bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pod šarlátovou oblohou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pod šarlátovou oblohou

Pino Lella žije v Miláne a nechce mať nič spoločné s vojnou ani s nacistami. Ako každý bežný taliansky tínedžer, aj on má plnú hlavu hudby, jedla a dievčat, najmä krásnej Anny, no dni jeho nevinnosti sú zrátané. Keď dom, v ktorom býva rodina Lellovcov, dostane počas spojeneckého bombardovania zásah, rodičia pošlú Pina do chlapčenskej školy vedenej pátrom Reom vysoko v Alpách. Tam dostane za úlohu tajne prevádzať cez hory Židov, ktorí si zachraňujú život útekom do Švajčiarska.
Rodičia chcú ochrániť Pina pred odvelením na front a prinútia ho, aby sa vrátil domov a prihlásil do nemeckej armády, do Organizácie Todt, a tak sa vyhol účasti na priamych bojoch. Napriek tomu je Pino pri bombardovaní ľahko zranený a zhodou náhod sa ako osemnásťročný stane osobným šoférom generálmajora Hansa Leyersa, ktorý priamo podlieha Adolfovi Hitlerovi a je jedným z jeho najzáhadnejších a najmocnejších veliteľov. Pino využije príležitosť a dodáva informácie Spojencom, ktorí sa pripravujú na oslobodenie Milána. Hrôzy vojny a nemeckej okupácie pretrpí len vďaka tomu, že hoci v utajení, ale predsa bojuje proti Nemcom. Odvahu mu dodáva aj láska k Anne a vysnívaná vidina ich spoločnej budúcnosti.

Predlohou pre knihu Pod šarlátovou oblohou, ktorá sa dostala na prvú priečku rebríčka bestsellerov Amazonu, sa stal skutočný životný príbeh zabudnutého hrdinu, vzrušujúce rozprávanie o neuveriteľnej odvahe a húževnatosti talianskeho mladíka počas jedného z najtemnejších období našej histórie. Na jej motívy bol nakrútený film v hlavnej úlohe s Tomom Hollandom.

Z anglického originálu Beneath a Scarlet Sky (Lake Union Publishing, Seattle 2017) preložila Martina Zrubáková.

Dostupné verzie titulu

Pod šarlátovou oblohou Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Pod šarlátovou oblohou

Originálny názov: Beneath a Scarlet Sky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi pekná kniha (Daniela G., 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala ,pretože mám rada knihy s tematikou druhej svetovej vojny .Príbeh Pina ,ktorý zo začiatku s bratom prevádza cez Alpi židov,riskujú vlastné životy ,v nehostinných podmienkach musia ľudí previest do bezpečia .Ale neskôr ho osud záveje a robí priamo osobného šoféra generála .Chce to využiť a posúva informácie ďalej .Kniha je pútavá ,vrelo ju môžem odporúčať

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„V živote som nebola na krajšom mieste, ako je toto,“ ozvala sa Maria, keď prišli k jazeru. „To je neuveriteľné. Vonia to tu...“
„Slobodou,“ doplnil ju Ricardo.
„Túto chvíľu si musíme zapamätať,“ dodal Luigi.
„Sme už vo Švajčiarsku?“ spýtala sa Maria.
„Takmer,“ prikývol Pino. „Vojdeme do tamtoho lesa a dostaneme sa k hranici.“
Pino ešte nikdy nebol ďalej ako pri jazere, preto kráčal po lese dosť opatrne. Našťastie si spomenul, ako mu páter Re opísal, kde nájde cestu, a čoskoro sa na nej ocitli.
Hustý porast jedlí a smrekov trochu pripomínal bludisko. V lese bol vzduch chladnejší a pôda mäkšia. Už putovali takmer šesť a pol hodiny, no nikto nevyzeral unavený.
Pinovi sa silnejšie rozbúšilo srdce, keď si uvedomil, že týchto ľudí previedol do Švajčiarska. Pomohol im utiecť pred...
Vtom sa vo vzdialenosti asi troch metrov vynoril spoza stromu robustný bradatý chlapík a namieril dvojhlavňovú pušku rovno Pinovi do tváre.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x