bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vdovy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vdovy

Harry Rawlins bol takmer dvadsať rokov mozgom tímu, ktorý páchal lúpežné prepady a krádeže. Prepad pancierového auta prevážajúceho veľkú sumu peňazí v podjazde pod londýnskym Strandom mal priniesť členom gangu obrovské bohatstvo, no pre osudovú chybu sa im akcia vymkla z rúk a skončila sa tragicky. Harry vždy vravieval svojej žene Dolly, že sa nemusí báť, keby sa mu niečo stalo, chlapi z jeho tímu – Joe a Terry – pôjdu v jeho šľapajach a o všetkých sa postarajú. Napokon však osud rozdal karty inak. Všetci traja lupiči zostali uväznení v horiacej dodávke, ktorá vzápätí vybuchla. Dolly mala tri možnosti: zmieriť sa so situáciou a odovzdať Harryho cenné účtovné knihy aj s opismi a plánmi akcií polícii, predať ich konkurencii alebo... spolu s ďalšími dvomi vdovami prevziať „podnik“ a prežiť. Dolly, Shirley a Linda sa rozhodli – a v pätách majú nielen políciu, ale aj ďalších záujemcov o miliónový lup.
Vdovy pôvodne vznikli ako úspešný televízny seriál a do kín prichádza aj filmová verzia v réžii oscarového režiséra Steva McQueena.

Z anglického originálu Widows (Zaffre Publishing, London 2018) preložila Martina Zrubáková.

Detaily o knihe

Názov: Vdovy

Originálny názov: Widows

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Prepracovaný príbeh (Dominik, 8.12.2018) Odpovedať

Lynda La Plante ma dokázala až do samého konca držať v napätí a čakať, ako sa príbeh nakoniec skončí. Dozaista treba pochváliť aj dialógy medzi postavami. Vyznievali realisticky a vdovy sa vám veľmi rýchlo dostanú pod kožu. Autorka vás prinúti premýšľať nad príbehom a neustále poukazuje na hrozby, ktoré na postavy číhajú. La Plante vytvorila silné ženské hrdinky a práve ich charaktery vytvárajú celý príbeh. Poukazuje na ich odvahu, organizovanosť a schopnosť adaptácie. Ak sa počas čítania do príbehu vžijete, budete s vdovami prežívať celú akciu. Budete im držať palce, smiať sa s nimi, a dúfať, že uspejú.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dolly sa vrátila do sauny a našla ich, ako sa objímajú a plačú odušu. Chvíľu vydržala, no napokon sa k nim pridala aj ona. Prvýkrát si takto od srdca poplakala na verejnosti. Výnimočne sa za to nehanbila. Všetky tri sú vdovy a ťaží ich bremeno rovnakého smútku. Neobávala sa, že by mohla vyzerať ako slaboška. Akosi podvedome týmto dvom ženám dôverovala. To bolo pre Dolly podstatné u každého človeka. Dôvera.
Keď napätie trocha povolilo, pokračovala v načatom rozhovore.
„Zavolala som vás sem, hoci som si nebola istá, koľko vám poviem. No už to viem. Pokiaľ ide o Harryho účtovné knihy, máme dve možnosti...“
„Máme?“ prerušila ju Linda. Dolly sa sotva badateľne usmiala. Linda stíchla a odrazu bola samé ucho.
„Harry pripravoval akcie na celé mesiace dopredu a všetko si zapisoval. Keby sa jeho účtovné knihy dostali do rúk Fisherovcom, nikto by na nich nemal. Tak ako nikto nemal na Harryho. Naša prvá možnosť je, že predáme účtovné knihy Fisherovcom a oni sa zaviažu, že nám dajú určité percento z každého biznisu. Alebo máme druhú možnosť, že ich nepredáme...“ Dolly sa zhlboka nadýchla. Linda a Shirley sa hneď naklonili bližšie k nej. „... a dotiahneme do konca tú veľkú akciu, čo naplánoval Harry.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x