bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Inštitúcia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:608
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Inštitúcia


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Únosy detí, o ktorých sa nikto nikdy nemal dozvedieť. Detí s nadprirodzenými schopnosťami, ktorých tajná misia nesmie byť prerušená. Sú odsúdené na smrť. Ale čo ak sa jeden článok v tejto mašinérii vzbúri?


Uprostred noci, v dome na pokojnej ulici na predmestí Minneapolisu, ozbrojené komando potichu zavraždí rodičov dvanásťročného Luka Ellisa a chlapca naloží do čierneho terénneho auta. Operácia nezabrala viac ako dve minúty. Luke sa prebudí v Inštitúcii. Je v izbe, ktorá vyzerá ako jeho vlastná, ale nemá okno. Za dverami sú ďalšie dvere a za nimi ďalšie deti s mimoriadnym nadaním – ovládajú telekinézu alebo telepatiu. Slúžia neznámemu účelu a ich život nemá nijakú cenu.
Luke vie, že nemá veľa možností, ako pomôcť sebe a svojim novým kamarátom. Vyberá si medzi veľkým a menším zlom – len nevie, ktoré je ktoré.


Z anglického originálu The Institute (SCRIBNER, an Imprint of Simon & Schuster, Inc, New York 2019) preložila Marína Gálisová.


BORIS FARKAŠ číta z knihy INŠTITÚCIA:

Detaily o knihe

Názov: Inštitúcia

Originálny názov: The Institute

Objednávací kód NA204631

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

overená kvalita (Henrich, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh sa odohráva v dvoch úrovniach, ktoré sa napokon pretnú. Je to taká overená klasika. Dej je miestami drsný až akčný, inokedy sa vlečie pohodovým tempom. Osobnosti sú skvelo vykreslené. Spoiler: Najviac ma dostali "vymazané decká" v poslednej fáze ich "života". Kruté, smutné ale v závere účinne využité v prospech dobra. Napriek množstvu strán je to rýchla jazda...

Internety (Michal Kysela, 5.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Aj keď sa Stephen snaží, je cítiť že informačné technológie asi nebudú jeho najsilnejšia stránka. Alebo to aspoň tak pôsobí vo svete Inštitúcie. A možno len Luke nie je až tak inteligentný ako sa nám to snaží Štefan predať. Ľahko stráviteľné dobrodružstvo prečítané jedným dychom je Pištovým štandardom s nie najvyššou kvalitou akej je schopný. O niečom inom bol v tomto príklade preklad. Či sa Maríne nechcelo alebo je možno čas ísť do dôchodku. Pišta si pred pero servítku nedáva no Gálisovej sa podarilo Stephena vykastrovať hrdzavím, tupým nožom. Keby sa mu to niekto pokúsil preložiť späť do angličtiny horko by zaplakal. O chybnom preklade nehovoriac. Počnúc začiatkom kedy sa z "...give me ten seconds." stalo "... dajte mi desať minút" končiac perličkou - "...and Tim double-tapped him, one in the back of the neck and the other in the head." / "Tim mu vrazil - raz do chrbta, raz do hlavy." Hviezda dole za preklad.

telekinéza opäť v akcii (Jana Kufelová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prepracovaný dej, prepracované postavy, téma typická pre Kinga. A ako by to bolo, keby sa z času na čas opäť nezapojila telekinéza. No a stále to funguje!

Dalsia z uzasnych "kingoviek" (Dana Mamrillova, 5.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stephen King si opat raz zvolil stale aktualnu temu nezvestnych, "stratenych" deti,k tomu pridal stipku konspiracie a napisal tuto lahodku. Dej sa vyvija dynamicky, nenecha citatela vydychnut, preziva s detmi vsetky hrozy a ja osobne som dufala v nejaky zazrak, aby vsetky mohli uniknut. Viacej neprezradim, urocte knihu odporucam !!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Luke otvoril oči a zadíval sa na biele steny nádrže. Na niekoľkých miestach bola farba poškriabaná, možno nechtami iných detí podrobených tomuto mučeniu, rezervovanému výlučne pre ružových. A prečo? To bolo očividné. Lebo Hendricks a Evans sa nazdávali, že rozsah psychotronických talentov sa dá rozšíriť a ružoví neboli vzácni.
Vzácni. Vzduch. Vzácny vzduch, pomyslel si. Vzduch je vzácny. Pokoj, pokoj, pokoj.
Hoci sa veľmi usiloval vstúpiť do zenového stavu, jeho pľúca si napokon vyžiadali viac vzduchu. Zenový stav, ktorý nebol ani na začiatku ktovieako zenový, sa mu okamžite rozpadol, keď si pomyslel, že ak toto prežije, donútia ho na dve minúty a pätnásť sekúnd, potom na dve minúty a tridsať, potom...
Začal sa mykať. Zeke ho držal. Zaprel sa nohami do dna nádrže a vystrel sa, takmer sa vynoril nad hladinu, ale Zeke pridal aj druhú ruku a znovu ho zatlačil dole. Bodky sa vrátili, blikali mu pred očami, valili sa k nemu, cúvali, potom sa k nemu znovu rozbehli. Rozkrútili sa okolo neho ako načisto zbláznený kolotoč. Stasi. Svetlá Stasi, pomyslel si Luke. Utopím sa pri pohľade na...
Zeke ho vytiahol za vlasy nad vodu. Bielu blúzu mal premočenú. Prebodával Luka pohľadom. „Luke, ja ťa znovu ponorím. Budem ťa ponárať donekonečna. Budem ťa ponárať, až kým sa neutopíš, potom ťa oživíme a znovu ťa utopíme a znovu ťa oživíme. Posledná šanca. Aké číslo si myslím?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x