bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rubínová žatva

Vydavateľ: Kumran (Kumran)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI
Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,- € (zľava 9%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rubínová žatva

Tento titul si u nás môžete zakúpiť za skvelú cenu aj v kolekcii.

Sára, sesternica proroka Nehemiáša, sa vďaka svojim mimoriadnym schopnostiam a pracovitosti stane osobnou pisárkou perzskej kráľovnej a ocitne sa v samom srdci panovníckeho dvora.
Vo svete, ktorému vládnu muži, je žena v takomto postavení dačo nevídané. Krušná minulosť však Sáru utvrdila v presvedčení, že Boh ju nemiluje, a svoju hodnotu začína merať len podľa dosiahnutých úspechov.
Dárius z Pasargád, bohatý, obdivom zahŕňaný aristokrat, je zvyknutý byť zvrchovaným pánom svojho života. Ani v najhoršom sne by nečakal, že mu dohodnú sobáš s kráľovninou pisárkou, bystrou mladou ženou, ktorá voči nemu nemá štipku rešpektu.
Dokážu si títo absolútne rozdielni ľudia navzájom pomôcť, aby zosadili z piedestálu modly spútavajúce ich duše?

Detaily o knihe

Názov: Rubínová žatva

Objednávací kód NADBK17888

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné čítanie, ktoré naplní dušu (Zuzana Hušlová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha. Bola tak pútavá, že som ju prečítala veľmi rýchlo. Dej knihy sa odohráva cca v roku 450 pred n. l. v ďalekej Perzii. Hlavnou hrdinkou, ktorá nám rozpráva svoj príbeh v 1.osobe, je mladá Sára, Židovka, ktorá ako 7-ročná prišla o matku, no u ktorej sa už ako u malej prejavil obrovský talent na jazyky. O jej šikovnosti sa dozvie aj samotná kráľovná a tá si ju najme ako svoju hlavnú pisárku, čo v tom období rozhodne nebolo typickou ženskou prácou. Sáru by som určite nazvala silnou ženskou hrdinkou tej doby. Zrazu sa však stane niečo, čo Sára rozhodne nečakala, niečo, čo jej úplne zmení život. Zo začiatku jej táto zmena nie je vôbec po vôli, no neskôr zistí, že všetko sa pre niečo deje. Dej bol napínavý. Odkrýval sa nám v ňom postupne aj príbeh lásky, ktorý sa však nerozvíjal úplne typicky. To sa mi však páčilo, pretože sa nedal tak ľahko dopredu odhadnúť. Dozvedela som sa veľa aj o histórii Perzie, o zvykoch jej obyvateľov v tej dobe, o spôsobe ich života či dokonca aj o jedlách, ktoré jedávali. Veľmi sa mi páčilo, že kniha ma posilnila aj duchovne a spolu so Sárou som si uvedomila, že to, že sa vždy všetko nedeje tak ako by sme chceli, je veľakrát lepšie, ako by sa to na prvý pohľad mohlo zdať. Treba viac veriť plánom, ktoré má s nami Boh a nie chcieť si uplatňovať stopercentne len našu vôľu. Knihu odporúčam všetkými desiatimi a už sa teším ako si prečítam jej pokračovanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x