bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bozky a croissanty

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bozky a croissanty

DOMINIKA ŽIARANOVÁ číta z knihy BOZKY A CROISSANTY:

Mia odjakživa vedela, že jej osudom je stať sa baletkou. Má to predsa v krvi – podľa rodinnej legendy jej prapraprastará mama tancovala v Parížskej opere a pózovala samotnému Degasovi! Na rozdiel od mamy to Mia nepovažuje za rozprávku, ale za znamenie. Plánuje stráviť leto vo Francúzsku a drieť na svojom sne, no plány sa jej rýchlo skomplikujú. Prvým problémom je jej rivalka Audrey, ktorá si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby jej ukázala, že je lepšia. Ďalším je učiteľ baletu s nezvládnuteľnými nárokmi. A napokon Louis. Odzbrojujúco očarujúci Louis, ktorý ju rozptyľuje v jej baletnom úsilí. Chce Mii ukázať Paríž zo sedadla svojho mopedu a ona sa mu s radosťou usadí za chrbát a vozí sa s ním popri rozsvietenej Eiffelovke. Mia sa pôvodne plánovala venovať baletu s plným nasadením... Lenže v Paríži udáva tempo láska.

Z anglického originálu Kisses and Croissants (Delacorte Press, New York 2021) preložila Adriana Sýkorčinová.

Detaily o knihe

Názov: Bozky a croissanty

Originálny názov: Kisses and Croissants

Objednávací kód NA205168

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Paríž na dlani (Monika K, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si zobrala na dovolenku k moru. Skvelé oddychové čítanie. Vďaka tejto knihe som sa oveľa viac začínala zaujímať o balet a túžim ísť na "Labutie jazero"! Páčila sa mi rodinná záhada, páčila sa mi romantika, páčili sa mi opisy Paríža (máte ho tu ako na dlani :)), páčilo sa mi všetko! Odporúčam asi všetkým, ktorí radi čítajú romantické príbehy a nepohrdnú nejakou tou záhadou :)

Paríž je láska (Katarína, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja sama som istý čas strávila štúdiom vo Francúzsku a preto som sa dokázala do našej hlavnej hrdinky perfektne vcítiť. Ako veľmi by som si želala byť na Miinom mieste práve teraz. Veselé zážitky priamo z romantických uličiek Paríža, vtipné dialógy, ktorých bola knižka plná a nesmierne sympatická hlavná hrdinka, s ktorou by si hneď každé dievča porozumelo, vytvárali príbehu priam znamenitú atmosféru a čítanie sa tak zmenilo na fantastický zážitok. Opäť je veľkým plusom neexistencia záporných postáv, a tak sa čitateľ pri prežívaní zážitku môže spokojne usmievať a vychutnávať čaro okamihu. Príjemná oddychovka, po ktorej budete mať hneď chuť vyraziť si s priateľmi na francúzsky výlet a zažiť to svoje dobrodružstvo. Anne-Sophie Jouhanneau píše tak strhujúco, až nebolo možné sa odtrhnúť - Miine príhody boli miestami skutočne napínavé, a to nehovorím iba o hľadaní obrazu, na ktorom je možno zvečnená jej praprastará mama, slávna balerína z Paríža. Aj napriek tomu, že ide o jednu z knižiek určených skôr pre mladších čitateľov, kúsok šťastia v nej nájdu aj tí starší, ktorí si spravia chuť na dobrý príbeh podaný s veľkou dávkou humoru a lásky.

Jedinečný výlet do mesta lásky... a baletu (Dominik, 21.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bozky a croissanty sú milým oddychovým čítaním, ktoré vám pripomenie, aké dôležité je snívať a zároveň sa nevzdávať toho, čo je pre vás dôležité. Autorka veľmi dobre pracuje s budovaním gradácie dejovej línie a opisné časti neustále prepletá akciou, čím si zabezpečuje plnú pozornosť svojho čitateľa. Veľmi pozitívnym prvkom knihy sú aj jej hlavné postavy Mia a Louis, ktoré vykreslila realisticky a bez zbytočných idealizácií (tie totiž bývajú v young adult príbehoch častým problémom) – aj so všetkými chybami a neresťami. Bozky a croissanty neprinášajú prevratný príbeh, ktorý by zmenil všetko, v čo ste doteraz verili. Autorka vás však pozýva na jedinečný výlet do mesta módy (lásky, snov a BALETU, samozrejme!), ktorý vám pomôže na chvíľu zabudnúť na aktuálne problémy a ostane vo vašich mysliach ešte dlho po dočítaní poslednej strany.

Paríž je láska (Katarína, 1.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemná oddychovka, po ktorej budete mať hneď chuť vyraziť si s priateľmi na francúzsky výlet a zažiť to svoje dobrodružstvo. Anne-Sophie Jouhanneau píše tak strhujúco, až nebolo možné sa odtrhnúť - Miine príhody boli miestami skutočne napínavé, a to nehovorím iba o hľadaní obrazu, na ktorom je možno zvečnená jej praprastará mama, slávna balerína z Paríža. Aj napriek tomu, že ide o jednu z knižiek určených skôr pre mladších čitateľov, kúsok šťastia v nej nájdu aj tí starší, ktorí si spravia chuť na dobrý príbeh podaný s veľkou dávkou humoru a lásky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Baletu sa venujem väčšinu svojho života, no toto je prvý raz, čo tancujem celý deň, potom znova a zas a znova. Ruky a chrbát ma tak bolia, že pri večeri sotva udržím vidličku. Nohy sa mi trasú ešte dlho po tom, ako si ľahnem do postele. Bolesti ma nezbaví ani najdôkladnejší strečing. Chodidlá mám permanentne dočervena doráňané. Nové špičky vyzerajú rovnako zničene ako ja. Prešiel ešte len týždeň a už budem potrebovať ďalší pár.
Ráno nikdy netuším, ako sa mi vôbec podarí postaviť k tyči, o pohyboch nehovoriac. No keď už pri nej stojím, niečo sa mi udeje v mysli, v srdci, a zrazu je zo mňa nový človek. Balet pre mňa znamená všetko. A vždy bude.
Jediná komplikácia je, že musím tancovať spolu s inými. A nie len tak s hocikým iným, ale s istou konkrétnou osobou. Monsieur Dabrowski nás pospájal do dvojíc, aby sme v duete predviedli tanec malých labutí. Hádajte, koho pridelil mne.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x