bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šťastné náhody - poviedky o láske

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šťastné náhody - poviedky o láske


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

Provokujúca aj nesmelá. S iskrou v oku i s vyhasnutým pohľadom. Bezstarostná v pruhovanom tričku aj ohnutá k zemi pod ťarchou celého sveta. Ochotná kráčať za vôňou lásky cez moria a púšte svojho srdca, no aj plná strachu pohnúť sa z miesta...
Každá z hrdiniek knihy Šťastné náhody je iná, presne tak ako každá z jedenástich popredných slovenských autoriek, ktoré bez váhania povedali „áno“ výnimočnému literárnemu projektu. Jediné zadanie, ktoré pre svoju tvorbu dostali, bolo slovo láska. Mohli popustiť uzdu svojej fantázii a túto slobodu využili naozaj naplno, azda aj vďaka vedomiu, že vety, ktoré položia na papier, prinesú niekomu osoh, a to nielen v podobe kvalitného čitateľského zážitku. Zbierka poviedok, ktorú dopĺňajú pôvabné čiernobiele akvarely maliarky Jany Farmanovej, má totiž výrazný rozmer solidarity a podpory. Vydavateľstvo Ikar spojilo sily s Nadáciou Markíza a cez Asociáciu poskytovateľov sociálnych služieb sa rozhodlo venovať výťažok z predaja knihy týraným a zneužívaným ženám s deťmi v zložitej životnej situácii, aby mohli ľahšie začať nový život. Autorkou predslovu je prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, pre ktorú je jednou z priorít pomoc obetiam domáceho násilia, a dlhodobo sa snaží upriamiť pozornosť verejnosti aj politikov na tento vážny problém.

Poviedky Andrey Coddington, Jany Pronskej, Mariany Čengel Solčanskej, Veroniky Homolovej Tóthovej, Hany Lasicovej, Adriany Boysovej, Kataríny Gillerovej, Adriany Macháčovej, Lucie Saskovej, Alice Eštokovej a Ivany Alexi vytvárajú pútavú mozaiku ľudských osudov, v ktorej si každý čitateľ nájde to svoje.


ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy ŠŤASTNÉ NÁHODY:

Detaily o knihe

Názov: Šťastné náhody - poviedky o láske

Objednávací kód NA204954

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

krasne poviedky (Anička, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mna super oddychova zbierka poviedok aj od mojich oblubenych spisovateliek. Nemam co vytknut ani jednemu pribehu.. A este k tomu som kupou podporila dobru vec. Urcite odporucam. :)

Skvelá kniha (Zuzana Vašková, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha poviedok najlepších slovenských spisovateliek. Super príležitosť prečítať si štýl písania aj iných spisovateliek, ktoré nepoznám. Páčili sa mi viaceré príbehy, napr. od L. Saskovej o cirkusantoch. Jana Pronská mala krásny príbeh o starej mame a Anjelovi. Hana Lasicová napísala pekný príbeh o rómovi, ktorý bol múdry a vzdelaný. K. Gillerová napísala pekný príbeh o starej láske spolužiaka. Každá jedna poviedka mala svoju hĺbku, príbeh, čaro ... Každá iná. Naozaj veľmi vydarená kniha. A ešte krásny projekt ... výťažok z predaja knihy je venovaný týraným a zneužívaným ženám s deťmi v zložitej životnej situácii. Skvelé.

Krásny projekt (Slávka Beňáková, 15.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha plná poviedok od slovenských autoriek. Každá z poviedok je iná, ale všetky majú jedno rovnaké spojenie a tým je láska. Poviedky boli krásne a zaujímavé. Všetky pre mňa boli dobré, aj keď musím uznať, že niektoré boli lepšie. Pri mnohých z nich by som si vedela predstaviť, keby príbeh dostal väčší rozsah a vznika by z toho samostatná kniha. Musím sa priznať, že mnoho autoriek som ani nepoznala, ale som rada, že som si prečítala aj ich tvorbu. No a čo je najkrajšie na tejto knihe? Je to to, že kniha pomáha. Vydavateľstvo Ikar spolu s Nadáciou Markíza sa rozhodli výťažok z predaja knihy venovať týraným ženám s deťmi na zlepšenie ich životnej situácie. No povedzte nie je to super? Kúpite či už sebe alebo niekomu blízkemu knihu a ešte tým aj pomôžete osobách, ktoré to potrebujú. Som veľmi rada, že aj takéto projekty v tom našom knižnom svete vznikajú. Knihu určite odporúčam a to pre všetky vekové kategórie. A pri poviedkach je super aj to, že keď nie ste zanietený čitateľ, ktorý knihu prečíta naraz, môžete si ju dávkovať po trochu. Nakoľko nejde o jeden príbeh, ale krátke poviedky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x