bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strážkyňa slnka

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strážkyňa slnka

Lily pomaly dospieva a naplno si uvedomuje, že žije v neprirodzenom svete. Dni trávi v gumákoch a pršiplášti, do nitky premočená, hladná a osamelá. Matne si spomína na láskavý dotyk teplých lúčov, ktoré sa jedného dňa vytratili spolu so žiarivým slnkom. Odvtedy dedinu sužuje nepreniknuteľná hmla a nekončiaci dážď.
Raz však Lily nájde zakázanú cestu do slnečného údolia a rozhodne sa uväznené slnko oslobodiť. Musí zvíťaziť nad Strážkyňou slnka, ktorá skrýva temné tajomstvo. Tajuplný príbeh odvážneho dievčatka je tak trochu detektívka, lebo Lily musí vypátrať, kto a prečo slnko uväznil.
Autorka si v Strážkyni slnka rovnako ako v Snehovej sestre všíma hlboké ľudské emócie, ktoré ovplyvňujú naše konanie a zmýšľanie, hoci niekedy aj nesprávnym smerom. Tentoraz hovorí o pomste, ktorá k ničomu nevedie a nič nevyrieši, veď hlbokú bolesť možno pochopiť a vyliečiť jedine láskou.
Po zimnom príbehu prináša Maja Lunde jarný, plný fantázie a severského kúzla. Detskí čitatelia sa už teraz môžu tešiť na jej letný a jesenný príbeh.

Detaily o knihe

Názov: Strážkyňa slnka

Objednávací kód NA633494

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nielen pre deti (Kristína Danišová, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strážkyňa Slnka je príbehom, v ktorom Slnko odišlo a farby sa stratili. Nad hlavou mali ľudia búrkové mračná a kvapky dažďa starostlivo ukryli bolesť a strach v očiach dospelých. Nedostatok jedla sa podpísal na chudých tvárach a vrásky sa prehĺbili. Až pokým sme so sirotou Lily nenašli v lese miesto, kde sa preháňal chlapec a psík, kde bolo Slnko väznené a kde rástlo všetko ovocie aj zelenina, o ktorom mohli ľudia len snívať. Prešli sme cez temnotu dní, farebné kvety až po únavu a teplo, ktoré privreli viečka očí, aby sme zachránili to, čo malo zostať stratené. Išli sme za tou, ktorá sa rukami dotýkala reťaze, aby udržalo Slnko a ktorú tak veľmi bolelo srdce. Po Snehovej sestre som nemala žiadne pochybnosti, že Strážkyňa Slnka patrí medzi tie knihy, ktoré si chcem prečítať. Hoci sa mi o jednu snehovú vločku páčila viac jej zimná predchodkyňa, nič to nemení na tom, že Maja Lunde opäť vytvorila krásny príbeh a ilustrácie nie sú o nič menej dychberúce. Z knihy nechcete odísť, ale viete, že v nej nemôžete ostať navždy, pretože na vás čakajú ďalšie príbehy, do ktorých sa môžte zaľúbiť. A to, že v nej necháte kúsok svojho srdca, znamená len to, že raz ju opäť otvoríte s troškou strachu a úsmevom na perách a vyblednutá spomienka znova ožije.

Krásne (Laura Löbbová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strážkyňa slnka bol veľmi pekný príbeh s mnohými myšlienkami a krásnymi ilustráciami. Ideálny na jar, kedy sa príroda prebúdza a všetko je zrazu trošku pozitívnejšie a lepšie. Najviac sa mi na knihe páčili práve ilustrácie prírody a jej opisy, avšak ani samotný príbeh nezaostával. Kniha je primárne určená pre deti, ale myslím, že má čo ponúknuť aj dospelým. Každý si z nej vezme to svoje. Teším sa na ďalšie príbehy od autorky

Krásny príbeh s ešte krajšími ilustráciami (Martina Fraňová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď to vonku nevyzerá práve na jar, náladu si môžte spraviť napríklad aj touto knihou - Strážkyňa slnka. Priznám sa, že je to moja prvotina od autorky a som rada, že som sa k nej konečne dopracovala. Stálo to z to. Kniha vás najprv ohúri samotnou obálkou. Je neskutočne krásne spracovaná a premyslená do posledného detailu. Potom prichádza samotný text. Úprimne, nečakala som práve takýto príbeh, ale o to viac som zostala ohúrená. Dievčatko, ktoré býva v chladnom svete bez slnka sa zatúla do krajiny, kde je slnko ukradnuté a zatvorené pred ľudmi. Toto všetko je doplnené o dobrodružstvo, priateľstvo a lásku. Dobro porazí zlo, veď to poznáte. Bolo to niečo originálne, nové a veľmi sa mi páčila hlavná myšlienka a rozuzlenie celého príbehu. Štýl písania ma celkom bavil, ale nestiahol ma až tak do samotného príbehu. Túto prácu spravili až ilustrácie, ktoré boli neskutočne nádherné. To, čo text nedokázal vyjadriť, ukázali práve ilustrácie, ktoré vo mne niekedy vyvolali viac emócií, než samotné slová. Tento príbeh vyjadroval jar. To obdobie, ktoré prichádza po tichu, chlade, spánku a tme. Všetko sa prebúdza, príroda si užíva prvé lúče teplého slnka a všeobecne nastáva obdobie radosti a veselia. Na konci knihy som aj ja pocítila tieto teplé lúče na mojej knihomoľskej dušičke. Je to detský príbeh, ale nesie v sebe veľké posolstvo. Odporúčam ho pre malých aj veľkých, mladých aj starých. Každý si z tejto knihy niečo odnesie a zároveň sa môžte pokochať na ilustráciách, ktorých je tam naozaj veľa (veľké juchuu).

Príbeh so silným odkazom (Iveta Žabková, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh o hneve, pomste a jej následkoch, ok odvahe, priateľstve a túžbe zmeniť sivý, upršaný svet, zlepšiť život sebe aj druhým. Silný príbeh od Maja Lunde s úžasnými ilustráciami Lisy Aisato odporúčam deťom 10+, ale pokojne aj dospelákov, ktorí milujú svet fantázie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x