bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Môj život s Jojom

Vydavateľ: Budzak D. (Ing. Dušan Budzak)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:56

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Môj život s Jojom

Aj tie najväčšie tragédie majú svoj šťastný začiatok.
V lete v roku 2015 otriasla Slovenskom obrovská tragédia keď inak pozorný a starostlivý otec zabudol na svoje dieťa, ktoré zaspalo v rozhorúčenom aute.
Kniha Môj život s Jojom je však predovšetkým hlbokým príbehom dvoch priateľov už od ich študentských čias a preto je rozdelená na dve samostatné časti.
Prvá kniha – Kým som získal diplom je zmesou bláznivých až bizarných príbehov študentov na sklonku socialistickej éry, pri ktorých sa človek nevie ubrániť výbuchom smiechu, z ktorého si poniektorí až „cvrkli“. S humorom prezentovaný odpor i akceptácia režimu od prvých dotykov s vysokou školou až po stavanie študentského rádia. Akoby získanie diplomu bolo tou najvyššou métou, ku ktorej sa dá dospieť napriek drine aj s kopou zábavy.
Druhá kniha – Päť a pol milióna sudcov je náhlym zvratom, tým najdrsnejším aký dospelý človek - rodič môže zažiť. Tak ako prvá časť, aj Päť a pol milióna sudcov je pohľadom na všetko čo sa dialo z tej najtesnejšej až intímnej blízkosti - autor bol najbližším priateľom otca. Strašná udalosť nedokázala v dvoch nerozlučných priateľoch potlačiť ich hlbokú spolupatričnosť a aspoň nejaký čas si vzájomne pomáhali pri prekonávaní úskalí, ktoré pred nich život postavil až do vyvrcholenia ďalšej tragédie.
Ani tá však nezabránila tomu aby ich priateľstvo pretrvalo, hoci sa ich svety rozdelili.

Detaily o knihe

Názov: Môj život s Jojom

Objednávací kód NA605929

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Táto kniha si zaslúži väčšiu pozornosť (Martina, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vraj toto si musím prečítať, a tak som prečítala. Dokonalosť. V prvej časti plačete od smiechu a v druhej časti.... Medializovaný prípad o mužovi, ktorý nechal svoju dcérku v aute a tá zomrela. Prečítala som si množstvo článkov k tomuto prípadu, ale žiaden vám neodhalí to čo odhalila kniha. Zúfalosť rodičov, bezradnosť, bezohľadnosť cudzích ľudí (tá ma dostala najviac)...

Môj život s Jojom (Janka Ilečková, 25.9.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
V r.1961 som v MG ocka navštívila.

Môj život s Jojom (Janka Ilečková Košice, 25.9.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň-som nesmierne šťastná,že sa mi do rúk dostala táto kniha.Nepamätám sa,kedy som niečo tak výnimočne dobrého čítala.V Mladej Garde pracoval do septembra r.1968 aj môj nebohý ocko Ján Fales.Pamätám si na to,keď som ho tam v r.1961.Po jeho emigrácií som tento internát navštívila až po r.1990,keď som tam bola na jeden deň počas prázdnin aj ubytovaná,všetky spomienky sa mi vrátili a bola som veľmi šťastná.Pár ľudí si môjho ocka ešte pamätalo.Chcem sa týmto poďakovať autorovi tejto knižky za jeho nádherné dielo,aj keď som bola veľmi smutná,že ten príbeh kamarátstva neskončil dobre.Ešte raz ďakujem a teším sa na jeho ďalšie knihy.

Najkrajšia kniha (M. Veselá, 16.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
V skutku naj

Niekedy je potrebné zastaviť sa a zamysliet (Gabriela, 6.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujem autorovi za knihu, odporúčam všetkým. pribeh skutočného života, takého aký mám ja alebo vy so všetkým čo prináša. Človek precitne, že všetky naše životné istoty sú tak neisté... Je dobré sa zastaviť a možno nasmerovať na inú, lepšiu a ohladuplnejsiu koľaj... ďakujem

Dva svety (Oliver, 5.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dva svety Je to kniha kontrastu dvoch svetov. Sveta veselej, ničím nelimitovanej študentskej zábavy a sveta preukrutnej bolesti a smútku. V prvej časti sa dá smiať a smiať, no druhá časť od smrti malej Kristínky až do samého konca dojíma k slzám a núti zamýšľať sa.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x