bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Otáznik je polovica srdca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Otáznik je polovica srdca

Elin Boalsová pracuje v New Yorku ako úspešná fotografka a s manželom Samom vychováva sedemnásťročnú dcéru Alice. Navonok jej nič nechýba, no len ona vie, ako ťažko sa jej po práci prekračuje prah domova.
Jedného dňa dostane list od Fredrika, priateľa z detstva. Počas dospievania na švédskom ostrove Gotland, v chudobe a bez otca, bol jej záchranným kolesom. Rané obdobie života je škvrnou na Elininej minulosti a mlčí o ňom aj pred najbližšími. S Fredrikovým listom sa však so spomienkami vynorí aj pocit hanby za skutok, ktorý kedysi spáchala. Osudný čin ju vtedy prinútil utiecť a pretrhnúť všetky väzby. Elin už viac nemôže zatvárať oči pred realitou, inak hrozí, že nadobro stratí rodinu aj samu seba.

Zo švédskeho originálu De Ett fragetecken är ett halvt hjärta (Forum, Stockholm 2018) preložili Zuzana Inczingerová a Lenka Kočišová.

Dostupné verzie titulu

Otáznik je polovica srdca Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Otáznik je polovica srdca

Originálny názov: Ett Fragetecken Är Ett Halvt Hjärta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Príjemné zimné čítanie (Dominik, 6.10.2019) Odpovedať

Román Otáznik je polovica srdca dokonale spĺňa charakteristiky oddychového čítania. Jeho zápletka nie je náročná, obsahuje viaceré pekné myšlienky a taktiež aj priestor na zamyslenie. Celým príbehom sa nesie pocit tajomna a toho, ako dokáže minulosť ovplyvniť našu prítomnosť – a v neposlednom rade aj to, kým teraz sme. Ak hľadáte knihu, ktorá nebude ničím prevratná a ktorá vám spríjemní dlhé večery, tento román môže byť dobrou voľbou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Si jeden veľký otáznik. Pre nás aj sama pre seba. Otáznik je vždy len polovica srdca, nerozmýšľala si nad tým? Nedá sa milovať človeka, ktorý má srdce plné tajomstiev. Nejde to.“

Bola dcérou zločinca. Šepkali si o tom všetky deti v škole, rovnako ako učiteľky, keď si mysleli, že ich nepočuje. Šepkali, keď okolo nich prechádzala. Ona však vôbec netušila, čo to slovo znamená.
Jediný človek, ktorý sa jej kedy zastal, bol Fredrik. Najsilnejší a najmúdrejší chlapec v škole. Zvyčajne ju vzal pod pazuchu, aby šla s ním, nadával tým, ktorí sa správali ako hlupáci. Raz sa ho spýtala, čo slovo zločinec znamená, on sa však zasmial a odvetil, aby sa radšej zamýšľala nad niečím iným. Niečím, čo ju robí šťastnou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x