bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tri temné koruny

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Séria:Tri temné koruny (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:59

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tri temné koruny

Na ostrove Fennbirn sa každú generáciu narodia tri výnimočné deti – trojčatá. Tri kráľovné, tri právoplatné dedičky temného trónu. Každej koluje v žilách iná mágia. Ktorá však zasadne na temný trón? V deň svojich šestnástych narodenín sa musia sestry podujať na sériu nebezpečných skúšok na život a na smrť. Korunu získa tá, ktorá ostane nažive. V hre je totiž viac než len starodávny trón.

Detaily o knihe

Názov: Tri temné koruny

Originálny názov: Three Dark Crowns

Objednávací kód NA398577

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavý začiatok novej fantasy série (Ivana Kováčová, 22.10.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Nová fantasy séria prináša zaujímavý a pomerne originálny nápad. Kráľovstvo, kde sa narodia vždy tri sestry - nasledovníčky, obdarené každá iným druhom schopností. Vládnuť však môže iba jedna, takže sa rozpútava boj o trón, v ktorom ide doslova o život. Tá, ktorá zabije ostatné dve totiž získa korunu. Príbeh je vyrozprávaný striedaním kapitol jednotlivých sestier. Odohrávajú sa tu tak vlastne tri samostatné príbehy, ktoré sa čím ďalej, tým viac prelínajú. Týmto sme vhodení do víru miest, postáv a mien, v ktorom som mala zo začiatku veľký problém sa orientovať. Napriek tomu však mala autorka príbeh pekne premyslený a mnohými situáciami ma vedela prekvapiť a zaskočiť. Rozbeh bol síce pomalší, ale koniec bol plný zvratov a akcie. Viac ako príbeh hlavných postáv ma bavili spletité vzťahy medzi tými vedľajšími. Bola pekne rozvinutá aj romantická linka, čo príbehu prinieslo zasa niečo iné a nové. Kniha ako celok sa mi páčila a ako prvý diel bola príjemným uvedením do deja. Očakávam však, že s každým pribúdajúcim dielom to bude už len lepšie a lepšie.

Tri temné koruny (Martina Urbanová, 24.8.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Tri temné koruny sú zaujímavo napísanou temnou fantasy, ktorá sa číta veľmi rýchlo a dobre a to aj v momentoch, keď sa v deji takmer nič nedeje. Kendare Blake má veľmi svižný štýl písania, nezaoberá sa zbytočnosťami a opisuje len to, čo ja naozaj dôležité. Vďaka tomu v knihe nie je žiadne hluché miesto, dej nestagnuje a stále napreduje. Aj keď niekedy je tempo naozaj pomalé – čo sa dá povedať hlavne o prvej polovici knihy. Tá je zameraná predovšetkým na predstavenie jednotlivých postáv. Vďaka tomuto pomalšiemu tempu som mohla dokonale spoznať Katharine, Mirabellu aj Arsinoe. Zistila som, že sú všetky iné, ovládajú inú mágiu a veľa som sa dozvedala aj o tejto mágii a jej fungovaní. Čo je vždy dobrým znamením. Každý predsa rád číta o niečom, čomu aj rozumie. Neskôr sa však dej dostal k tej zaujímavejšej časti. V druhej polovici autorka začala splietať nekonečné intrigy a ukázala mi, že nie kráľovné držia v rukách skutočnú moc, ale tí, ktorí ich ovládajú ako bábky. Napätie v knihe gradovalo, až napokon vyvrcholilo v prekvapivý koniec. V konečnom dôsledku má teda táto kniha všetko, čo by som si mohla priať od dobrej fantasy. Veľmi dobre vymyslený a opísaný svet, fungujúcu a jasne vysvetlenú mágiu, zaujímavé a ľahko rozlíšiteľné postavy, klbká kráľovských intríg, zamotané emócie a veľa neodhalených tajomstiev. Všetko je to zabalené v balíčku svižného a príjemné autorkinho štýlu. Vďaka nemu som s radosťou obracala jednotlivé stránky a takisto som si vďaka nemu dlho neuvedomovala, že sa v prvej polovici knihy takmer nič nedeje. A v tom vlastne tkvie rafinovanosť autorkinho štýlu – v tom, ako ma dokázala totálne pohltiť, až som si nevšímala nič okolo seba. Ani dej, v ktorom sa toho veľa nedialo.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x