bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Štyria chlapci

Vydavateľ: GD IDENTITY (GD IDENTITY, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:244
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 10,08 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,- €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Štyria chlapci

Kniha Štyria chlapci vás vtiahne do napínavého deja hneď prvými riadkami. Ocitáte sa v malom meste, ktoré je každoročné skúšané – raz za rok sa musí niekto obetovať, inak hrozí
celému svetu zánik. Smutné však je, že o hrdinoch, ktorí obetujú svoj život, nik okrem obyvateľov mesta netuší. Všetko sa mení, keď sa o miestnu záhadu začnú zaujímať štyria
chlapci. Ich bezstarostné detstvo sa zrazu mení a ich spoločné cesty sa rozchádzajú. Jeden z nich sa rozhodne stať hrdinom a vstúpi do sveta, kde číha smrť na každom kroku.

Vy sa spolu s chlapcami zrazu nachádzane v deji naberajúcom na tajomnosti v paralelných svetoch, či už v súčasnosti alebo v minulosti, v časoch, keď v meste vládol komunizmus.

Nechajte sa vtiahnuť do napínavého príbehu, pričom do poslednej stránky netušíte či svet ostane v ostňoch smrti alebo víťazstva.

Detaily o knihe

Názov: Štyria chlapci

Objednávací kód NA632032

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slovenská zmes žánrov,ktorá rozhodne stojí za prečítanie (Val, 6.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh sa začína naozaj veľmi zaujímavo. Je o Petrovi, ktorý sa obetuje vraždiacemu vlaku. Okrem obyvateľov mesta sa však o jeho obete nedozvie nikto. Každoročne ľudia v slovenskom meste vrhajú pod vlak svojho spoluobčana pre pokojný beh mesta. Či už dobrovoľne alebo "náhodným výberom".  Po tejto prvej krátkej zoznamovacej kapitole je kniha rozdelená na tri časti. Príbeh rozpráva o životoch štyroch chlapcov, kamarátov Jožka, Krištofa, Tomáša a Mikuláša. Majú 12 rokov a zažívame s nimi ich bežné dni, až sa niečo stane. Chcú prísť na kĺb tomu prečo sa každý rok niekto musí obetovať a kam ten človek zmizne. Štyria kamaráti a ich príbeh ma veľmi bavil, začítala som sa a zvedavosť ma hnala vpred. Avšak keď sa kniha prehupla do minulosti,druhej časti knihy, a čo všetko za záhadou s vraždiacim vlakom stálo,knihu som pár krát odložila. Nebolo to nudné, všetko mal autor perfektne premyslené. Neviem čím to bolo,ale nebavilo ma to. Komunistický režim,vedci s ambíciami brzdení diktatúrou, vývoj prelomového vynálezu, ktorým sa západu vytrie zrak... Akonáhle som sa prelúskala týmto, príbeh ma opäť vtiahol. Dokonca som bola napätá, ako toto celé dopadne. V niektorých pasážach ma prepadal smútok a dojatie.Pre mňa bola záverečná časť, celé rozuzlenie príbehu super. Žiadna moja otázka- kto, prečo, kvôli čomu- nezostala nezodpovedana. V konečnom dôsledku je to perfektná kniha! 

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x