bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ako sa máš, Eliáš?

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:112
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ako sa máš, Eliáš?

Eliáš, chlapec ako iní, len trochu viac strapatý,
lákajú ho veľké činy, vo svete sa nestratí.

Známy hudobník a autor tínedžerskej série Život Adama sa tentoraz zameral na mladších čitateľov a napísal úsmevnú knižku zo života ich vrstovníka Eliáša. Veselý prvák Eliáš má super pani učiteľku, ale najviac sa teší na prestávky a najradšej by chodil do prázdninovej školy. Občas ho neposlúchajú písmenká a pletú sa mu dva jazyky naraz: jeho vlastný a ten rodný. So slovenčinou a nielen s ňou mu však trpezlivo pomáhajú dobrí rodičia. Miluje leto, zábavky v bazéne a bez sladkostí si nevie predstaviť deň. Oveľa viac ho baví byť s niekým, ako byť sám. Už od škôlky je jeho najlepší kamarát Matúš, no vie sa zahrať aj s dievčatami a so svojou staršou sestrou Viki. Tá ho dokonca namotala na plyšáky a spolu presviedčali mačky, že sú korytnačky! Eliáš má vždy kopu nápadov, kučeravé vlásky a srdce plné lásky.
Kto sa chce dozvedieť viac, ako sa má Eliáš?

Eliášove zážitky inšpirovali aj ilustrátora Tomáša Hasaja a do obrázkov pridal kopu vlastného humoru. A tak sa na stránkach knižky deti môžu zasmiať na ilustráciach zvieratiek, šmolkovej zmrzliny, afrického hokeja, chamemelóna a iných.

Pre deti od 6 rokov

Detaily o knihe

Názov: Ako sa máš, Eliáš?

Objednávací kód NA204381

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ako sa máš, Eliáš? (Valéria, 28.12.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto detská kniha, vhodná pre deti od 6 rokov(podľa odporúčania),sa začína predstavením hlavného hrdinu, Eliáša. Je to veľký výmyselník. Má rád školu,ale nemá rád domáce úlohy. Býva na dedine s mamou,ockom a sestrou Viki. Majú doma aj menší zverinec-mačku, kocúra,psa a 3 morčiatka. Musím povedať, že oproti tým Eliášovým sa majú naše 2 močiatka ako prasce v žite :D Knižka je rozdelená do šestnástich kapitol, pričom každá z nich sa začína veršovankou. Rozprávky sú vlastne príbehom, akoby zo života, doplnené humornými ilustráciami Tomáša Hasaja. Nájdete tu príbeh,ako Eliáš s mamou zachránili netopiera,ako sa pasuje s logopedickými domácimi úlohami, ktoré neznáša, ako sa zabavili na prvoaprílových žartíkoch,ale aj to, čo spravili s nadbytočnými plyšákmi a ako ocko vysvetlil, prečo je potrebné neplytvať odpadom(najmä tým plastovým). Eliáš nie je výnimka a ako školáka sa ho týkal lockdown. Korona zasiahla aj do knihy. Krásne sa deťom vysvetľuje, prečo a hlavne ako si treba dôkladne umývať ruky a jediné, čo sa mne v knihe nepáčilo,bol (údajný) pôvod vírusu. Takéto veci by nemali mútiť a zaťažovať detské hlavy(aj keby to je pravda). Pauli sa na knihu každý večer tešila a po každom príbehu sa dožadovala ďalšieho, pretože vraj boli krátke. Podľa mňa boli tak akurát. Rada by som ešte podotkla, že práve v knihe Ako sa máš, Eliáš? bol z rodičov v popredí práve otec, ktorý sa často s Eliášom hral, čítal na dobrú noc a mala som pocit akoby bola matka v úzadí. Čo však vôbec neberiem ako prekážku, skôr to, podľa mňa,poukazuje na autora ako starostlivého a pozorného otca

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x