bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kým prišla búrka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kým prišla búrka

Tami Oldhamová a jej snúbenec Richard Sharp boli mladí a zaľúbení, život mali pred sebou. Keď vyrazili na jachte Hazana z Tahiti, obloha bola belasá, slnko žiarilo. Ich cieľom bolo San Diego. Po dvoch týždňoch plavby prišla pohroma. Hoci sa všemožne usilovali vyhnúť blížiacemu sa hurikánu, ocitli sa v pasci na rozbúrenom mori, s vlnami vysokými ako mrakodrapy.
Richard sa pripútal a zostal na palube, Tami poslal do podpalubia. Poslednou Taminou spomienkou bol Richardov výkrik. Potom nastala tma. Keď sa Tami po niekoľkých hodinách prebrala a vyšla na palubu, zistila, že Richardov bezpečnostný popruh sa utrhol.
Kniha Kým prišla búrka je skutočný príbeh o tom, ako sa Tami po štyridsaťjeden dňoch zázračne podarilo doplávať do bezpečného prístavu, hoci jej nefungoval motor a nemala sťažne. Je to nezabudnuteľný príbeh o láske, strate a prežití na rozbúrenom mori a o tom, že ani v tých najtemnejších chvíľach nie sme sami.

Z anglického originálu Adrift preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Kým prišla búrka Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Kým prišla búrka

Originálny názov: Adrift

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Silný príbeh (Kristína Drážovská, 19.7.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Kde začať? Knižka sa ťažko hodnotí, kedže nie je klasickým románom, ale skôr výpoveďou reálneho zážitku. Ťažko si predstaviť, čo by človek robil v situácii autorky a zároveň ženy, ktorá sa 41 dní plavila na jachte bez motoru a plachiet - Tami. Neviem si predstaviť krajší spôsob, akým mohla svoju skúsenosť posunúť ďalej, ale najmä zanechať pamiatku na Richarda, ktorého ľúbila a ktorým bola ľúbená, než vypísaním sa do tohto titulu. Samotná kniha sa mi čítala dobre a na to, koľko deju obsahuje, je pomerne útla. Páčilo sa mi, že Tami nepopisuje len ich tragédiu, ale aj spomienky pred ňou. Krásne spomienky na Richarda a ich život, ale aj napokon návrat domov po všetkom, čo sa udialo. Oceňujem aj fotky, ktoré zakomponovali do príbehu. Dotvárajú autentickosť a skutočnosť. Odrazu len nečítate o dvoch ľuďoch, ktorým sa udialo niečo zlé, ale vidíte Tami a Richarda. Sú vam skrz fotografie akosi bližší. Je to príbeh o nevzdávaní sa a nestrácaní nádeje. Určite odporúčam.

Príjemné čítanie (Dominik, 7.7.2018) Odpovedať

Kým prišla búrka je kniha, ktorá má potenciál chytiť vás za srdce – už len pre myšlienku, ktorú v sebe nesie. Aj napriek tomu si ale myslím, že spracovanie knihy príbehu mierne uškodilo, a hoci by sa dalo z námetu vyťažiť oveľa viac (a napísať román dynamickejšie a pútavejšie), jeho potenciál nebol naplno využitý. Mal som pocit, že zápletka neplynula dynamicky a pre početné odbočenia z príbehu a spomienky hlavnej hrdinky sa dejová línia posúvala dopredu len veľmi pomaly. Ak však hľadáte netradičné čítanie, ktoré má v sebe peknú myšlienku, mali by ste dať tomuto románu šancu. Jeho čítanie vám zaberie len pár hodín, avšak môže vás obohatiť na ešte veľmi dlhú dobu.

Čítanie plné nádeje (Neliss, 27.6.2018) Odpovedať

Kým prišla búrka je pomerne tenká kniha, ktorá ponúka viac, ako by sa zdalo. Nesledujeme totiž len Tamin zápas o prežitie. V krátkosti sa zoznámime s Taminým mladším ja, zistíme, čo ju priviedlo na more aj to, ako sa spoznala s Richardom. Nechýbajú očarujúce opisy ich zážitkov zo spoločných plavieb i rôznych exotických zastávok. Opis samotného boja o život nie je zbytočne prikrášlený, netreba sa však báť citového vydierania. Rozprávanie nekončí Taminým stretom s pevninou, ukazuje nám tiež reakcie druhých ľudí a Taminu snahu vyrovnať sa so všetkým, čo prežila. To je podľa mňa pri takomto druhu príbehu naozaj dôležité a posilňuje to posolstvo nádeje, ktoré kniha ponúka. Nejde o dobrodružný román, ale o autobiografiu. Má len taký dej, ako má život, jednu hlavnú postavu a koniec poznáte dopredu. Zároveň je však príbeh pravdivý a kniha pôsobivo zobrazuje krásy i nebezpečenstvá oceánu a života, ktorý Tami vedie. Navyše nás povzbudzuje, aby sme sa nevzdávali a podnecuje k premýšľaniu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Schádzala som dolu do kajuty a pridŕžala som sa držadiel pri schodíkoch. Šialený spád pohybov Hazany mi nedovolil nič, len zvaliť sa na rozkladacie lôžko. Automaticky som pripla bezpečnostný popruh k nohe stola. Pozrela som na hodiny – 13.00. Pohľad mi padol na barometer. Tlak bol desivo nízky – pod 975 milibarov. Zmocnil sa ma strach. Pritiahla som si zatuchnutú prikrývku na hruď a lietala som na lôžku zboka-nabok. Len čo som zatvorila oči, pohyby ustali. Niečo nebolo v poriadku, zavládlo desivé ticho – táto dolina vlny bola priveľmi hlboká.
„ACH BOŽE!“ počula som Richarda.
Prudko som otvorila oči.
PRÁSK!
Zakryla som si hlavu a stratila som vedomie.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x