bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Návrat do Kaviarne na konci sveta

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Návrat do Kaviarne na konci sveta

Pred desiatimi rokmi zablu´dil do Kaviarne na konci sveta manazˇe´r John. Zisˇiel z cesty a chcel si len vypitˇ ka´vu. V u´tulnej kaviarnicˇke nasˇiel na jeda´lnom li´stku tri nezvycˇajne´ ota´zky Precˇo si tu? Boji´sˇ sa smrti? Vediesˇ naplneny´ zˇivot?, ktore´ mu nacˇisto zmenili zˇivot.
V rozhovore s majitelˇmi kaviarne si uvedomil hodnotu zˇivota a zacˇal ho naplno vychutna´vatˇ. Cˇas si rozdelil medzi pra´cu a cestovanie, o ktorom roky sni´val. Teraz rok pracuje a rok cestuje.
Na potulka´ch po Havaji znovu narazil na zna´mu kaviarnicˇku. Ti´ isti´ majitelia, len ine´ vystresovane´ osadenstvo. Spolu s Johnom si uzˇi´vame doma´cku a prekra´snu atmosfe´ru na pobrezˇi´ Havaja, nove´ pri´behy a nove´ podnety, ktore´ na´m prenikaju´ priamo do dusˇe a su´ nesmierne do^lezˇite´ pre spra´vny vy´ber cesty zˇivotom.
Cˇitatelˇ v rozhovoroch nesˇtˇastnej Jessicy s Johnom nacha´dza odpovede na ota´zky, ako uniknu´tˇ kazˇdodennej rutine a znovu objavitˇ zmysel zˇivota. Autor pi´sˇe jednoducho, ale velˇmi po^sobivo. Zacˇi´tame sa, kolotocˇ na´sˇho zˇivota sa spomali´ a my uvidi´me cestu do svojho vnu´tra.

Detaily o knihe

Názov: Návrat do Kaviarne na konci sveta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

"Nepovinne" povinné čítanie (Michaela Zamari, 12.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naučili ma, že mena, na ktorej naozaj záleží, nie sú peniaze. Sú to minúty. Byť bohatý nie je ani dobré, ani zlé. Nezaručí vám to šťastie ani nešťastie. - toto je len jedna z mnohých myšlienok, ktoré ponúka voľné pokračovanie unikátneho príbehu o Johnovi, ktorý pred desiatimi rokmi narazil na kaviarničku Prečo ste tu a na potulkách po Havaji na ňu narazí opäť. A nie je to náhoda, pretože tie predsa neexistujú. Ak ste aj nečítali predošlý diel - Kaviareň na konci sveta, aj tak sa vám oplatí siahnuť po tejto neuveriteľne úprimnej, trefnej a inteligentnej knižke. I keď, ja odporúčam zadovážiť si rovno obe, pretože sú to klenoty knižnice. Najviac ma zaujal príbeh o vesmírnom GPS, ktorý sa opiera o už pomerne známu formulku, že čo vyšleme do vesmíru, to sa nám vráti, prípadne si to privoláme, ale príklady a pohľad, aký autor ponúka v tejto knihe, s tým som sa ešte nestretla a malo to veru veľa čo do seba. A viete, čo je na tomto knižnom poklade najkrajšie? Že hoci ide o príbeh odohrávajúci sa v existujúcej-neexistujúcej kaviarni, vy ho môžete čítať kdekoľvek, kedykoľvek a aj tak vám vždy ponúkne veľkoryso bohatý obsah. A v tomto prípade neplatí, že bohatý neznamená šťastný, pretože ak vám táto kniha neupraví pohľad na svet a nerozjasní hmlu, ktorá vám bráni vidieť budúcnosť podľa vašich predstáv, tak ste nečítali pozorne.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x