bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzinec z papiera

Vydavateľ: Adlervia (Adlervia)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:155
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 7,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 2,- € (zľava 20%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzinec z papiera

V jej byte žije muž, ktorého nikdy nestretla.
Úspešná finančníčka Liana sa po získaní lukratívnej ponuky rozhodne odísť do hlavného mesta a prenajať svoj byt na niekoľko dní v týždni podnájomníkovi. Keď sa ona po celom týždni vracia domov, on z bytu na víkend odchádza. Žijú na jednom mieste, ale nikdy sa nestretnú.
Keď však on poruší jedno z dohodnutých pravidiel, Liana mu napíše nahnevaný odkaz. Cudzí spolubývajúci jej odpíše. Farebné stickery sa po pár týždňoch zmenia na dlhé osobné listy a dvaja neznámi si začnú byť bližší, než by sa im obom páčilo. Prečo ich to cez listy k sebe tak ťahá? A aké tajomstvá skrýva ich minulosť?
Keď po roku príde čas odovzdať si kľúče, budú sa musieť konečne pozrieť jeden druhému do tváre a nájsť odpoveď na dôležitú otázku. Dá sa zamilovať do niekoho, koho ste nikdy nestretli? Alebo je to celé úplne inak?

Román CUDZINEC Z PAPIERA autorka zverejnila na internete ešte v roku 2018. Za pár mesiacov sa z neho stal fenomén a prečítalo si ho viac ako 10 000 čitateľov. Po nadšených reakciách a žiadostiach o papierovú formu teraz príbeh vychádza aj ako tlačená kniha a e-kniha.

Detaily o knihe

Názov: Cudzinec z papiera

Objednávací kód NADBK74895

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Top! (Monika Tóthová, 1.2.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som útle knižky, ktoré boli fakt, že tenučké a mali toho veľa, čo povedať…. Ale s takouto sa človek málokedy stretne! Od autorky som čítala zatiaľ len Detektíva z minulosti, tá bola tiež výborná, aj ma trošku viac oslovila. Ale späť k Cudzincovi! Knihe nemám čo vytknúť, fakt kabelkový štýl, zmestí sa všade, maličká a predsa silná! Počas čítania som mala pocit, ako by som aj ja žila v Trenčíne, prechádzala sa uličkami, brala si kávu so sebou a potulovala sa mestom! Naozaj krásne opisy mesta a to som skôr typ človeka, čitateľa, ktorý moc opisy nemusí. Mám radšej svižnejšie tempo deja, dialógy… ale tu tie opisy vyvolali tú správnu atmosféru (o to viac sa už teším na Kráľa - totiž Budapešť je moja láska- skoro ako druhý domov, mesto, ktoré od narodenia navštevujem pravidelne) Trenčín je pre mňa niečo nové, napriek tomu, že som Slovenka, bývam ďalej od mesta a nemám toľko možností sa tam potulovať, no je to určite ďaľsie krásne mesto! Po tejto knihe nemám ani najmenšie pochybnosti. Čo sa týka hlavných postáv, Lianu som si obľúbila. Mne sa jej správanie neprotivilo, vedela som sa vžiť do jej života, do toho, čo sa jej stalo… ako veľmi sa sklamala… bolo mi jej ľúto a tie dopisovania si s Cudzincom jej liečili srdce, ktoré veľakrát potrebuje veľa času na vyliečenie… a občas si len treba nájsť nejakú bútľavú vŕbu, ktorou sa Cudzinec stal pre Liu❤️ Knihu odporúčam každému, naozaj… je to skvelé oddychové čítanie, ktoré nesie v sebe veľmi veľa! Veľa zamyslenia sa hodných myšlienok a citátov… perfektná voľba pre zranené srdcia A ak ste si ju prečítali, tak navštívte profil autorky, kde nájdete link na krátke pokračovanie príbehu! Ale naozaj až po prečítaní knihy ❤️ to pokračovanie naozaj budete chcieť čítať

Cudzinec z papiera (Emília Balková, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je tak krásna kniha. Prečítala som ju v jeden deň a hneď som musela čítať aj bonus. Neskôr som našla na wattpade aj ďalší bonus, takže už to mám prečítané všetko a odporúčam naozaj každému. Každá romantická dušička si príde na svoje. Veľmi zaujímavý námet. Neuveriteľne krásne napísané a spracované. Liana a ... Tie ich listy... Začalo sa to jedným malým stickerom a pokračovalo krásnymi listami. Nejako som si od začiatku myslela, že by ona mohla byť jeho Čarodejnicou, no zmiatla ma tam jedna vec, o ktorej nebudem písať, treba si ju prečítať. Nakoniec som bola naozaj prekvapená, kto je ten Cudzinec. Vôbec som to nečakala. Hlavne to, prečo tam vlastne bol a kým bol, a čo všetko sa mu stalo a predchádzalo ich stretnutiu. Autorka sa s nami pohrala až do konca a ešte to prekvapenie v podobe bonusu je naozaj topka. Toto bola úplne prvá kniha, ktorú som si od Ivicky prečítala a hneď som vedela, že budú aj ďalšie.

Príjemné prekvapenie (Nina, 17.3.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cudzinec z papiera je príjemná oddychovka, ktorá si získa romantické povahy. Veľmi sa mi páčilo, že príbeh bol zasadený do slovenského prostredia, čarokrásny Trenčín bol akoby ďalšou hlavnou postavou knihy. Až som dostala chuť sa tam ísť opäť pozrieť:) Ako fanúšik detektívok mám rada príbehy, kde čitateľ s hlavnou hrdinkou postupne odhaľuje záhadu, takže na svoje si prídu aj tí, ktorí radi hľadajú indície medzi riadkami. A na niektorých odkazoch som sa naozaj dobre pobavila, takže oceňujem aj autorkin zmysel pre humor:)

Úžasná a originálna oddychovka (Michaela, 13.11.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Novinka Cudzinec z papiera je naozaj originálne dielo a nad autorkiným nápadom so spolubývajúcimi, ktorí sa nikdy nestretli a zblížia sa cez papierovú komunikáciu, som neraz zdvihla hlavu so slovami - vau, perfektná idea. Ivica má veľký talent a to, čo napíše, sa číta samé. Dokonale spracovaný text, bez akýchkoľvek rušivých elementov, vtipný, inteligentný, s parádnymi opismi a kreatívnymi prirovnaniami. Do môjho slovníka po prečítaní určite pribudne minimálne "teleportný pohárik". Potešilo ma aj spomenutie ozdobného papiera, tzv. bločkov, na ktorých som v detstve fičala tiež a dnešné generácie už asi len sťažka pochopia zmysel takéhoto podivného hobby. Aby som ale privrela oči a bola trošku kritická, zo začiatku mi prekážali dlhé opisy. Hnevali ma. Chcela som totiž vedieť, kto je ten záhadný cudzinec a oni ma iba zdržiavali. Za to boli dokonalé a zatúžila som ihneď navštíviť Trenčín. Koniec som až do predposledných stránok vôbec nepredvídala a chválim autorku aj za nádhernú symboliku a množstvo drobností, ktoré vniesla do hlavnej zápletky. A ak sa vám ten pomerne krátky rozsah zdá aj tak príliš dlhý, nebojte sa, knihu zlhtnete ani neviete ako, pretože inak sa nedá. Bonusový bod dávam tejto pokornej a talentovanej osôbke aj za dokonalé grafické spracovanie, ktoré je tiež zážitkom samo o sebe a obálku, ktorá je pomyseľnou čerešničkou.

4,5*/5* (Dominika, 27.10.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto je presne taká tá knižka, ktorá aj keď je popisovaná ako romantická jednohubka, ukrýva v sebe oveľa viac. Keď sa mi dostala do rúk knižka Cudzinec z papiera, bola som trošku skeptická, či to nie je na ľúbostný príbeh trošku malý a tenký formát, ako sa môže vzťah vyvinúť na pár stranách?... Po dočítaní knižky som ostala absolútne milo prekvapená a totálne mimo, ako sa do takejto "jednohubky" dokázala zmestiť romantika, vzťahy, emócie, sympatické hlavné postavy a ešte k tomu všetkému aj hlbšia myšlienka a originalita. To všetko krásne zabalené v nádhernej obálke a celkovo, grafické spracovanie knižky je magické a dodáva to príbehu takú autentickosť alebo ako by som to nazvala :) Jediné, čo mi vadilo bolo pár scén mimo Trenčína, ktoré mi prišli trošku "vypchávkové", ale prevalcovali to ostatné scény, najmä tie listy, ktoré som si neskutočne užívala :) + ten koniec ma absolútne dostal a po dočítaní posledného slova som vedela, že sa knižka o Liane a Cudzincovi zaradila medzi moje najobľúbenejšie romantické príbehy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x