bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Letný hosť

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Letný hosť

V životopisnom románe Letný hosť, inšpirovanom skutočným priateľstvom medzi rodinami Čechovovcov a Lintvariovovcov, sa prepletajú osudy troch žien a jedného tajuplného denníka. Autorka majstrovským spôsobom oživuje dávno minulé časy, ukazuje nám silu umenia a lásky.

Horúce leto roku 1888, východná Ukrajina. Do letného sídla rodiny Lintvariovovcov prichádzajú Čechovovci z Moskvy, aby si prenajali hosťovský dom. Jeden z bratov, prostredný syn Anton, nadviaže s mladou lekárkou Zinaidou zvláštny citový vzťah. Zinaida v dôsledku vážnej choroby oslepla a aby vyplnila prázdnotu vo svojom živote, začala si písať denník. Na jeho stránkach sa zamýšľa nad zmyslom života, sníva o čistej láske a filozofuje o smrti. Jej jediným potešením sú úprimné rozhovory s mladým spisovateľom, na ktorého ešte len čaká svetová sláva.

O vyše sto rokov neskôr, roku 2014, sa práve tento denník stáva pre Kaťu Kendallovú poslednou šancou, ako zachrániť rodinné vydavateľstvo pred krachom. Do celej veci zaangažuje aj prekladateľku Anastasiu Hardingovú, ktorá sa rozhodne pátrať po stratenom Čechovovom rukopise, no napokon zistí, že to nie je jediné tajomstvo Zainaidinho denníka...

Detaily o knihe

Názov: Letný hosť

Originálny názov: The Summer Guest

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Letný hosť. (Knihomoľka Evka, 27.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Alison Anderson má talentu a odvahy na rozdávanie, pretože napísať príbeh na tri dejové linky tak, aby pri čítaní plynul nerušene ako rieka je umenie. Dokonca sa jej podarilo niečo nevídané. Ten pokoj, čo z diela sála preniesť aj na mňa. Bezprostredne po prečítaní sa vážne cítim veľmi povznášajúco. Priam až oslobodzujúco. Z prekvapivého záveru ma šiel síce skoro šľak trafiť, ale to nemení nič na tom, že sa teraz určite vrhnem na Čechovovu galantnosť vrytú v jeho poviedkach, nech mi šírenie lásky a empatie vydrží čo najdlhšie a ujde sa z nej každému, aby bol svet zase v poriadku.

Pekné čítanie (Lucia Bobancová, 9.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V kniha sa prelína minulosť s prítomnosťou. Anton Pavlovič Čechov nevydal žiaden román. No zrazu sa na scéne objaví. Dostáva sa do rúk prekladateľky, ktorá sa rozhodne pátrať po miestach, kde bol napísaný. Dej je veľmi pekný, prajete si iný záver :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x