bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malvína

Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s. (MAFRA Slovakia, a.s.)
Edícia:Evitovky
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:00

Lepšia cena: 3,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 3,77 € (vrátane DPH)
Bežná cena:4,38 €
Ušetríte: 0,61 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malvína

„Autorka ženských románov Patrícia Stanková, donedávna píšuca pod pseudonymom Pia Dušak, prichádza po troch rokoch s novou evitovkou. Autorka bestsellerov Slečna s výsledkami (za tento román bola nominovaná na Panta Rhei Awards v kategórii SLOVENSKÝ KNIŽNÝ DEBUTANT ROKA), Karma je zdarma a Dobrovoľne nasilu, predstavuje ďalší zaujímavý román zo života mladých ľudí. Prvý, pod hlavičkou vydavateľského domu MAFRA Slovakia, a.s.

Malvína sa drží hesla: kto sa bojí, nech nechodí do lesa. A tak ani okom nemrkne, keď sa jej život obráti naruby. Pretože chápe, že v takýchto životných situáciách nemá cenu plávať proti prúdu. Niekedy je výhodnejšie sa ním nechať unášať.

Malvína je žena, ktorá na úsvite zaťahuje žalúzie, aby mohla ďalej spať. Je to žena, ktorá presviedča iných o opaku, len preto, aby sa s nimi mohla pohádať. Na raňajky si dá dva maslové croissanty, ale kávu osladí len umelým sladidlom. Táto žena ľavou zadnou zvládne otvoriť fľašu vína, ale dvere na aute si necháva otvárať zásadne mužmi. V obývačke má poriadok, ale v hlave občas neskutočný „chaos“.

Malvína o mužovi svojho života:
„Nebolo to len o tom, ako vyzeral. Bolo to aj o tom, ako sa tváril, smial, o tom, ako vyzeral, keď premýšľal, o jeho názoroch, uvažovaní a myšlienkach, o jeho zmysle pre humor... A toto všetko dokopy tvorilo pre mňa celok, ktorému som jednoducho nedokázala odolať.“

Detaily o knihe

Názov: Malvína

Objednávací kód NA601954

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Matku som nikdy nebrala vážne, napriek tomu mi však na prstenníku žiaril briliantový prsteň. A ten jasne hovoril o tom, že sa čoskoro stanem manželkou človeka, ktorý nemá ani poňatia o tom, ako sa žije od výplaty k výplate.
Ak by mala moja matka zostavenú vzťahovú kandidátku, tak by bol chlap ako Martin stopercentne na prvom mieste. Bol pre ňu zosobnením mužnosti, elegancie, starostlivosti, dokonca gentlemanského správania. A to, že bol „finančne zabezpečený“, bol vskutku príjemný bonus navyše.
Matka mi stískala prstenník tak silno, že mi v ňom skoro zastavila prúdenie krvi, a ja som znudene prevracala očami nad jej hlúpou radosťou. Už vtedy som si mala uvedomiť, že to, s čím súhlasí moja mama, nemôže byť kóšer. Aleže vôbec.
To bola celá ona.
Celý život myslela len na to, ako ma vydať čo najlepšie, a odo mňa očakávala len to, aby som bola ticho a tvárila sa milo.
„Dievča, plnia sa ti sny, vravela som ti, že z teba raz niečo bude,“ nadhodila. „Našla si si muža, ktorý ti nedovolí zaplatiť ani za pohár vody. Trpezlivosť ruže prináša. V tvojom prípade červené ruže a briliant ako hrom,“ zasmiala sa a konečne mi pustila ruku. „Dúfam, že svadba bude do roka a do dňa a vlastne možno aj skôr! Veď ak máš peniaze, vybavíš svadbu aj za pár týždňov,“ nadchýnala sa s pripečeným úsmevom na tvári. Úplne žiarila, keď takto v hlave snovala pochybné plány o svadobných šatách, luxusnej výzdobe a dobrom jedle.
Jej bláznivý výraz hovoril za všetko.
„Martin mi síce prsteň dal, to však neznamená, že sa do svadby hrnie. Nikam sa neponáhľame,“ hamovala som ju, no akoby som hrach na stenu hádzala. V okamihu som videla, ako jej potemneli oči. „Zošalela si? Teraz, keď máš vysnívaný život na dosah ruky, ho budeš odďaľovať?“
„Mama, to je tvoj vysnívaný život.“
Stisla pery tak silno, že jej z nich ostala len úzka priamka.
„Musíš myslieť na svoju budúcnosť, Malvína. Vieš, že to s tebou myslím dobre,“ povedala s dôrazom na poslednú vetu.
Zadívala som sa na svoju matku, dvojnásobnú vdovu, ktorá doteraz ani jednému zo svojich zosnulých manželov neprepáčila, že ju tak nehanebne opustili, a spomenula som si na známu povedačku o tom, že cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x