bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







A neostal ani jeden

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:168
Poradie vydania:3.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: A neostal ani jeden

A neostal ani jeden je azda najslávnejšia kniha kráľovnej detektívky Agathy Christie – na celom svete sa z nej predalo vyše sto miliónov výtlačkov. Obľubu si získala aj jej divadelná adaptácia a niekoľkokrát bola úspešne sfilmovaná.

Majstrovské dielo Agathy Christie.
Spectator

Dej románu nás zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla pán Amis. Tajomný hostiteľ sa však neukáže a hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A tak ako ubúda vojačikov v detskej riekanke, vo vile postupne ubúda hostí, ktorých vraždí chladnokrvný šialenec. Najdesivejšie však je, že vrahom je jeden z nich...

Prekladateľ: Katarína Jusková

Detaily o knihe

Názov: A neostal ani jeden

Originálny názov: And Then There Were None

Objednávací kód NA632359

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Klaudia Mazurkievičová, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Už na prvé prečítanie ma oslovila anotácia a možno jednoduchý, ale originálny námet. Desať ľudí, ktorí boli pozvaní na tzv. Vojakov ostrov, sa nechalo zlákať čírou zvedavosťou, ktorá sa im napokon stala osudnou. Prastará detská riekanka o desiatich vojačikoch sa totiž napĺňa do poslednej bodky. Od prvých stránok sa zoznamujeme s veľkým množstvom postáv, v ktorých sa môže čitateľ jednoducho stratiť. Mne sa každá z nich sprvu v pamäti zakorenila podľa profesie, prípadne iného poznávacieho znamenia. Samotné mená sú však v príbehu tak často spomínané, že postupne som si osvojila aj tie. Práve veľká variabilita postáv je na tomto diele zaujímavá. Spoznávame osoby s odlišnými charaktermi, ktoré spája nielen túžba po záchrane, ale aj utajené krivdy z minulosti.Autorkin štýl písania je určite iný, než na aký je zvyknutý čitateľ moderných detektívnych príbehov. Je inteligentný, nadčasový, často v texte využíva tri bodky, zastarané slová či krátke úsečné vety. Absolútne však vyvrátila moju prvotnú obavu o to, či bude mať dej dostatočnú dynamiku. Autorka vsadila na množstvo dialógov, ktoré pomáhajú v stupňovaní napätia a dokážu zmiasť čitateľa aj vtedy, keď si už myslí, že je všetko jasné. Hoci sa nezamerala na bohaté opisy prostredia, tajomná a desivá atmosféra je natoľko uveriteľná, že predstavivosť pracuje na plné obrátky.Keďže už zo samotnej anotácie je zrejmé, že príbeh má vopred daný scenár, neočakávala som v deji veľa prekvapivých zvratov. Veľmi oceňujem epilóg, v ktorom autorka všetko jednoducho vysvetlila a ponúkla podrobnejšie odpovede na otázky, ktoré som si kládla počas čítania. Knihu A neostal ani jeden odporúčam každému milovníkovi detektívneho žánru, ktorý má chuť siahnuť po niečom rafinovanom, dynamickom a inteligentnom. Na stránkach tohto útleho diela nájdete napínavý, do detailov premyslený príbeh, ktorý vygraduje do prekvapivého rozuzlenia. Či už by ste sa, rovnako ako ja, chceli zoznámiť s tvorbou tejto autorky alebo ste jej verným fanúšikom, táto kniha je voľbou, ktorá vás nesklame.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x