bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ak niečo stratíš

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Vaša cena: 4,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 9,- € (zľava 65%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ak niečo stratíš

Finn a Zoe sa do seba bezhlavo zaľúbia, len čo sa spoznajú. Finn však odchádza na charitatívnu púť po Afrike, aby vyzbieral peniaze pre nadáciu duševného zdravia na počesť svojej zosnulej sestry. Načasovanie nemôže byť horšie, ale Zoe verí, že ich city sú dostatočne hlboké a odlúčenie zvládnu. Po Finnovom odchode sa jej však stane nehoda s následkami na celý život. Zoe myslí iba na jedno. Bude ju ešte ľúbiť? A čo ak mu pokazí život? Po dlhých úvahách s ním napokon preruší kontakt a bez vysvetlenia zmizne z jeho života. Finn ničomu nerozumie, ale je odhodlaný bojovať o dievča, ktoré mu dalo srdce. Vtedy ešte netuší, že jeho vyvolená možno nie je tou, čo bola kedysi.

Z anglického originálu Back to You (Piatkus, Great Britain 2021) preložila Zdenka Buntová.
Verše E. E. Cummingsa preložila Jana Kantorová-Báliková.

Detaily o knihe

Názov: Ak niečo stratíš

Originálny názov: Back to You

Objednávací kód DY205345

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny a hlboký príbeh o stratách i odpúšťaní ... a pravej láske. (Miroslava Novysedláková, 14.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak niečo stratíš je hlboký a veľmi pekný príbeh o láske, priateľstve, odpúšťaní, vyrovnávaní sa so stratami a bojom so samým sebou. Možno by ste čakali, že sa tento príbeh bude orientovať na ústrednú dvojicu a ich vzťah, no autorka nám toho ponúkla oveľa viac. Ukázala nám skutočnú realitu toho, aké je zažiť tragédiu, prísť o niekoho či o niečo a ako sa s tým postupne vyrovnať, hoci je to tá najťažšia vec, aká sa vám v živote mohla prihodiť. A samozrejme, nechýba tá práva láska.

Príjemné čítanie (Slávka Beňáková, 23.8.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Na začiatku knihy to pre mňa všetko bolo nejaké hrrr rychle a tak nejak nepravdepodobne. No kedže som videla koľko strán je ešte predomnou, tak som vedela, že sa niečo stane a bola som zvedavá čo si autorka pre nás prichystala. To čo som predpokladala sa aj stalo a hlavnu hrdinku Zoe postretla tragédia a všetko sa zmenilo. Uplne sa zmenilo aj správanie hlavnej hrdinky. A priznam sa niekedy som bola na ňu naštvaná preto ako sa správa, ale na druhej strane som ju chápala. Ved keď sa vám stane niečo čo vám uplne zmení život tak to zmení aj vás a obzvlašt keď ide o zlú vec, človek zatrpkne. Hlavného hrdinu Finna som ľutovala, ale aj obdivovala jeho vytrvalosť. Autorka v knihe nerieši len vzťah Zoe a Finna, ale tak tiež vzťah Zoe s jej otcom. A práve na jej ocovi autorka poukazala na to, že človek sa môže zmeniť a to k lepšie a preto mu treba jeho chyby odpustiť. Aj ked hlavný hrdinovia neboli zlí, ale nejako som si k nim nevytvorila vzťah ako je to pri iných knihách. Kniha bola dobrá a zaujala ma, no na druhej strane nepatri ku kniham kde pribeh mi ostane v pamäti na veľmi dlhý čas.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V živote som nevidel toľko hviezd ako v Afrike. Netušil som, že ich je tak veľa, boli rozsypané od jedného horizontu po druhý. Občas som nocoval vonku, pod holým nebom. Ak som bol príliš vyšťavený, nechcelo sa mi stavať stan. Pozeral som na hviezdy a myslel na teba. Na to, ako bláznivo sa to celé zomlelo. Pretože to bolo bláznivé. Keby mi niekto rozpovedal náš príbeh, neuveril by som mu. Ani náhodou. Stretnúť sa a v priebehu niekoľkých hodín sa zaľúbiť?
Nie, také veci sa predsa v normálnom živote nestávajú, to býva len vo filme alebo v knihách. Ibaže v tú noc sa to stalo. Prinajmenšom pre mňa. A myslel som si, že aj pre teba, ale zjavne som sa mýlil, pretože tu nie si, a ja netuším, kam si sa podela.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x