bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nepotopiteľná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nepotopiteľná

Sú cesty, na ktoré sa nemôžete vydať sama

Po matkinej náhlej smrti a tesne pred uvedením svojho druhého albumu, na ktorý sa kládli vysoké nároky, sa speváčka Greta Jamesová sa psychicky zrúti na pódiu. Zábery sa rýchlo šíria internetom a jej ťažko budovaná kariéra je ohrozená. Práve pred tým ju otec varoval. Napokon, jej spevácky sen nikdy celkom neschvaľoval.
O niekoľko mesiacov Greta neochotne súhlasí, že bude otca sprevádzať na plavbe po Aljaške. Možno je to ich posledná šanca nájsť si k sebe cestu, zmieriť sa so stratou milovanej matky a manželky a zároveň si vyjasniť krivdy, ktoré v sebe roky dusili. Greta na lodi spoznáva Bena Wildera, šarmantného historika, ktorý má počas plavby prednášať o knihe Jacka Londona Volanie divočiny. Greta sa snaží získať späť svoju sebadôveru, Ben zas čelí vlastným trápeniam, a tak sa ocitajú v situácii, keď sa navzájom priťahujú a spoliehajú jeden na druhého.
Ďaleko od preplnených mestských sál a obklopená úžasnou scenériou Aljašky sa Greta konečne postaví čelom k vlastným rozhodnutiam, k zlomenému srdcu a k žiaľu, ktorý tak sužuje jej rodinu. Raz sa predsa musí rozhodnúť, ako ďalej so svojím životom a ako znovu nájsť svoj hlas.

Z anglického originálu The Unsinkable Greta James (Ballantine Books, New York 2022) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Nepotopiteľná

Originálny názov: The Unsinkable Greta James

Objednávací kód NA205404

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nepotopiteľná (Kristína Rydlová, 19.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nepotopiteľná je pomerne emotívny príbeh, v ktorom sa rieši viacero závažných tém - smrť blízkeho človeka, vyrovnávanie sa so stratou, naštrbené rodinné vztahy... Greta už od detstva milovala hudbu, no kým mama ju v hudobnej kariére od začiatku podporovala, otec s tým nikdy nesúhlasil, pre svoju dcéru si predstavoval iný život. Ich vzťah sa postupom rokov čoraz viac ochladzoval, až nakoniec vôbec nedokázali nájsť spoločnú reč a neustále sa hádali. Mama im vždy robila prostredníka, no teraz tu nie je a ani jeden z nich netuší, ako to bez nej zvládnu, najmä keď spolu majú stráviť celý týždeň na zaoceánskej lodi smerujúcej na Aljašku. Nečakaná smrť matky Gretu veľmi zasiahla, až musela načas prerušiť svoju kariéru a nedokáže si predstaviť, že by sa mala opäť predstaviť pred publikom. Miestami mi jej bolo veľmi ľúto, otec sa k nej správal dosť kruto, až som nechápala, ako môže byť rodič k svojmu dieťaťu takýto necitlivý, neustále jej podkopávať nohy a znevažovať to, čo ju tak baví. Aj ona však mala maslo na hlave a niekedy som jej úplne nerozumela. Obaja sa snažili svoj vzťah nejak napraviť, ale nebolo to jednoduché a viackrát si navzájom ublížili. Bolo tu naozaj mnoho emotívnych momentov, keď sa mi tlačili slzy do očí. Samozrejme, nechýbala ani trocha romantiky (Greta sa na lodi zoznámila s historikom Benom, milovníkom Jacka Londona), hoci táto linka sa vyvíjala iným smerom, ako som čakala. Čo musím pochváliť je krásne prostredie Aljašky, to spoločne s plavbou na lodi veľmi pekne dotváralo celý príbeh. Musím sa priznať, že som čakala trochu odlišný príbeh, ale to, čo som dostala, sa mi tiež páčilo.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x