bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vojvodkyňa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vojvodkyňa

Polosirota Angélique Lathamová vyrastá s otcom a dvoma nevlastnými bratmi na zámku Belgrave. Súrodenci sestru len trpia a hneď po otcovej smrti zariadia, aby panstvo opustila. Krásna, múdra šľachtičná si musí poradiť v krutom svete, odkázaná iba sama na seba.
Angélique pracuje ako pestúnka šiestich detí, ale keď sa ju pokúsi znásilniť jeden z hostí domáceho pána, ocitne sa na dlažbe. Zúfalá dievčina hľadá šťastie v Paríži. Na ulici zachráni mladú prostitútku a tá jej nepriamo ukáže východisko z nezávideniahodnej situácie. Angélique si otvorí elegantný nevestinec, ktorý sa stane najvyhľadávanejším v Paríži. Vplyvní a bohatí páni z najvyšších vrstiev si v ňom plnia tajné erotické túžby až do dňa, keď sa v salóne stane vražda...
Román odohrávajúci sa v Anglicku, Paríži a New Yorku zachytáva pády a zápasy žien v spoločnosti, ktorú riadia muži. Vykresľuje fascinujúci obraz ženy, ktorá si svojou krásou, skromnosťou a nezlomným duchom zaslúži byť nazývaná Vojvodkyňou.

Z anglického originálu The Duchess (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložila Zuzana Gašparovičová.

Dostupné verzie titulu

Vojvodkyňa Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vojvodkyňa

Originálny názov: The Duchess

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vojvodkyňa (Ružena Soósová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Steelová je mojou obľúbenou autorkou už od dievčenských čias. Nie je hádam titulu, ktorý by som od nej nepoznala. „Vojvodkyňu“ som si vybrala na základe obálky, čo sa mi bežne nestáva. Som milovníčkou historických kníh a filmov, dobrodružných príbehov s nádychom romantiky, preto som bola presvedčená, že kniha s takou obálkou iste má čo ponúknuť. A nemýlila som sa. Kniha zachytáva krásne spracovaný príbeh dievčaťa, ktoré hoci príde o lásku milovanej rodiny a následne o všetko, so vztýčenou hlavou bojuje ďalej a nepoddáva sa nepriazni svojho osudu. Napriek nespočetným pádom a sklamaniam neúnavne vstáva a tvrdošijne ide za svojím cieľom. Prínos tohto románu pre mňa osobne bol veľmi silný – hlavná hrdinka poukazuje na skutočnosť, že hoci v živote každý jeden z nás zápasí s veľkým množstvom ťažkostí a problémov a nesie si ten svoj „konkrétny kríž“, každý z nás má tú silu vstať a ísť ďalej, len ju musí v sebe nájsť. Vskutku ten najkrajší odkaz, aký môže kniha ponúknuť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Angélique už chápala, prečo jej otec pred smrťou daroval mešec s peniazmi. Obával sa, že ju brat vydedí a očividne Tristanovi nedôveroval. Ale ani otec ju neuchránil pred nedôstojným postavením ? v cudzom dome bude pracovať ako pestúnka, a nemohol zabrániť tomu, aby ju brat nevyhnal z domu ako prašivého psa. Otec ju žiadal, aby nepremrhala darované peniaze. Poslúchne ho. Odloží si ich a raz si za ne zaobstará vlastný dom, alebo jej pomôžu v núdzi, ak by zostala bez práce a prostriedkov. Bola primladá, aby si už teraz kúpila dom, ani netušila, ako sa to robí. Bratova rodina sa jej zbavila príliš rýchlo, nemala čas pripraviť si záložný plán.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x