bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobrá matka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobrá matka

Kate kedysi bývala šťastná matka a milujúca manželka. Po narodení tretieho dieťaťa sa všetko zmenilo. Nick sa vracal z práce k vyčerpanej žene čoraz neskôr, neraz nasiaknutý ženským parfumom. Kate nezvratný rozpad rodiny psychicky zničil a pripravil ju aj o strechu nad hlavou.
Napriek ťažkému obdobiu sa postaví na nohy a je odhodlaná začať novú etapu života. Všetko je na najlepšej ceste, až kým jej dvanásťročnej dcére Jessice nediagnostikujú leukémiu.
Osamelá matka má osemnásťročného syna, ktorého zožiera nenávisť k otcovi, zmäteného sedemročného syna, ktorý vyvádza, a bývalého manžela, čo sa nedokáže zodpovedne postaviť k rodičovským povinnostiam. A uprostred stojí jej milované, statočné dieťa, ktoré každým dňom chradne.
Kate vie, že musí odsunúť vlastný strach aj žiaľ a urobiť to, čo je najlepšie pre jej deti, najmä Jessicu. Ale čo ak urobiť to najlepšie znamená dospieť k rozhodnutiu, aké si ani len nedokážete predstaviť?

Z anglického originálu The Good Mother (Penguin Ireland, 2017) preložila Lenka Böhmová.

Detaily o knihe

Názov: Dobrá matka

Originálny názov: The Good Mother

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Emotívne (Katarína, 29.10.2022) Odpovedať

Knihu som objavila náhodne a je to veľmi silný emotívny príbeh.Prvá kniha pri ktorej som preplakala a aj napriek tomu som si od tejto spisovateľky kúpila ďalšiu knihu.

Veľmi emotívne (Maca, 22.6.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi silná kniha,ešte pri nijakej knihe som toľko neplakala ako pri tejto,dobre sa číta a hlavne ked začnete nebudete vedieť prestať.Dojímavý príbeh,smutný a myslím že na tieto časy reálny,odporúčam.Za mna skvelá kniha,určite si od tejto spisovateľky kúpim ďalšiu knihu

Silný príbeh (Drominička, 9.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som dostala do rúk túto knihu, akosi som prehliadla anotáciu. Kniha ma však chytila hneď od prvej strany a nepustila ma až do poslednej. Pre mňa tento rok najsilnejšia kniha. Čo sa týka emócii tak určite. Kniha odporúčam, ale verte mi, že budete potrebovať veľmi veľa vreckoviek. Už dlho som nebola z knihy taká smutná a to nielen pri čítaní. Kniha ma ovplyvňovala aj mimo čítania. Smutný, reálny príbeh. Som si istá, že ešte sa k nej niekedy vrátim.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jess uprene hľadela na strop. Hematológia a onkológia. Tieto slová jej viseli na perách. Nezneli čudne, ale teraz už vedela, čo znamenajú. Znamenali rakovinu. Znamenali leukémiu. Znamenali testy. Veľa, veľa testov.
Jess sledovala, ako popri jej izbe tlačia na vozíčku malého chlapca. Bol plešatý a pripojený na infúziu. Otočila hlavu a radšej sa pozerala na strop. Bolo to bezpečnejšie, menej desivé. Nechcela vidieť deti bez vlasov. Nechcela počuť plačúcich rodičov, kričiace deti a chlácholivé zdravotné sestry. Chcela zatvoriť dvere, zamknúť sa a do uší si strčiť štuple, aby nepočula žiaden hluk. Bolela ju hlava.
Ako sa môže človeku za týždeň takto zmeniť život?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x