bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vraždiť je hračka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:168
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vraždiť je hračka

Jeden z najlepších detektívnych príbehov Agathy Christie, ktorý zaujme vzrušujúcou zápletkou, presvedčivými postavami i nečakaným rozuzlením.
New York Times Book Review

Luke Fitzwilliam sa po rokoch policajnej služby v Indii vracia do rodného Anglicka a vo vlaku do Londýna sa zoznámi so zhovorčivou starou dámou, ktorá mu pripomína milovanú tetu Mildred. Starenka sa mu zdôverí, že má namierené do Scotland Yardu, lebo v mestečku Wychwood sa dejú strašné veci a ona vie, kto ich má na svedomí. Luke ju zo zdvorilosti vypočuje, no neskôr sa dozvie, že jeho spolucestujúca tragicky zahynula – zrazilo ju auto. A vzápätí zomrie aj muž, ktorého označila za ďalšiu obeť záhadného vraha. Luka to zaujme a rozhodne sa vypátrať, čo sa to vlastne v tom malebnom mestečku na anglickom vidieku deje...

Prekladateľka: Alena Redlingerová

Detaily o knihe

Názov: Vraždiť je hračka

Originálny názov: Murder is Easy

Objednávací kód NA632739

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Obľúbená autorka (Maťa, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako je pri pani Agátke zvykom, aj toto bola úžasná jednohubka. Že je kniha majstrovsky napísaná, je pri autorke samozrejmosťou. Avšak s výnimkou knihy A neostal ani jeden nie som ešte zvyknutá čítať jej knihy, v ktorých nie je Poirot ani Marplová. Nebolo sa čoho obávať. Vraždiť je hračka je ďalší perfektne zamotaný detektívny príbeh. Navyše hoci som v posledných knihách, ktoré som od nej čítala som bola schopná uhádnuť kto je vrah (i keď na motív som zatiaľ neprišla) - tu som bola opäť riadne prekvapená! Veľmi neočakávané, zas som sa vo svojich dedukciach zamerala na nesprávne veci :D Opäť som sa však počas čítania zamerala na to, ako ako fantasticky vie písať postavy po psychologickej stránke. Vie neskutočne dobre spracovať rôzne charaktery (a to na 164 stranách!). A to hlavne ženské. Napriek tomu, že Agatha Christie umrela pred vyše 50 rokmi a mnohé jej detektívky pôsobia staromódne, je tam často viditeľný, no jemný výsmech spoločenských konvencií. Mnohé jej ženské hrdinky sú silné, inteligentné, majú pokrokové myslenie a stále zapadajú do danej doby. A je jedno či ide o hlavnú postavu (ako slečna Marplová) či nejaké nenápadné dedinské dievča. A pritom je vidieť aj medzigeneračné rozdiely medzi postavami. Uzavrela by som to tým, že i keď si nemyslím, že táto kniha patrí k jej úplne najlepším dielam (ale ja som čítala približne 40 detektívok od nej, takže konkurencia je veľká), tak je to výborný román, ktorý stojí za prečítanie.

Príjemná oddychovka (Monika Karolová, 13.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako sa to hovorí? Pod lampou býva najväčšia tma? Hlavne nenápadne a prepečie sa vám kadečo. No veľký pozor na tých, ktorí bažia po krvi, pretože tým by sa mohla takto prepiecť aj vražda. Jedna, dve, aj päť vrážd ... . Luke Fitzwilliam sa po rokoch policajnej služby vracia do Londýna a cestou vlakom stretne staršiu dámu, ktorá mu je veľmi sympatická, pretože mu pripomína jeho tetu. Pani Pinkertonová sa mu zdôverí, že práve ide do Scontland Yardu ohlásiť veľmi závažné udalosti, ktoré sa diali v jej mestečku. Na prvý pohľad sa zdalo, že šlo o nešťastné náhody, no ona vie, že to boli vraždy a aj vie, kto bude ďalšia obeť a kto je vrahom. Na druhý deň v novinách si Luke prečíta správu o nešťastnej náhode - pani Pinkertonovú na jej ceste za mužmi zákona zrazilo auto a o pár dní zomrel človek, ktorého označila ako ďalšiu obeť. Luke sa rozhodne vycestovať do mestečka, odkiaľ prišla pani Pinkertonová a vypátrať nebezpečného vraha, kým neudrie opäť ... . Zväčša je môj diapazón podozrivých pri Agathe veľmi široký, no tentoraz som podozrievala celý čas len jednu osobu a v duchu si vravela - "ho ,ho ,ho ,či , či, či , dnes ma Agátka neprekabátiš, presne viem, kto to je ... " No čo vám poviem, opäť som "strieľala" vedľa. Aj táto christieovka ma veľmi bavila a určite ju všetkým milovníkom detektívok vrelo odporúča.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x