bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Parfum šťastia najkrajšie vonia v daždi

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Parfum šťastia najkrajšie vonia v daždi

„Už ťa nemilujem.“
Stačia tri slová – a Pauline sa zrúti svet. Spolu so svojím štvorročným synom sa nasťahuje k rodičom a nechá dni voľne plynúť v nádeji, že bolesť pominie.
Až kým sa jedného dňa nerozhodne vziať svoj život opäť do vlastných rúk.
Ak Benove city k nej naozaj ochladli, je načase mu ich pripomenúť. Každý deň mu teda napíše jednu spomienku z ich spoločného života. Toto ponorenie do minulosti však vyplaví na povrch tajomstvo, ktoré naveky pochovala v hĺbke svojho srdca.

Detaily o knihe

Názov: Parfum šťastia najkrajšie vonia v daždi

Originálny názov: Le parfum du bonheur est plus fort sous la pluie

Objednávací kód NA629484

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Klaudia Mazurkievičová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že pochopenie názvu knihy mi dalo v prvom momente dosť zabrať. Hoci je bezpochyby pútavý, jeho pravý význam mi naplno došiel až ku koncu samotnej knihy. Kým u niekoho by mohol evokovať klasický romantický príbeh s očakávaným happyendom, mňa oslovila skôr anotácia, ktorá priblížila zaujímavý námet. V tomto prípade však naozaj neočakávajte obyčajný presladený román. Autorka do príbehu vložila toho omnoho viac. V čitateľských kruhoch je známa tým, že vo svojich dielach vníma lásku ako nosnú tému, avšak nezabúda ani na rodinné či medzigeneračné vzťahy. Potvrdila to aj v tomto románe, kde sa jej podarilo veľmi realisticky vykresliť postavy rôznych vekových kategórií a ukázať, že každá rodina, nech pôsobí navonok akokoľvek dokonalo a usporiadane, môže tiež vo svojom vnútri riešiť nevypovedané krivdy z minulosti.Postava Pauline je síce spočiatku dosť svojská až otravná, pramení to však z jej neschopnosti zmieriť sa s realitou a začať nový život bez milovaného manžela. Autorka jej do vienka vložila nielen bojovnosť a tvrdohlavosť, ale prostredníctvom jej vzťahu so synom poukázala na silu a úprimnosť materinskej lásky. Autorka oboznamuje čitateľa nielen so súčasnosťou, ale prostredníctvom listov ho zavedie aj do minulosti, konkrétne až do úplných začiatkov vzťahu hlavných hrdinov, ku koncu knihy dokonca nielen z pohľadu Pauline, ale aj Bena. Láska a náklonnosť sa po viac ako desiatich rokoch menia na chlad a odstup. To, čo tejto situácii predchádzalo, zostáva sprvu záhadou. Následné odhalenie je však vcelku prekvapujúce. Knihu Parfum šťastia najkrajšie vonia v daždi odporúčam čitateľom hľadajúcim príbeh, ktorý chytí za srdce a vyvolá množstvo rôznych emócií. Autorka doň vložila nielen radosť, smútok, lásku či dojímavé myšlienky, ale aj humor, ktorý dávkovala citlivo a trefne. Práve toto spojenie dáva knihe pridanú hodnotu, ktorú určite oceníte.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x