bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo sa dá robiť, keď prší

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo sa dá robiť, keď prší

Mae Summersová má milujúceho snúbenca Petra, prácu v jeho prosperujúcej spoločnosti a nádherný byt v centre New Yorku. V jedno ráno sa však jej dokonalý život rozsype na kúsky. Peter zmizne, zanechá iba čudný odkaz, a Mae s hrôzou zistí, že snúbencovo podnikanie bol bezohľadný podvod.
Jediné miesto, kam sa Mae môže uchýliť, je hostinec jej starých rodičov v Alexandria Bay, turistickom mestečku v severnej časti štátu New York. Lenže ani tam nie je všetko v poriadku. Maeina stará mama bojuje s demenciou, a keď sa nechtiac preriekne, manžel sa od nej odvráti a na staré kolená ju opustí.
Mae v mestečku nečakane narazí na svojho najlepšieho priateľa z detstva. Z Gabriela, jej prvej lásky, sa stal príťažlivý muž, ale tiež si akosi nevie poradiť so životom.
Domov je tam, kde je naše srdce, a občas treba veľkú dávku lásky, odpustenia a vôle, aby sa staré rany zacelili.
A čo sa dá robiť, keď prší? Maeina matka zanechala celý zoznam dobrých rád. Dá sa napríklad zakúriť v kozube, pritiahnuť si kreslo a vziať do ruky knihu. Urobte si pohodu!

Z anglického originálu Things To Do When It's Raining (Simon & Schuster Canada, a Division of Simon & Schuster, Inc., Toronto 2018) preložila Zdenka Buntová.

Dostupné verzie titulu

Čo sa dá robiť, keď prší Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Čo sa dá robiť, keď prší

Originálny názov: Things To Do When It's Raining

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čo sa dá robiť keď prší (Katka, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
ach vždy keď sa pozriem na tú knihu tak si vzdychnem. Krásna kniha, ktorá vás donúti zamyslieť sa, že nie je všetko len biele a čierne. Nedržať v sebe stereotypné názory ale hľadať za rozhodnutiami ľudí aj iný pohľad na situáciu. Kniha ma prieviedla k pozeraniu na život s nadhľadom. Kniha sa číta veľmi ľahko, je písana za mňa pútavo a hneď ma vtiahla do deja.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Legenda hovorí, že Irokézi každú jar schádzali k brehom zátoky a kúpali sa – najradšej v daždi –, pretože verili, že ich to vylieči zo zimných neduhov. Ak prší, choďte si zaplávať. Prečo nie? Mokrému dážď neublíži. (Mama mi kázala dopísať, že v búrke sa kúpať nesmie, ale to vie hádam každý, či nie?)

Peter rozháňal stiesnenú atmosféru prehnanou veselosťou. „Toto je moja žena,“ predstavil Mae Jonovi. „Teda budúca. Vo firme má na starosti marketing.“ Moja žena… tie dve slová Mae milovala. Videla v nich prísľub, že nebude zomierať sama, čo je opodstatnená obava, ak vaši jediní žijúci príbuzní (prinajmenšom tí, ktorých poznala) prekročili prah osemdesiatky. „Chceš mať deti?“ odvážila sa nadškrtnúť, keď už s Petrom chodila dostatočne dlho. Bála sa odpovede: veľa mužov po deťoch vôbec netúži a trvajú na tom, až kým nie je neskoro – a potom si urobia deti so ženami, ktoré nie sú ochotné čakať tak dlho, kým neprídu o plodnosť. „Pravdaže chcem,“ odvetil. „Hlúpa otázka.“
Predstavila si, ako bude Jona s Mattie pozývať na večere, pozerala Jorji do očí a modlila sa za Mattino vyliečenie, aby sa jej dcéra nemusela po zvyšok života prehŕňať v spomienkach na mamu plná strachu, že jedného dňa načisto vyblednú. Predstavovala si, ako sa Jorja hráva s jej budúcimi deťmi. Vysnívala si dokonalý svet.
A teraz nevládala Jonovi pozrieť do očí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x