bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Autizmus od A po S

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:440
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 25,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 25,71 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 4,19 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Autizmus od A po S

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

Povedomie o poruchách autistického spektra sa na Slovensku každým rokom zvyšuje. Pribúdajú poznatky o biologických a environmentálnych faktoroch, ktoré prispievajú k prejavom autizmu, aj o možnostiach pozitívne ovplyvniť vývin mozgových funkcií. Je veľmi potrebné, aby boli na dosah nielen odborníkom, ale aj rodičom a laickej verejnosti. To bola hlavná motivácia na vytvorenie publikácie Autizmus od A po S.

Počas pandémie sa podarilo dať dokopy skvelý tím autorov s dlhoročnými skúsenosťami v problematike. Tvorí ho vyše dvadsať renomovaných odborníkov, editorkou je Prof. MUDr. Daniela Ostatníková, PhD. Títo lekári, vedci, detskí psychiatri, klinickí psychológovia, logopédi či liečební a špeciálni pedagógovia venujú deťom s autizmom veľkú časť života. V knihe sprostredkúvajú svoje poznatky i skúsenosti s diagnostikou autizmu aj s na dôkazoch založenými intervenciami pri liečbe tejto neurovývinovej poruchy. Takisto ponúkajú praktické usmernenia pre deti a dospelých s poruchami autistického spektra. Text obsahuje aj svedectvá rodičov, ktoré upozorňujú, aké dôležité a užitočné je stať sa vnímavými pre potreby ľudí s touto poruchou a ich rodiny.

Detaily o knihe

Názov: Autizmus od A po S

Objednávací kód NA205385

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha mi veľmi pomohla, vrelo odporúčam! (Barbora, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala v čase, keď môjmu synčekovi diagnostikovali PAS. Kniha mi v tej dobe naozaj veľmi pomohla, nakoľko autizmus bol pre mňa niečo nové, nepoznané. Mám peečítaných viacero knih s touto tematikou, ale najviac zo všetkých mi dala práve táto kniha, keďže sa v jednotlivých kapitolách venuje všetkým oblastiam života detí s PAS, vrátane vzdelania, dospelosti, terapií.... Je to naozaj skvelá kniha, za ktorú som ako mamička chlapčeka s PAS, autorom veľmi vďačná a naozaj ju vrelo odporúčam všetkým, ktorí buď majú dieťa s PAS v rodine, alebo s týmito deťmi pracujú napríklad ako učitelia, alebo majú takéto dieťatko v okoli a chcú ho pochopiť. Je to skvelá kniha, ktorá mi dala veľa a určite sa k nej ešte niekedy vrátim.

Odporúčam (Miroslav, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam knihu všetkým, ktorí sa s PAS stretávajú osobne alebo pracovne.

Nesmierne užitočná kniha (Zdenka, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Videla som o tejto knihe video pani profesorky, na vašej stránke a musela som si okamžite kúpiť. Máme v rodine až dvoch autistov...a nevedela som sa od nej celý víkend odtrhnúť. Povedala by som - konečne kniha, ktorá myslí na nás rodičov, ktorá nám ponúka toľko vysvetlení, povzbudenia, dobrých rád, tipov. Mám načítaných veľa kníh z tejto oblasti, prirodzene, ale toto je čosi výnimočné. Jednotlivé kapitoly koncipovali odborníci v danom odbore, ktorí sa však venujú aj autizmu. Práve tým to naberá na užitočnosti, odbornosti, ako keby to celé napísal len jeden, hoci aj odborník. No autozmus je skutočne veľmi širokospektrálne ochorenie, spája sa v ňom plno iných problémov a nemôžete byť expert na všetko. Takto 20 odborníkov zostavilo unikátnu knihu, ktorá nám rodičom nesmierne pomôže. Dakujeme!

Autizmus od A po S (Tina, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha od rád odborníkov, cez každodenné situácie v rodine až po zdieľanie užitočných skúseností,komentov a praktík

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x