bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bella Germania

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Edícia:Apostrof
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:480
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 15,95 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,33 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,99 €
Ušetríte: 2,66 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bella Germania

Mníchov 2014
Módnu dizajnérku Juliu čaká konečne jej prvý úspech. Namiesto toho sa jej svet rozpadá, pretože sa objaví muž menom Vincent, ktorý tvrdí, že je jej starý otec.

Miláno 1954
Mladý Vincent prichádza z Mníchova cez Brennerský priesmyk za prácou do Milána. Prepadne šarmu krajiny, stretne Giuliettu a zamiluje sa. No Giuliettu sľúbili niekomu inému. Tragická láska si kráča vlastnou cestou a o desaťročia neskôr celkom zmení Juliin život.

Bella Germania je veľký nemecko-taliansky rodinný román o troch generáciách naplnený dobovým koloritom, dramatickými zmenami a veľkými citmi.

Podal mi starú fotku. Mladý pár pred Milánskym dómom. Žena mala čierne vlasy a vyzerala ako ja. Akoby som sa dívala priamo do zrkadla. To je Giulietta, povedal, tvoja stará mama.

Dojímavý rodinný príbeh a strhujúci príbeh lásky odohrávajúci sa medzi dvomi krajinami na pozadí dejín gastarbeiterstva a terorizmu v Nemecku. Kaleidoskop farieb, chutí, vôní a hľadania koreňov.

Daniel Speck nás vezme na dlhú cestu Talianskom a Nemeckom. A už po niekoľkých stranách nebudete chcieť vystúpiť. Jan Weiler

Bella Germania bol najúspešnejší nemecký debut roku 2016.

Daniel Speck vyštudoval filmovú vedu v Mníchove a v Ríme, kde žil niekoľko rokov. Napísal niekoľko scenárov a dva romány Bella Germania a Piccola Sicilia.

Detaily o knihe

Názov: Bella Germania

Objednávací kód NA630166

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasne prekvapila ! (Zuzana Hermanová, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne som sa dostala k tejto krásnej knihe. Bella Germania - prvý román od úspešného nemeckého scenáristu a dramaturga Daniela Specka. Ide o nemecko-talianský román, v ktorom sledujeme život troch generácii. Zároveň, sa pozeráme, aký vie byť život niekedy komplikovaný, ako náročné je zrazu fungovať v cudzej krajine. Predsudky voči inému národu, dejiny gastarbeiterstva a mnoho iných historicko-spoločenských udalostí sa odohrávajú na pozadí príbehu. •Niekedy láska nie je dostatočne silná, aby zastavila beh života. V úvode sa stretávame s mladou mníchovskou dizajnérkou, Juliou, ktorú jedného dňa neočakávane navštívi starší muž, a tvrdí že je jej starý otec Vincent. Keďže, my ľudia sme bytosti zvedavé, aj Julia sa rozhodla odhaľovať komplikovaný príbeh svojej rodiny. Predtým, ako som sa začítala, videla som, že sa s touto knihou spája slovo klišé, dej je veľmi predvídateľný a podobne. Osobne si myslím, že “pekné” klišé nikomu neublíži, ba naopak, sadneme si a vychutnáme si zaujímavo poprepletaný príbeh, pri ktorom plynulo prechádzame od jednej kapitoly k druhej. Ja hodnotím knihu veľmi pozitívne. Prostredie, postavy, plynulosť deja, všetky odkryté tajomstvá… to všetko a ešte viac dostanete, keď po románe Bella Germania siahnete. •“Človek zostáva cudzím dovtedy, kým nespoznáme jeho príbeh.” Čítajte a uvidíte, aký príbeh si každá z postáv nesie. •“Zdá sa, že je to v rodine,” povedala som. “Čo?” “Že si všetko musíme vybojovať. Že nám nikto nič nedaruje.”

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x