bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







100 rokov Česka a Slovenska

Vydavateľ: Vydavateľstvo Dixit, s.r.o. (Vydavateľstvo Dixit, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:58

Lepšia cena: 18,44 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,88 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,95 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 100 rokov Česka a Slovenska

je úplne iná, ako bežné publikácie o histórii. Storočné dejiny štátu predstavuje netradičnou a vizuálne atraktívnou kombináciou výstižných stručných textov a pútavých originálnych celostranových ilustrácií vo forme detailných perokresieb. Exkluzivitu knihy znásobuje exkluzívne materiálové prevedenie.
Každému roku histórie Česka a Slovenska je v knihe venovaná jedna dvojstrana. Čitateľ sa v skratke môže zoznámiť s 365 najdôležitejšími a najzaujímavejšími politickými, spoločenskými a ekonomickými udalosťami, kľúčovými pre vnútorný dejinný vývoj štátu, ale aj udalosťami kultúrnymi či športovými. Spozná ľudí, ktorí predchádzajúcich 100 rokov šírili slávu Československa, Česka a Slovenska v zahraničí či už vedeckými objavmi a vynálezmi alebo v športe a umení.

Kniha má ambície u všetkých generácií čitateľov vyvolať či obnoviť oprávnený pocit úcty a hrdosti k dejinám nášho spoločného štátu.
Publikácia je určená každému záujemcovi o históriu, patrí do všetkých domácnosti, ktoré si cieľavedome tvoria svoje rodinné knižnice a iste sa dostane nielen do verejných knižníc ale aj do škôl.

Kniha je výsledkom práce kolektívu pod vedením Igora Ďuriča, PhD., ktorý je autorom textovej časti. Igor Ďurič je autorom a spoluautorom dvoch knižných publikácií, venujúcich sa genealógii a novovekej štátnej správe a viacerých článkov na tieto témy.
Odborným garantom a recenzentom faktografie je Marína Zavacká, PhD. z Historického ústavu SAV – oddelenie najnovších dejín. Je známa širokou publikačnou činnosťou a množstvom citácií a recenzií v domácich a zahraničných publikáciách.
Ilustrácie vytvoril Peter Hricák. Svojimi skúsenosťami s kresbou historických reálií a tvorbou historických kostýmov sa približuje aj čitateľovi strednej a staršej generácie. Je znalcom a propagátorom histórie, pôsobí tiež v Klube vojenskej histórie Teokratos.
Grafické spracovanie realizoval Martin Janoško. Na knižnej tvorbe participuje od roku 1998, najmä v oblasti výtvarného umenia, beletrie, histórie a hudby. Jeho dizajnérske realizácie prispeli k úspechom finalistov výtvarných, hudobných a literárnych ocenení, napr. ceny Anasoft litera, ceny Jána Johanidesa, Radio_Head Awards, Ceny Oskara Čepana, Prix Ars Electronica, a ďalších.

Detaily o knihe

Názov: 100 rokov Česka a Slovenska

Objednávací kód NA603909

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x