bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pavúčia ľalia

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pavúčia ľalia

Otec Lillian Whiteovej sa obáva, že nevinná láska jeho sedemnásťročnej dcéry k jednoduchému vidieckemu chlapcovi prerastie do niečoho hlbšieho. Pošle ju preto študovať čo najďalej od domova. Lillian sa ocitne na Dievčenskej akadémii svätého Félixa. Študentky akadémie jej však jasne dávajú najavo, že medzi ne nepatrí. Lillian má strach aj zo starého kaštieľa, pretože v ňom často nachádza nezvyčajné ozdoby – vyryté pavúky. Nejde jej do hlavy, prečo je to tak. Našťastie sa s ňou spriatelí Isabella, pochabé, tvrdohlavé dievča, ktoré si nedá vziať slobodu. Lillian by za svoju jedinú priateľku dala ruku do ohňa. V srdci má zmätok – už sa nevyzná v citoch, čo ju k dievčaťu pútajú. No jedného dňa sa dozvie hrozné tajomstvo, ktoré Isabellu spája s dievčatami tej zvláštnej akadémie...

Detaily o knihe

Názov: Pavúčia ľalia

Objednávací kód NA205067

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kniha, ktorú si užijete (Kristína, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá v sebe ukrýva tajomstvo... Yoli knihy majú v sebe niečo čarovné.A táto útla kniha priťahuje ako magnet. Od začiatku som sa pri knihe cítila veľmi prijemne. Vďaka atmosfére historického obdobia, niekdajších zvykov a tradícií vo veľkom kaštieli som mohla neviditeľne prežiť všetko s odstrkovanymi študentkami... Liliana a Izabela si získali hneď moje sympatie. Okrem toho,že si boli sympatické aj navzájom... Úprimne, myslela som si,že kniha sa bude niesť v duchu láska k učiteľovi, no autorka ma prekvapila. Debut slovenskej autorky a žiadny predvídateľný dej! V príbehu sú skryté pavúky, ktoré neskôr polezú do popredia príbehu. Tieto škaredé stvorenia, ktoré zväčša vyvolávajú paniku a hrôzu vás donútia pozrieť sa na nich z úplne iného pohladu. Navyše, som tu našla popretkávané fantasy prvky, ktoré ma natoľko zmiatli,že som uviazla v sieti ich pavučín. No nakoniec som spadla na zem a prežila krátku, no intenzívnu lásku medzi Izabelou a Lilianou. Táto ich láska (medzi rovnakým pohlavím) nevykazuje žiadnu vulgárnosť, ale len čistotu....To bolo pre mňa na príbehu najkrajšie.... Táto kniha stojí za to, aby som v budúcnosti po nej ešte raz siahla.

Pavúčia ľalia (Valéria Lauková, 27.9.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Nádherná tmavá obálka s mojím obľúbeným kvetom, ľaliou- to som proste musela čítať… zo začiatku som bola zmätená. Myslela som si, že pôjde o moderný príbeh, avšak všetko nasvedčovalo tomu, že dej bude zasadený do historického prostredia- šaty, koč a iné "detaily",no myšlienky hlavnej hrdinky Lily na mňa pôsobili súčasne. Prečítanými stranami som sa utvrdila v tom, že pôjde o historický tajomný príbeh. Lilly sa ocitne na súkromnej dievčenskej škole,kde si ju pod ochranné krídla vezme najväčšia čudáčka Isabelle. Je proti nej celá škola,na čele s odpornou Victoriou. Prečo? To sa dozviete v knihe. Lilly odhalí hneď niekoľko tajomstiev.  Niektoré sú veľmi zvláštne, všetkým na očiach. Niečo ako verejné tajomstvo!  Ďalšie, ktoré je veeeeľmi tajné a Isy ho pod hrozbou riaditeľky nesmie prezradiť,ho po niekoľkých stranách "vykváka". Lilly je zdesená a ja tiež. Prečo autorka nevymyslela dôvody,pre ktoré by to dávalo celé zmyslel? Dôvody nevraživosti medzi rodmi Victorie a Isabelle boli skvelý nápad, žiaľ,vyvstávalo príliš veľa otáznikov. Nakoniec som sa ani nedozvedela, či to tajomstvo bolo skutočné :\ Ja som mu chcela verit! Geniálny nápad autorky,ALE..!  Ďalším tajomstvom pre mňa boli napríklad aj ľalie v parku, úmrtia (ako k nim došlo a prečo),ak bolo Isine tajomstvo výmyslom, prečo Victoria robila, čo robila?! Proste chaos... Nemám v obľube "radiť" autorom, keďže sama nepíšem nič poriadne a príbehy už vôbec nie,ale tu musím (!!!) napísať, že minulosť Isabelle ma zaujíma,potrebuje viac priestoru ona,aj celý dej, taktiež som očakávala lásku (lebo sa naozaj črtala),no nedostala svoj priestor. Kniha mohla byť oveľa zaujímavejšia. Zlá však určite nebola! Čítala sa rýchlo a 200 strán zmizlo pod rukami... škoda tých otáznikov. Je ich oveľa viac,ale bez spoilerov sa to nedá rozoberať. Je mi to ľúto,na knihu som sa veľmi tešila. Ja osobne nemám rada nedopovedané\nevysvetlené veci v knihe, a preto sa uchýlim skôr k priemernému hodnoteniu.

Divná kniha (luckylady.stories, 5.5.2021) Odpovedať

neoslovila ma
Musím sa priznať, že som od tejto knižky veľké očakávania nemala. Niečo ma stále rušilo, možno to bude tými pavúkmi. Štýl písania bol v pohode, ale prosím čo toto bol za príbeh? Nerozumiem, ako niekoho niečo takéto napadne. Fakt divná kniha. V podstate som bola zvedavá, že čo sa bude diať a čo sa stane, lebo fakt to bolo celé divné...a nečakala som, že kniha bude obsahovať aj lgbt. Kniha ma celkom bavila čítať, páčilo sa mi aj prostredie - 19. stor. Anglicka, kde bol príbeh zasadený a super opisy, všetko som si krásne predstavila. Avšak, podľa mňa nemal ani nejakú extrémnu hĺbku a celkovo na mňa pôsobil čudným dojmom. Záver sa mi nejak extrémne nepáčil, bol taký prirýchly, nie úplne dovysvetlený. Charaktery postáv taktiež neboli dostatočne vykreslené, len tak povrchovo. Pre mňa priemerná knižka, a už by som si ju znova neprečítala. Asi skôr neodporúčam, ako odporúčam. A čo sa týka fantasy linky, tak za mňa nič moc, ani svet, ani schopnosti, vlastne to bolo celé také nemastné neslané a nedotiahnuté.

Čakala som viac... (Som čitateľ, 3.5.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh odohrávajúci sa na dievčenskej akadémii počas viktoriánskej éry v Anglicku sľuboval veľa. Fantasy, tajomstvá a odhalenia. Akokoľvek bol námet dobrý, nebolo z neho vyťažené všetko. Niektoré veci mi prišli nedotiahnuté do konca a žiadne veľké odhalenie sa nekonalo. Lillian a Isabella mi tiež nejako zvláštne neimponovali, takže som sa do deja akosi nevedela vžiť. Páčili sa mi však atmosféra a prostredie akadémie. Chvíľu som mala pocit, že autorka prepojila devätnáste storočie s tým našim, čo bolo príjemné spestrenie. Autorkin štýl bol tiež skvelý a verím, že v budúcnosti prinesie ešte niečo lepšie, pretože na to naozaj má, tu to však až tak úplne nevyšlo. Za mňa je Pavúčia ľalia taký priemer...

Akadémia, ktorá skrýva desivé tajomstvo (Dominik, 2.5.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Pavúčia ľalia je príjemným oddychovým čítaním a určite si zaslúži vašu pozornosť. Hoci môže zaujať aj starších čitateľov, pre jednoduchosť dejovej línie a nenáročnosť románu na pochopenie ho odporúčam skôr mladším fanúšikom young adult literatúry. Autorka veľmi dobre vykreslila postavu hlavnej hrdinky Lillian, ktorá bola zároveň rozprávačkou celého príbehu. Pozitívne hodnotím aj rozvrhnutie dejovej línie a stupňovanie napätia na jej konci. Ak by som však mal uviesť, čo mi na knihe prekážalo, pravdepodobne by to bolo vykreslenie zvyšných postáv. Tie by si podľa môjho názoru zaslúžili väčší priestor. Rovnako aj vykreslenie doby a historických súvislostí, v ktorých vidím nevyužitý žánrový potenciál príbehu. Absencia rozsiahlejších opisov a komplikovanejšej zápletky ale pravdepodobne súvisí s kratším rozsahom knihy, ktorý autorka prispôsobila žánru young adult kníh.

Podmanivé mysteriózno-historické čítanie (Neliss, 26.4.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Čo sa týka zasadenia do Anglicka 19. storočia, autorka v tomto smere nezachádza do veľkých podrobností, ale postupom času sa nazbieralo dostatok dobových detailov (a hlavne žiadne historické prešľapy, ktoré by spoznala moja laická duša), aby toto rozhodnutie predsa len príjemne dotváralo atmosféru. Samotné prostredie pochmúrnej internátnej školy s čudnými pavúčími ozdobami a záhadnými obyvateľkami výborne fungovalo od začiatku až do konca. Na menej ako 250 stranách sa však nedá dosiahnuť všetko a z môjho pohľadu bol krátky rozsah trochu na škodu. Napríklad postavy síce pôsobili zaujímavo, ale zároveň nie natoľko prepracovane, aby si ma celkom získali. Dej plný tajomstiev a záhad vo mne vyvolal správnu dávku napätia, zvedavosti aj neistoty, lenže záverečná dráma pominula akosi prirýchlo - najmä v porovnaní s pozvoľným rozbehom. Kniha je na internete viac-menej prezentovaná ako historická romanca. Romantika je naozaj dôležitá pre dej a konanie postáv, no nenájdete tu veľké množstvo vyslovene sladkých scén a taktiež je jej spracovanie trochu iné, ako by ste možno čakali. Celkovo Pavúčiu ľaliu vnímam ako svojské, podmanivé mysteriózno-historické čítanie pre mládež, ktoré si ako oddychovku dokážu užiť aj starší čitatelia.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vyrušilo ma slabé zaťukanie. Predpokladala som, že je to pani Millerová, no keďže som ešte nebola v posteli, mykla som kľučkou a otvorila dvere. Predo mnou stála Isabella v nočnej košeli.
„Môžem?“ opýtala sa.
Ustúpila som, nech vojde dnu, hoci som netušila, čo odo mňa chce. Vletela do izby ako šarkan a vhupla do mojej postele. Nevedela som, čo mám povedať, a tak som iba pokrčila plecami a zatvorila za ňou.
„Dievčatá mi ukradli vyhriatu panvicu,“ frflala. „Neznášam chlad.“
„Je tu len jedna posteľ,“ namietla som rozpačito.
„Vidím. Neboj sa, je dostatočne široká, takže sa zmestíme obe,“ potľapkala po vankúši a odhrnula perinu.
Váhavo som urobila krok vpred, ale chlad v miestnosti ma donútil zabudnúť na ostýchavosť. Vliezla som do postele a Isabella sfúkla sviečku na nočnom stolíku.
„Čo to robíš?“ opýtala som sa s úzkosťou.
Izba sa ponorila do hlbokej tmy. Závesy na okne boli síce odtiahnuté, no od môjho príchodu na akadémiu stále vytrvalo pršalo. Obloha bola tmavá a nepreniknuteľná, nevidela som žiadne hviezdy.
„Spávaš pri svetle?“ Isabellin tón bol stále veselý, vedela som si predstaviť šibalské ohníčky v jej očiach. „Nehovor mi, že sa bojíš tmy.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x