bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slon na Zemplíne

Vydavateľ: Absynt (Vydavateľstvo Absynt, s.r.o.)
Edícia:Prekliati reportéri
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:01

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slon na Zemplíne

Vyrazte na cestu po Slovensku spolu s reportérom Andrejom Bánom. Cesta z východu na západ, od Čiernej nad Tisou po Bratislavu, a rovnako aj kľukatá púť v čase, od Jánošíka, cez Tisa, až po 'Ndranghetu a „našich ľudí“, to je kniha reportáží Andreja Bána Slon na Zemplíne.

Reportér a fotograf Andrej Bán pozná Slovensko ako vlastnú dlaň. Tridsať rokov brázdi jeho prašné i asfaltové cesty a popri tom spoznáva ľudí a ich príbehy. V jeho textoch výrazne cítiť pozorné oko fotografa, v jeho fotografiách zase presný postreh výborného rozprávača.

Kniha Slon na Zemplíne je intímnym svedectvom o krajine i ľuďoch žijúcich svoje životy v dedinách a mestečkách ďaleko za horizontom všeobecnej pozornosti.

Vedľa muža, ktorý sa rozhodol žiť v súlade s prírodou neďaleko Sečoviec stojí príbeh oklamaných farmárov a agromafie z východného Slovenska, rozprávanie o Rómovi, ktorého umučili policajti sa dotýka rýdzo slovenskej tragédie arizácií židovského majetku.

Reportáže z knihy Slon na Zemplíne sú pestrou freskou príbehov z krajiny, ktorú poznáme zo všetkých najmenej. Andrej Bán za túto knihu získal Cenu Nadácie Tatra banky za umenie pre rok 2018 v kategórii literatúra.

Detaily o knihe

Názov: Slon na Zemplíne

Objednávací kód NA613323

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kvalitne spracované (Monika Karolová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite máte ešte mnohí v živej pamäti, ako na margo podozrenia komisie europoslancov, že na východe Slovenska veľmi úspešne operuje talianska mafia, bývalý premiér Róbert Fico poznamenal, že takéto myšlienky sú jednoducho absurdné, pretože na východe nič nie je ... Tento jeho výrok mnohých pobúril, niektorých sklamal, memečkárom nahnal na dlhé týždne vodu na mlyn, no faktom je, že všetci vieme, čo tým chcel tento politik povedať ... . Situácia v mnohých oblastiach Slovenska je viac než bezútešná. Dediny, dokonca už aj mestá sa vyľudňujú, veľa mladých odchádza za prácou do hlavného mesta, alebo aj ďalej do zahraničia, rastie nezamestnanosť, chýbajú financie a všetko pomaly ale isto chátra, chýba infraštruktúra, ktorá by ten ktorý región potiahla a priniesla nové možnosti, chýbajú diaľnice, ktorých urýchlené budovanie sľubuje každá vláda už od éry Mečiara ... Andrej Bán vám okrem iného svojimi reportážnymi zápiskami pripomenie, ako sa šafárilo s agrodotáciami a eurofondami, plány a niektoré počiny veľkopodnikateľa Varehu, Troškovej Diega Rodu, zbitých poľnohospodárov, grófku Roškovú, policajta Šuchtu, Hlinku, Jánošíka, umučenie róma Sendreia, samozrejme aj toho slona na Zemplíne a ďalšie kauzy a postavičky, ktoré na seba svojho času pútali pozornosť ... . Toto je jedna z tých kníh, pri ktorých vás niekedy až pichne pri srdci, pretože si poviete, kam vlastne takto krok po kroku smerujeme, veď my sami si volíme tých, ktorí tu potom v našom mene vládnú a opäť len my sami

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x