bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Matkino zbohom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Matkino zbohom

„Ruky ma až boleli od túžby vziať svoje milované dieťa do náručia a už nikdy ho nepustiť. Vedela som však, že nesmiem.“

Tehotná Heather sa nachádza v zložitej situácii. Nezvláda splácať účty, manžela má po úraze a doma ju čakajú ďalšie tri hladné krky. Štvrté dieťa za daných okolností neuživí.
Grace je zas bohatá, slobodná a ambiciózna žena túžiaca po bábätku, priam ideálna náhradná matka pre Heatherino nenarodené dieťa a triezve riešenie jej problému. No hoci rozum tasí v prospech adopcie silné argumenty, srdce tak ľahko nepremôže. Heather zožierajú výčitky, trápi bezmocnosť.
Životy dvoch žien sa tak vďaka novému človiečikovi prepletú a ony si k sebe musia nájsť cestu. Nečakane však prichádza zdrvujúca správa a ich krehký svet sa prevráti naruby.
Pochopia, čo je pre dieťa, ktoré obidve ľúbia, najlepšie?
Matkino zbohom je dojímavá, srdcervúca dráma, ktorá pohladí dušu, rozplače a nadlho uviazne v pamäti.

Z anglického originálu A Mother’s Goodbye (Bookouture, London 2018) preložila Zuzana Dudíková.

Detaily o knihe

Názov: Matkino zbohom

Originálny názov: A Mother's Goodbye

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Matkino zbohom (Jana Milkovičová, 7.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, veľmi ťažké čítanie. Veľmi ťažké a veľmi smutné čítanie od začiatku až do konca knihy. V prvej polovici knihy mi pukalo srdce z dilemy adopcie, bolo mi ľúto aj jednej aj tej druhej matky, chápala som ich obe, ich pocity, strach a túžbu. Jedna sa vzdáva bábätka skutočne s ťažkým srdcom, druhá dúfa .... No a potom.... druhá polovica knihy bola snáď ešte ťažšia a vyvíjala sa smerom, aký som naozaj nečakala. Musím povedať, že kniha sa mi páčila, bola písaná z pohľadu oboch žien v 1.osobe a aj preto boli postavy vykreslené veľmi reálne, vedela som sa preto vžiť do ich pocitov a myšlienok. Mne, ako matke, sa kniha veľmi ťažko čítala, posledné stránky som dočítavala so slzami v očiach. Skutočne veľmi smutná kniha, avšak plná nádeje a tiež lásky a obetavosti. Po jej dočítaní je človek vďačný za všetko, čo má, opäť si uvedomí, že super kariéra a bohatstvi nemusia vždy znamenať šťastný život. Hlavne buďme zdraví.

Puto (Iveta Moravčíková, 5.10.2022) Odpovedať

Nadherná kniha veru aj slzy mi vyšli o sile lásky k detom a života v Indii s ich zákonmi a vlastne aj o láske medzi ludmi a pomoci ludom, ktorý nezapadali do spoločnosti kôli pomerom v ktorých žili a láske medzi manželmi.

Kate Hewittová - Matkino zbohom (Monika, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
KATE HEWITTOVÁ – MATKINO ZBOHOM Titul „Matkino zbohom“ som si vybrala na základe jeho názvu, ktorý ma oslovil. Ten napovedá, že autorka sa rozhodla spracovať neľahkú, veľmi chúlostivú a bolestivú tému – odloženie dieťaťa. Akt, ktorý nikoho nenechá ľahostajným, hoci dôvody naň môžu byť rôzne. Aj preto som bola veľmi zvedavá, ako sa autorka s touto nezvyčajnou témou popasuje a či čitateľovi ponúkne ako sa hovorí „to pravé orechové“, či ho chytí za srdce. Od knihy s takýmto typom príbehu som mala veľké očakávania a ona nesklamala. Ani neviem ako som sa ocitla na posledných stránkach a bolo mi úprimne ľúto, že je už koniec. Silný príbeh, aj tak by som mohla charakterizovať Matkino zbohom. Príbeh je rozdelený do 3 kapitol podľa postupnosti deja, čo hodnotím veľmi pozitívne. Veľmi ľahko sa v nich čitateľ orientuje. Striedavo je prerozprávaná z pohľadu dvoch hlavných postáv - Heather a Grace. Číta sa krásne plynule, zaujme od prvých stránok. Štýl písania je veľmi dobrý, opisy postáv sú jasné, zrozumiteľné. Hlavnými hrdinkami sú už spomínané dve ženy – jedna v roli matky, ktoré opúšťa svoje dieťa a druhá v pozícii osvojiteľky. Dve úplne odlišné ženy. Na prvý pohľad by sa zdalo, že adopciou všetko končí, ich cesty sa rozchádzajú, no opak je pravdou. V čitateľovi sa vynára otázka, čo ďalej? Ako bude kniha pokračovať? Bežný scenár u podobných prípadov je, že sa adoptované dieťa nakoniec dozvedá pravdu o svojich biologických rodičoch, no v tejto knihe je zápletka omnoho hlbšia. Sama by som to nevymyslela lepšie. Adopciou vzájomný, spočiatku neosobný vzťah hrdiniek nekončí, naopak, začína. Prelína sa v celom príbehu a postupne sa mení, formuje, vyvíja. Osud oboch žien je zvláštne prepletený a musia čeliť ďalším prekážkam, ktoré im život prináša. V samotnom závere stoja obe pred tým najťažším rozhodnutím, ktoré ich ešte viac spája a zbližuje. Po zistení dôležitej skutočnosti, ktorá vyjde najavo a ktorá už navždy ovplyvní životy všetkých zainteresovaných, stoja pred najdôležitejším rozhodnutím v živote vôbec. Čo je v tejto situácii najlepšie pre ich syna, pre jeho budúcnosť? Ako sa rozhodnúť? Túto dilemu musia vyriešiť a stojí ich to vskutku nemálo úsilia. A či sa im podarí nakoniec priniesť TO SPRÁVNE ROZHODNUTIE, nechám už na prečítaní každého, kto po tejto podľa mňa skvelej knihe s bravúrne spracovanou zápletkou siahne. Rozuzlenie celého príbehu je skutočne pozoruhodné. Je až ohromujúce, čo dokáže skutočná veľká bezbrehá láska.

Skvelá kniha (Jana, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mňa skvelá kniha..na konci som sa skoro rozplakala .ku knihe som sa dostala náhodou, zaujala ma hlavne anotácia.a teda vôbec neľutujem že som si ju kúpila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ste tehotná? stálo tam napísané nenápadným písmom.
Odstrčila som špinavý riad a vzala noviny. Bola tam fotka ženy vo vysokom štádiu tehotenstva, ktorá si držala brucho a zamyslene sa usmievala.
Ste tehotná? Neviete, čo robiť?
Žena na obrázku nevyzerala zmätene, no ja som určite zmätená bola. Mysľou mi vírili pochabé predstavy o tom, čo spravíme, kde zoberieme peniaze, aby sme uživili ďalšie dieťa a mali čo jesť, ako si udržíme dom.
Čítala som ďalej, žmúrila na drobné písmená. Adopcie s otvoreným srdcom. Darujte svoje šťastie inej rodine.
Akoby mi srdce zovrela železná ruka, tak ma zabolelo. A predsa som pri tej bolesti pocítila aj niečo, čo som už dávno necítila a sotva si pamätala: slabučký záchvev nádeje, hoci sprevádzaný pocitom viny. O čom to vlastne rozmýšľam?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x