bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vlčie leto

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vlčie leto

BORIS FARKAŠ číta z knihy VLČIE LETO:

Keď sa v žalúdku mŕtveho vlka nájdeného hlboko v lese nájdu zvyšky ľudského tela, policajtka Hannah Westerová vie, že toto leto bude iné ako tie predchádzajúce. Čoskoro sa zistí, že kúsky tela patria ruskému drogovému dílerovi. Ako sa však obeť dostala do odľahlých končín neďaleko švédskej Haparandy? A kam zmizli drogy a peniaze, ktoré mala pri sebe?

Hannah a jej kolegovia sa pustia do vyšetrovania a nenechajú kameň na kameni. Čas nemilosrdne plynie a ukáže sa, že nie sú jediní, kto sa pustil do pátrania. Keď sa na scéne objaví tajomná Kaťa, krvavé udalosti naberú nečakaný spád a pokojné mestečko sa obráti hore nohami. Hannah zrazu musí čeliť nielen kopiacim sa problémom s vyšetrovaním, ale aj vlastnej bolestnej minulosti...

Zo švédskeho originálu Vargasommar (Norstedts Förlag, Stockholm 2020) preložil Jozef Zelizňák.

Detaily o knihe

Názov: Vlčie leto

Originálny názov: Vargasommar

Objednávací kód NA205086

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné prekvapenie (Kristína Danišová, 10.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Spojenie Škandinávie a Ruska v jednej knihe znamenalo hromadu mŕtvol, nelegálny obchod drog a peniaze. Čakala ma nevyrovnanosť hlavnej postavy (detektívky) Hannah, ktorej nechýba len láska, a preto sa v myšlienkach vracia späť do minulosti a telom do bytu jej kolegu. Príbeh, kde je hlavnou hrdinkou, ale rozprávajú všetci, ktorí v náhodne-nenáhodnej chvíli kráčajú okolo. Keď mi autor v prvej polovici knihy prezradil meno vraha, dúfala som, že má na to dobrý dôvod, aby som mu dokázala odpustiť (okrem pravidelných zmienkach o Whitney Houston) aj prekazené prekvapenie. Dokázal to. Dokázal aj to, aby som si obľúbila záporáka miesto kladných postáv. A na konci ma čakalo vyvrcholenie, pri ktorom som stratila dych.

Komentár (Timea, 3.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Táto kniha vo mne prebudila aj dobré aj zlé pocity. Zo začiatku človeka mätie množstvo rôznych postáv,taktiež sa mi nepáčilo príliš skoré odhalenie vraha, ale na druhej strane bolo o čom čítať až do konca knihy. Taktiež sa mi páčilo fínske prostredie, lebo väčšinou sú severské krimi z Nórska/Švédska, taktiež ruská mafia, drogy a pod, čo môže vyznieť ako klišé ale do tejto knihy to pekne zapadlo. Teším sa na pokračovanie

Oddychovka (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Osobne som o autorovi počula prvýkrát až pri tejto knihe, ale ako som zistila, napísal ich pred Vlčím letom už dosť veľa. So zvedavosťou som sa teda vrhla na túto detektívku. Úprimne som bola z knihy spočiatku veľmi zmätená, striedanie postáv, ktorých bolo mnoho a často som ich nevedela zaradiť. Postupne som sa však do príbehu dostala, a môžem povedať, že ten bol veľmi dobrý. Autor síce išiel neobyčajnou cestou a páchateľa nám sám dosť skoro prezradil (čo sa mi spočiatku veľmi nepozdávalo), predsalen do príbehu zakomponoval tajomstvá, ktoré ma udržali v napätí. Zaujímavou zmenou bolo tiež to, že som si obľúbila zápornú postavu a fandila jej viac ako kladným. Neviem, či to tak autor spravil zámerne, ale bola mi sympatická a tie kladné postavy som si neobľúbila ani do konca knihy. Čo sa mi však nepáčilo a pokazilo mi dojmy z knihy, bolo neuveriteľné množstvo postáv, z ktorých mnoho bolo podľa mňa zbytočných. Nevedela som sa v nich orientovať a musela sa vracať v knihe dozadu, aby som vedela kto je kto, čo mi príde pri 300 stranovej detektívke nie práve najšťastnejšie. Taktiež sa striedali pohľady postáv a pri tom množstve bolo naozaj ťažké hneď určiť o koho v danej kapitole ide. Niekomu to však možno nebude robiť problém a sadne mu takýto štýl, treba vyskúšať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ešte nikdy nikoho nezabil. Ublížil už mnohým ľuďom, niektorým aj v poriadne mladom veku, no nikdy nešiel nadoraz. Mal na to dva dôvody.
Mŕtve telo si vždy vyžiada väčšie nasadenie polície. Samozrejme, mohol by sa pokúsiť zabezpečiť, aby telo nikdy nenašli, no skôr či neskôr sa väčšina ľudských obetí aj tak niekde vynorí a polícia vyšetruje zmiznutie človeka naplno. Okrem toho sa týmto prípadom venujú aj médiá.
A navyše si bol istý, a bál sa toho, že by mu to zachutilo. Miloval pocit kontroly, užíval si moc. Nie je rozhodovanie o živote a smrti prejavom absolútnej moci? Utrpenie a bolesť druhých ľudí ho vždy nechávali ľahostajným. Ubližovanie druhým mu síce nerobilo radosť, ani ho nikdy nevzrušovalo, no zároveň nikdy necítil, že je to chyba a neľutoval to.
Jednoducho necítil nič.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x