavy a jej uvedomenia si svojich chýb napísala perfektne. Deň za dňom sledujeme, aké nesebecké rozhodnutia Isabelle postupne urobí, čo všetko je ochotná obetovať a čoho sa vzdať. Hlavná hrdinka v sebe objaví nezlomného, bojového ducha i láskavé srdce. Krátke kapitoly zaručia, že nielen dieťa sa od knihy nebude chcieť odtrhnúť. Príbeh je písaný v tretej osobe, takže ho vidíme z pohľadu viacerých postáv. Dej je vcelku akčný, objaví sa šikana, dráma, útek, záchranná misia, bitka vojsk a to je len zlomok toho, čo vás v knihe čaká. Musím spomenúť aj Tavi a jej vedeckú dušu. Dokonca aj jej príbeh by som si s chuťou prečítala. Páčil sa mi odkaz po túžbe rovnosti pohlaví. Nevlastná sestra je rozprávkovo krásny, poučný príbeh, kde nakoniec zvíťazí dobro nad zlom, ale je to cesta plná tŕnia a bodliakov.

Nevlastná sestra (Janka, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nevlastná sestra je prekvapením od prvej strany až po tú poslednú… Nečakala som, že sa mi kniha tak zapáči. Autorkin štýl písania je naozaj výborný. Celú knihu sa pohrávala s detailmi a bolo zábavné sledovať, ako nakoniec všetky nadobudli svoj význam. Príbeh sa začína vtedy, keď Ella (Popoluška) opúšťa macochu a nevlastné sestry a odchádza s princom do paláca. Kde sa jej príbeh končí, tam začína napínavý príbeh jej nevlastnej sestry Isabelle. Vždy ma baví sledovať príbeh z pohľadu záporáka. Veľmi sa mi páčili aj všetky citáty a myšlienky, nad ktorými sa autorka zamýšľa, hlavne tie, ktoré hovoria o rovnosti žien. Oceňujem, že to nie je len bezduchý príbeh, ale je obohatený o množstvo vecí na premýšľanie. Nie je to striktne kniha pre mládež. Má čo ponúknuť aj iným vekovým kategóriám. Preto by som sa určite nebála po nej siahnuť.

Nevlastná sestra (Veronika Špirengová, 20.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj keď nie som cieľová skupina tohto románu, kniha sa mi páčila. Veď kto nemá rád rozprávky so šťastným koncom? Ja určite mám. Notoricky známy príbeh o Popoluške poňatý z pohľadu jednej z nevlastných sestier. To, že je príbeh napísaný o "zápornej postave", dáva aj iný pohľad na príbeh tej "kladnej postavy". Príbeh sa začína tam, kde takmer končí príbeh Popolušky. Hlavná hrdinka je vykreslená s jej chybami, avšak charakterovo rastie, hľadá samu seba. Je to príbeh o dobre a zle, kde dobro predsa len zvíťazí. Je to príbeh o ľuďoch, ktorí svojimi rečami napáchajú viac zla ako úžitku. Je to príbeh o tom, že najprv musíme niekoho spoznať aj vnútorne, až potom vyriecť súdy a že krása vychádza zvnútra. Odporúčam nielen tínedžerkam. Aj veľa dospelých si tu môže nájsť nejaké to ponaučenie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x