bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Netopierka

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Netopierka

„Dospelácke vzťahy sú horšie ako bermudský trojuholník!“

Linda má sedemnásť a vlastný svet, keď nastupuje do novej školy. Číta klasickú literatúru a pôsobí na svoj vek zrelšie ako spolužiačky, no z predošlých škôl si zo sebou ťahá problémy, ktoré sa pokúšali riešiť školskí psychológovia. Ten nový, Erik, ale nemieni pristúpiť na hru som okej, ktorú na neho Linda skúša. Cíti, že za jej čiernym zjavom a rockovými nášivkami na školskej taške sú veľké tajomstvá. Rozohráva atramentovú terapiu a odhaľuje jej zranené miesto. Nečaká však, že nájde omnoho viac.

V rockovom klube Aligátor vystupuje skupina Kvety zla. Ich speváčka Netopierka je mladá a výnimočná, ale dokáže odolať tlaku bulváru i spoločnosti, ktorá v mnohom
mladým posúva hranice a mätie ich vnímanie sveta? Keď Erik stretáva Netopierku, zbúrajú sa iné hranice. Môže však prežiť cit, ktorý by mal byť pre oboch zakázaný?
Toto je neprikrášlený príbeh zo sveta mladých ľudí. O médiách a spoločnosti, ktoré posúvajú hranice, pričom nie všetko, čo napíšu, musí byť pravda...

Detaily o knihe

Názov: Netopierka

Objednávací kód NA630972

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Netopierka (Emília Balková, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si chcela prečítať už veľmi dlho a konečne som sa dočkala. Na prvý pohľad ma zaujala obálka ;) Príbeh je krásny. Linda má svoje problémy a konečne sa našiel niekto, kto jej s nimi vedel pomôcť. A to bol Erik. Prikláňam sa k názoru, že romantická linka nastala prirýchlo. Možno by to tam chcelo pár stránok a opisov navyše. Lebo sme sa v podstate na piatich riadkoch dozvedeli, že ubehol asi mesiac, čo mi naozaj prišlo, akoby tam bolo aj niečo korektúrou vynechané. Zrazu si obaja uvedomili, že k tomu druhému niečo cítia. Alebo to chcelo možno len trochu viac rozčleniť pasáže, kde si písali. Ale celkovo bol príbeh pekný, pre mladých dosť poučný. Dozvedeli sme sa, čo všetko má na svedomí najmä bulvár a že musí byť človek dosť vyzretý, aby to vedel všetko uniesť. A hlavne, že má mať pri sebe tých správnych ľudí a priateľov :) Ja odporúčam všetkým vekovým kategóriám :)

Dobré čítanie (Klaudia Čechová, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Média sú silný nástroj. Na jednej strane pomáha na druhej strane ničí životy. Autorka nám ukázala akou silou dokáže zamávať naším životom hoc i len jeden článok v novinách. Linda - Netopierka, dievča ktoré to nemá v živote ľahké - prešla si niekoľkým sťahovaním z miesta na miesto, rozchod jej zlomil srdce a v neposlednom rade musí klamať o tom kto skutočne je.. Na novej škole musí chodiť k psychológovi avšak nemieni sa nikomu spovedať, to ale netuší že ju za tými dverami čaká a ako jej zmení život… Vzťah bol na mňa nejaký moc rýchly - tu by som zniesla ešte pár strán navyše ;) Záporná postava bola naozaj záporná a niekedy mi to prišlo až moc.. Kde by sa vzalo toľko zlosti v 17- ročnej babe? Erik - chlap ktorému som občas nerozumela.. Niekedy mal názory hodné jeho veku a niekedy mi prišiel detský...Ak sa pozrieme na hlavnú zápletku - úplne som chápala čo tým autorka chcela povedať.. Nie je všetko také ako sa na prvý pohľad môže zdať a už vôbec netreba veriť všetkému čo uvidíme alebo si prečítame.. Veľa vecí je domyslených, vymyslených a prehrotených len preto aby sa to viac predávalo ale nik sa nepozrie aj na tú druhú stranu - ako sa môže cítiť ona a jej rodina? Myslím že v dnešnej dobe to je ešte ťažšie pretože sociálne siete ovládajú svet a tam sa to šíri ešte rýchlejšie ako v bulvároch či časopisoch.. Ak mám hodnotiť príbeh ako celok - bolo to príjemné čítanie. Autorka mi štýlovo veľmi sadla, ľahko a rýchlo sa mi to čítalo. Opisy neboli zdĺhavé, akurát niektoré časti by si ešte zaslúžili pár strán navyše :) Teším sa na jej ďalšie knihy s radosťou sa do nich pustím!

Pre milovníkov YA (Kristy.Books, 29.10.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Do tejto obálky som sa zamilovala na prvý pohľad a odvtedy ma kniha lákala čoraz viac. Vďaka Netopierke som sa aspoň na chvíľu mohla vrátiť do svojich stredoškolských čias, kedy som podobné knihy čítala v podstate neustále. Je napísaná veľmi príjemným štýlom, vďaka ktorému dej plynie rýchlo a čítanie mi išlo ako po masle. Preniesla ma do prostredia stredných škôl (čo mi spôsobilo dočasnú sentimentálnosť) i na rockový koncert (mám rada príbehy z hudobného prostredia a ešte k tomu bol príbeh doplnený o niekoľko pekných slovenských hudobných textov). Bola to síce jednohubka, ale riešilo sa tu viacero vážnejších tém ako rozpad rodiny, sexuálne obťažovanie, tlak médií či šikana. Linda sa po svojom prvom sexuálnom zážitku, ktorý vôbec neprebehol podľa jej predstáv, cíti zahanbená a pošpinená. Pravdepodobne aj kvôli tejto negatívnej skúseností pôsobí oproti svojim rovesníkom vyspelejšie. Netopierka sa stala hviezdou doslova zo dňa na deň a hoci sa jej splnil veľký sen, čoskoro na svojej koži pociťuje odvrátenú stránku slávy. Páčilo sa mi, že jej úspech nestúpol do hlavy a zostala sama sebou. A potom tu je Erik, sympatický mladý muž, ktorého si nejde neobľúbiť. Samozrejme, nechýba ani poriadny záporák a zopár (šokujúcich) zvratov. Osobne by som bola rada, keby niektoré scény boli viac rozpísané (napríklad zbližovanie medzi Lindou a Erikom), pretože som miestami mala pocit, že sa všetko deje nejak prirýchlo. Inak som spokojná a pokiaľ máte radi knihy od Mirky Varáčkovej či Enjy Rúčkovej, knihu vám vrelo odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x