bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobrý boj

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Vaša cena: 4,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 9,- € (zľava 65%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobrý boj

Dcéra a vnučka prominentných manhattanských advokátov Meredith McKenziová je predurčená na to, aby získala to najlepšie ? kvalitné vzdelanie, príslušnosť k spoločenskej smotánke, dokonalé manželstvo. Meredith prežíva detstvo v Nemecku, zatiaľ čo jej otec súdi nacistických vojnových zločincov v rámci norimberských procesov, a citlivo vníma boj medzi dobrom a zlom odohrávajúci sa v reálnom čase. Keď sa jej rodina vráti do Spojených štátov, Meredith si začne raziť vlastnú cestu a plávať proti prúdu s podporou voľnomyšlienkarského starého otca. Je odhodlaná stať sa právničkou napriek námietkam svojho konzervatívneho otca. Spriatelí sa s mladou nemeckou Židovkou, ktorej rodina zahynula v koncentračnom tábore. A kým jej starý otec stúpa po kariérnom rebríčku ku kreslu sudcu Najvyššieho súdu, Meredith sa zúčastňuje na najnaliehavejších kauzách svojich čias: boji za občianske práva a protestoch proti vojne vo Vietname. V nasledujúcich, pre Ameriku búrlivých rokoch sa Meredith pripája k predvoju novej generácie žien a prekonáva hranice v spoločenskom, politickom aj pracovnom živote. No násilie sa priblíži aj k jej domovu a Meredithina kedysi súdržná rodina musí zmeniť pohľad na svoje hodnoty a tradície, ale aj prežiť zdrvujúcu stratu.

Z anglického originálu The Good Fight (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2018) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Dobrý boj

Originálny názov: The Good Fight

Objednávací kód WP205192

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Meredith považovala ples debutantiek za smiešnu, archaickú snobskú tradíciu a vyhlásila, že sa nemieni predvádzať v bielych šatách spolu s kŕdľom chichotajúcich sa dievčat, ktoré si hľadajú manžela. Ples vždy usporiadali cez vianočné sviatky pre študentky prvého ročníka vysokej školy alebo na prvé Vianoce po maturite pre maturantky, ktoré sa nechystali pokračovať v štúdiu. Za normálnych okolností dievčatá už mali osemnásť rokov, a teda správny vek na „uvedenie do spoločnosti“. Meredith celé roky rodičom opakovala, že to nikdy neurobí, no jej matka sa teraz tvárila, akoby to od nej počula prvý raz.
„Nebuď hlúpa, Merrie,“ nervózne jej dohovárala matka. „Všetky dievčatá sa na ples debutantiek tešia. Budeš sa na ňom skvelo zabávať, uvidíš. Niektorý víkend príď domov a pôjdeme spolu vybrať vhodné šaty.“
„Neurobím to,“ zopakovala Meredith. „Ten ples je hlúpy a vracia nás do minulého storočia. Jeho pôvodným cieľom bolo vydať dievčatá. Ja si manžela nehľadám.“ Zazrela na oboch rodičov. „Je to obyčajná fraška. Vo svete sa teraz odohrávajú oveľa dôležitejšie udalosti. Najvyšší súd rozhodol, že segregácia belošských a černošských detí v škole je protizákonná, a vy odo mňa očakávate, že sa budem ako hlupaňa predvádzať na plese debutantiek!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x