bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Utajená dcéra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Utajená dcéra

Keď prvýkrát uvidela svoju novonarodenú dcéru, zúfalo sa pokúsila vryť si jej tváričku do pamäti, odtlačiť si ju na viečka. Potom jej dieťa odobrali a pochopila, že ho už nikdy neuvidí.

Prešlo tridsaťosem rokov.
Učiteľka a hudobníčka Sabina sa práve chystá oznámiť rodičom veľkú novinu: čaká dieťa. Jej zakríknutá, precitlivená matka a autoritatívny otec však namiesto čírej radosti reagujú nepochopiteľne.

„Adoptovali ma. Celý život som žila v klamstve. Zradili ma.“ Niekoľko slov a Sabine sa zrúti svet. Navždy bude existovať pred týmito slovami a po nich.

Šťastne vydatá tehotná žena nechápe, ako nejaká matka môže opustiť svoje dieťa ani prečo jej rodičia tak dlho minulosť tajili. A prečo mlčia, aj keď už pravda vychádza najavo.
Sabina sa rozhodne nájsť svoju biologickú matku, ktorá sa jej kedysi vzdala. To, čo zistí, zmení život nielen jej, ale aj ženám, ktoré ju celé tie roky milovali.

Z anglického originálu The Secret Daughter (Bookouture, an imprint of StoryFire Ltd., Ickenham 2015) preložila Lucia Lukáčová.

Detaily o knihe

Názov: Utajená dcéra

Originálny názov: The Secret Daughter

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Emotívny príbeh (Janka, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Utajená dcéra je nádherný príbeh. Emotívny, desivý, obzvlášť v tom že je založený na skutočných udalostiach. Ide o príbeh z Austrálie kde sa odohrávajú dva svety. Jeden je zo strany Sabiny ženy, ktorá ako dieťa bola adoptovaná. A druhý je z pohľadu Lili – ktorá je jej biologickou matkou a Megan, ktorá ju vychovala. Sabina miesto toho aby sa tešila na príchod svojho prvého bábätka sa dozvie zdrvujúcu správu o tom že jej adoptovaná. Začal sa kolotoč a hľadanie jej biologickej matky. Lili, ktorá ako neplnoletá ostala tehotná si to veľmi dlhý čas nechcela pripustiť. Keď sa tuto jej novinku dozvedeli jej rodičia dali ju do nemocnice pre neplnoleté dievčatá, ktorým sa deti hneď po pôrode odoberali. Megan v tom čase pracovala v tomto zariadení ako sociálna pracovníčka a sama nemohla mať deti. Sľúbila že Lili pomôže, zblížili sa a boli kamarátkami. Osud to chcel pravdaže inak a tak Megan Sabinu vychovala. Lili a Megan v knihe opisujú čo všetko museli zažiť v tejto nemocnice. Ako sa tam správali ku tehotným mladým dievčatám. Príbeh je veľmi silný, o materinskej láske a naučení sa medzi sebou odpúšťať. Určite ju môžem odporučiť.

Utajená dcera (Jana Hyžova, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som prečítala jedným dychom,odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Otec sa sotva ovládal. Ukazovákom si ťukal po stehne a podupkával nohou. Vôbec nemal cit pre rytmus. Odrazu ma príšerne popudilo, že nie je schopný rytmiky, ani keď je nervózny. Pozrela som naňho. Napätie v izbe sa dalo krájať, bála som sa, že je nad moje sily.
„Ale čo ona, oci? Čo moja...“ zasekla som sa. Slová biologická matka som mala na jazyku, ale nedali sa vysloviť. Mama stuhla. Vedela, čo chcem povedať. Nechcela, aby som tú ženu nazvala matkou. A ja som chcela hovoriť mama len jej. Ale ako som sa mala vyjadriť? Zúfalo som hľadala ďalšie slová, nejaké iné pomenovanie. Sľúbila som si, že keď prídem domov, na internete pohľadám slovnú zásobu týkajúcu sa adopcie a vyzbrojím sa slovíčkami z desivého nového sveta. Ale tá druhá žena, neviditeľný hosť v izbe, si predsa zaslúži pomenovanie a uznanie. Možno jej mama ublížila a možno – čisto teoreticky – mama právom trpí. Vystrela som sa a zadívala sa jej do očí. Jej prosebný pohľad som si nevšímala. „Vravíte, že ste našli riešenie pre všetkých. Ale čo moja biologická matka? Čo sa stalo s ňou?“
„To nevieme, Sabina.“ Mama bola znova na lopatkách, presne ako vtedy u nás. Z tváre si odhrnula prameň vlasov a šálku odložila na stôl. Ruky sa jej chveli. „Kiežby si sa tam mohla preniesť, aby si pochopila, aké to bolo. Ale nejde to. Musíš mi dôverovať, že sme naozaj nemali na výber.“
„Dôverovať ti? Nemali ste na výber?“ neverila som vlastným ušiam. „To ona nemala na výber, mami!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x