bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malé jablko

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:380
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malé jablko

Elena dokončí postgraduálne štúdium na prestížnej právnickej fakulte v New Yorku a očarená vzrušujúcou metropolou sa rozhodne pre nečakaný zlom vo svojom živote. Odmietne významné postavenie v bratislavskej advokátskej kancelárii a s priateľkou z univerzity si prenajme byt v brooklynskej štvrti Bushwick.
Autorka zobrazuje Bushwick tak, ako si ho zamilovala – ako drsný, škaredý, nežný a krásny zároveň. V tejto štvrti prežíva aj neopakovateľný pocit slobody, keď sa prvýkrát cíti sama sebou, môže vyskúšať takmer všetko bez strachu a odsudzovania a prežíva aj lásku s mužom a so ženou.
Bushwick v tých rokoch zaľudnili umelci a naplnil ho bezbrehou kreatívnou energiou. Elena si v kaviarni Tiny Apple nájde svoju komunitu a zamiluje sa do nevšedných ľudí, street artu, nových zážitkov, DYI kultúry, ktorú táto štvrť ponúka. Keď sa zoznámi s megaúspešným
choreografom Júliusom Smrekom, stáva sa súčasťou česko-slovenskej imigrantskej komunity. Pod Smrekovým vplyvom sa rozhodne založiť úspešný blog zvaný Girl in Bushwick, ktorý pritiahne pozornosť nadšených sledovateľov, ale aj trolov, ktorí sa s jej úspechom nevedia zmieriť.
Katarína Hybenová napísala veľmi zaujímavý a príťažlivý román, príbeh Slovenky, ktorá vlastnou snahou a vnímavosťou dosiahla úspech a uznanie vo štvrti, kde pohoreli aj rodení Newyorčania. Navyše sa zoznámime s česko-slovenskou komunitou, ktorá sa na začiatku dvadsiateho prvého storočia sformovala v New Yorku.

Detaily o knihe

Názov: Malé jablko

Objednávací kód NA634136

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mala jablko (Nikol, 7.2.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som dostala vo vymennom projekte #kniznatekvicka na IG. Pocas citania som mala zmiesane pocity. Cakala som kedy ma dej vtiahne, a ked vtiahol tak iba na malu chvilku. Styl pisania je zaujimavy, pobavili ma slovne spojenia "terapia sexom", "tepli ako zehlicky"a pod. Par krat sa mi stalo, ze som si nieco pomyslela a presne moje myslienky som citala v dalsom odstavci. Pacilo sa mi ked autorka opisovala prostredie NY stvrte a zivot v nej. Pračovňa s kaviarnou?, za mna uplne super. Co sa tyka postav bola vsehochut. Elena je typ "Pane boze daj ma kam chces len ma ticho poloz". Presla si dlhu cestu. Az mi bolo divne ako prezila v NY. Samotne jej zamyslenie ma otravovalo. Boli useky, ktore ma doslova nudili. Autorka poukazuje na silu sudrznosti a vieru v seba sameho ale i silu penazi a konexii. Pribeh je o zmene, vyvoji osobnosti ale aj samotneho prostredia, inakosti, mentalite a samozrejme priatelstve a laske. Bushwick. Komunita. Umenie. Ludia. Roman plny zivota a presto vsetko mna neohuril. Vsetko je uhol pohladu, vy dajte sancu slovenskemu pribehu o americkom sne.

Malé Jablko (Madamme.de.ludrigova, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Boli ste už v New Yorku? Ja si hneď spojím New York a film Sám doma a Milana bez mapy. ???? Príjemná oddychová kniha plná elánu, umenia, jedla, párty, emigrantov, spoznávanie štvrtí v New Yorku, nových priateľstiev, sklamaní v láske, odvahe - ísť si za svojím snom, šikany, obťažovania. To všetko sa deje v tom najúžasnejšom meste na svete, ktoré nikdy nespí. Mladá Slovenka, ktorá si hľadá svoje miesto v Brooklyne v mestskej časti Buschwick. Chcela byť právničkou, ale osud to zariadi inak. Strašne sa ľutuje ( troška mi liezla na nervičky ), ale nakoniec dostane rozum a začne robiť to, čo ju baví a napľňa. Založí si blog. Bude odhodlaná bojovať aj s neprajníkmi, ktorí ju budú hejtovať? A čo jej víza, ktoré jej končia. Popasuje sa s nástrahou, aby vedela ostať v Buschwicku a venovať sa tomu, čo ju napĺňa. Pomôžu jej kamaráti, aby vedela túto situáciu vyriešiť? Ďakujem Ivka, že som sa mohla zúčastniť tejto štafetky a spoznať novú SK spisovateľku. Musím sa priznať, najprv som si myslela, že to píše zahraničná autorka. Ale bol to omyl. Autorka je naša a kniha je inšpirovaná jej cestou za splnením si svojho sna.2

svetové dielo od slovenskej autorky (Andrea Vojtech, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je tak rozkošne sexy! Nie sexisticky, ale tým, aká je príťažlivá, moderná a aktuálna. A veľmi dobre napísaná. Ťažko mi ju zaradiť k slovenskej literatúre, pretože z nej sála silná “americkosť”. Nielen témou a lokáciou, ale aj samotnými dialógmi, štylistikou a celkovou formou je táto kniha viac než len dobrá slovenská literatúra. Je svetová. Málokedy nemám knihe čo vytknúť, som večne nespokojný frfloš, avšak Malé jablko ma úplne dostalo a neviem na ňom nájsť naozaj nič hodné kritiky. Úplne najviac mi sedel aktuálny, pre niekoho možno až priveľmi vulgárny jazyk, no bez neho by dialógy neboli tak autentické a zneli by viac slovensky než americky. Navyše vie autorka veľmi dobre pracovať so slovami a fantáziou. Okrem hlavných tém príbehu mladej Eleny - život emigrantov v NYC, problémy s vízami, prácou, bývaním, bezpečnosťou a milostným životom, internetový hejt a trolling - sa kniha vo veľkej miere zaoberá aj dôležitými životnými témami - hľadanie seba samej, svojho miesta na svete a svojho “poslania”. Veľmi sa mi páči, ako autorka nastavuje zrkadlo Slovensku a jeho národnému zmýšľaniu, takej tej slovenskej “malosti”, ktorá v sebe zahŕňa závisť nielen úspechu ale aj snahy dosiahnuť ho, odsudzovanie druhých a osočovanie na základe etnicity, orientácie, túžby robiť v živote niečo nie kvôli zisku, ale v prvom rade pre radosť. Knihu odporúčam každému. Je to príjemné oddychové čítanie, ktoré v sebe spracúva nespočetné množstvo aktuálnych a aj nie vždy príjemných tém. No sú napísané takým prirodzeným štýlom, že nešokujú, nekričia, skôr čitateľovi ukazujú, že presne takýto je svet.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x