bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Motív X

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Fabian Risk (4.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Motív X

VLADO KOBIELSKY číta z knihy MOTÍV X:

Fabian Risk bdie pri lôžku dcéry Matildy v helsingborskej nemocnici. Postrelili ju, leží v kóme – a vinu pripisuje sebe. V tom čase brutálne zavraždia jedenásťročného chlapca, prisťahovalca zo Sýrie. Je to rasistický útok? Mestská kriminálna polícia sa púšťa do komplikovaného vyšetrovania prípadu. Pribúdajú ďalšie zdanlivo náhodné vraždy a Liljaová, Bralo a ostatní z helsingborskej polície sa pri prenasledovaní viacerých páchateľov ocitnú pod príliš veľkým tlakom. Napokon sa Fabian musí vrátiť do služby, hoci rodina ho potrebuje. Šéfka kriminálnej polície Astrid Tuvessonová preruší svoj dvanásťkrokový program odvykania od alkoholu, aj keď sotva začala, pretože musí viesť prácu v paralelných vyšetrovaniach. Fabian vyzbrojený informáciami, ktoré po sebe zanechal jeho mŕtvy kolega Hugo Elvin, začne vlastné vyšetrovanie, ktoré však môže súdržnú vyšetrovaciu skupinu navždy zmeniť, a v stávke je aj jeho vlastný život.
V súčasnosti autor pracuje na druhom diele Motívu X.

Zo švédskeho originálu Motive X (Forum, Stockholm 2018) preložila Jana Melichárková.

Dostupné verzie titulu

Motív X Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Motív X

Originálny názov: Motive X

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Fabian bez toho, aby sa dotkol obsahu, zásuvku znova zatvoril a vôbec si na ňu nespomenul. Až na Elvinovom pohrebe. Tam sa stretol s dávnou štokholmskou kolegyňou, kriminalistickou techničkou Hillevi Stubbsovou. Ukázalo sa, že pozná oboch, Elvina i Molandera, z čias, keď všetci traja chodili na policajnú akadémiu. So smiechom odmietla informácie o tom, že by Elvin chcel podstúpiť operáciu na zmenu pohlavia, čo teóriu o samovražde postavilo do úplne nového svetla.
Fabian odsunul šálku a prešiel k bielej tabuli. Zatiaľ bola prázdna a čakala na to, aby ju zaplnil fotografiami, podozreniami, stopami a teóriami. Nechcel na ňu umiestniť všetky Elvinove nápady a myšlienkové postupy zo zásuvky. Chcel ju zaplniť vlastnými závermi a tým, čo sám určí.
Odteraz šlo o jeho vyšetrovanie. Nie Elvinovo. A aby to zdôraznil, pripevnil na ňu snímku, ktorú sám urobil, keď našiel kolegu visieť na háku od lampy, oblečeného v kvetovaných šatách, s náušnicami a ohnivočervenými namaľovanými perami.
V prvom rade musel Fabian preskúmať každučký detail Elvinovej smrti a zistiť, či jestvuje čo len najmenšia možnosť, že za všetkým stojí Molander.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x