bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tukoni. Obyvatelia lesa.

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Tukoni
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:44
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 7,48 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,65 € (vrátane DPH)
Bežná cena:8,90 €
Ušetríte: 1,25 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tukoni. Obyvatelia lesa.

Krásny obrázkový príbeh o čarovných bytostiach z lesa, ktoré učia deti milovať a chrániť prírodu.

Nová knižka, ktorú vytvorila uznávaná ukrajinská ilustrátorka, nás zoznámi s malým Tukonom Tuláčikom. Rád sa s batôžkom na chrbte prechádza v lese a navštevuje svojich priateľov. Práve sa teší, že si vypije dobrý čaj so svojím kamarátom stromom, keď v noci príde búrka. Ach, kamarátovi sa niečo stalo. Tuláčik zvoláva čarovné lesné bytosti na pomoc: „Príďte všetci, prosím, veľmi vás potrebujeme!“ Dokážu spoločne pomôcť stromu?

Toto literárno-umelecké vydanie je dôkazom, že niekedy aj málo slov postačí na veľký príbeh.

Pre deti od 3 rokov

Ilustrovala Oksana Bula.

Z ukrajinského originálu preložila Marija Guliásová.

Detaily o knihe

Názov: Tukoni. Obyvatelia lesa.

Originálny názov: Tukoni – forest habitant

Objednávací kód NA204382

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tukoni (Valéria, 26.11.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Ďalšia prenádherné ilustrovaná knižka z vydavateľstva Stonožka sa dostala do rúk aj nám. Keďže som vedela čo je v balíku,otvorila si ho Pauli. Knižka sa jej zapáčila na prvý pohľad a musím povedať, že v priebehu pár dní ju prelistovala aspoň 400 krát. Kým sme si k nej sadli a prečítali si skromnejší text, obrázky už poznala naspamäť a bola zvedavá, čo sa za písmenkami skrýva- aký príbeh- aby si vedela dotvoriť ilustrácie dejom. Teraz však už o knižke budem hovoriť sama za seba. Mala som dojem, že autorka zabudla na text. Okrem toho, že na jednej dvojstránke je maximálne jedna veta, aj to skromná, niekde je úplne vynechaná. Je to subjektívny názor, pretože ja osobne nemám rada, keď si musím vymýšľať text alebo nahliadnuť akoby do hlavy autorky a dotvoriť vlastný príbeh na základe ilustrácií. Pre mňa je to ťažké. Na druhej strane, mali sme priestor s dcérkou sa o príbehu rozprávať. Knižku sme si čítali počas víkendového popoludnia (už poobede nespráva)a od lesov a ich záchrane, sme prešli do Googlu a vyhľadávali sme reálne obrázky tukoňov Čiže, menšie zhrnutie,mojej malej zatiaľ nečitateľke, sa knižka veľmi páčila.Ja som z nej však až taká nadšená nebola; samozrejme ilustrácie sú nádherné,no mne strašne chýba v knihe text a preto knihu, žiaľ, hodnotím ako priemernú.

Krásna kniha (@knizkomolka, 11.6.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh, kde Vás a vaše deti zaujmú v prvom rade nádherné ilustrácie. Tie krásne obrázky si budete chcieť pozerať znovu a znovu. Ja mám rada tento druh ilustrácií. Je to pre mňa pastva pre oči. ~ V druhom rade Vás zaujme príbeh o Tukonoch, čarovných bytostiach z lesa. Ten príbeh pozostáva z pár milých viet ale myšlienkou je omnoho väčší a skrýva v sebe pekný odkaz. ~ Prijala by som aby ten text bol možno o trochu dlhší ale to je pohľad mňa- dospeláka. Moje deti to videli inak. S nimi som ten príbeh čítala, prezerala a spolu sme sa o ňom rozprávali počas jedného víkendu asi 14x a ešte ďalších niekoľko desiatokkrát ma to čaká. ~ Počas čítania som často improvizovala, musela zapojiť moju a aj detskú fantáziu, čo moje deti mimoriadne bavilo. ~ ...a teraz chodia po lese potichučky aby nerušili v lese tukonov a dúfajú, že ich raz zazrú.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x