bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V podstate som celkom v poriadku

Vydavateľ: PLUS (Nakladateľstvo Plus)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:59

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V podstate som celkom v poriadku

Eleanor Olifantová je čudáčka. Nedbá na konvencie a je až príliš priamočiara. V spojení s nezvyčajným výzorom – zjazvené líce, ekzém – to znamená, že Eleanor je samotárka bez priateľov. V starostlivo rozvrhnutom živote a s telefonátmi od „mamy“, ktorá sedí vo väzení, jej zdanlivo nič nechýba.
Všetko sa však zmení, ked sa Eleanor zaľúbi. Spolu s citmi naplno ožijú aj jej staré, dávno potlačené rany. Až vtedy pochopí, že jediným liekom na bolestnú minulosť je otvoriť srdce priateľstvu...

Detaily o knihe

Názov: V podstate som celkom v poriadku

Objednávací kód NA388661

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásne, vtipné, smutné aj dojemné (Laura Löbbová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha rozpráva príbeh o 30 ročnej introvertke Eleanor, ktorá vedie veľmi bežný život. Pracuje ako účtovníčka, má naplánovanú každú aktivitu, jazvu na tvári a matku vo väzení. Nemá priateľov a jej okolie ju považuje za čudnú. Jedného dňa sa však zamiluje do muža a jej život sa úplne obráti. Musím povedať, že mňa si Eleanor získala od prvej strany a to najmä jej prostorekosťou, ktorá ma dokázala neuveriteľne pobaviť a rozosmiať. Ani po nejakom čase však humor nezmizol a ani nezačal byť trápny, naopak, vždy bol perfektne prispôsobený situácii a vývinu postavy. Eleanor sa totiž mení, učí sa o sebe, o svojom okolí a postupne vychádza zo svojej ulity. Taktiež sa dozvedáme o nej a udalostiach z jej minulosti, pekne postupne a pomaly, kniha tak v čitateľovi prebúdza nesmiernu zvedavosť. Na prvý pohľad ide o vtipnú knihu, no časom som zistila, že v sebe toho ukrýva o mnoho viac. Venuje sa téme depresie, alkoholizmu, úzkosti a strachu. Ide o ťažké témy, ktoré však vyvažuje nádej a humor. Prinúti čitateľa zamyslieť sa, nad sebou a aj nad tým ako niekedy odsúdime človeka pre jeho zvláštnosť, za ktorou sa môže skrývať hocičo, aj utrpenie a bolesť. Táto kniha čitateľa pobaví, rozosmeje, ale aj dojme a rozplače. Ide o naozaj jedinečný a krásny príbeh, ktorý si budem ešte dlho pamätať.

Nenápadná krása (Martina Fraňová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
“Všetci mi hovorili, že som čudná, ale keď vidím niečo,ako je Spongebob, tak sa mi zrazu zdá, že som v skutočnosti celkom normálna.” Eleanor…to je komplikovaná povaha. Z prvého dojmu sa vám môže javiť ako čudáčka. Nosí biele rukavice, strohé až vyťahané oblečenie, ktoré bolo nové asi pred xy rokmi, vyjadruje sa akoby bez citov, exaktne a metaforám, slovným hračkám nerozumie. Ráta si každý cent a riadi sa svojimi zaužívanými pravidlami. Čo by ste si pomysleli o takomto človeku? Spočiatku som si myslela, že je Eleanor autistka. Dostala som info, že to tak nie je…a v istom okamihu som to začala sledovať aj ja. Všetko malo svoje opodstatnenie, ktoré pramenilo už z detských čias. Tajomstvá a potlačené myšlienky sa začali vynárať na povrch a vy postupne odhaľujete dôvody Eleanorninho správania. Aby ste si nemysleli, že je to depresívna kniha, Eleanor svojimi výrokmi a jedinečným humorom odľahčuje celú situáciu. V sociálnom svete je Eleanor začiatočník. Nevie, že nemôže podarovať niekomu už otvorenú fľašu, že heslo v počítači nie je doslova heslo typu (vymyslím si teraz) “sloboda, rovnosť, bratstvo”. Dokonca sa pripraví na rande so všetkým, čo k tomu patrí - holenie, strihanie, nové oblečenie…len to má jeden háčik - ten muž o tom ani nevie. Mňa kniha dostala hlavne tým, ako bola Eleanor realisticky zobrazená. Celej jej osobnosti, myšlienkam a konaniu som maximálne verila. Neviem, či sa autorka inšpirovala niekým skutočným, ale Eleanor bola napísaná výborne. Možno sa vám zo začiatku bude zdať, že sú tam zbytočné opisy, ale ja si myslím, že je to dôležité pre pochopenie Eleanor, ako takej. V podstate som celkom poriadku je kniha, ktorá vás prinúti, aby ste sa nenechali ovládať vlastnými predsudkomi. To, že je človek na prvý pohľad iný, neznamená, že musí byť automaticky odklonený na okraj spoločnosti. Okrem toho je to príbeh o priateľstve, vzájomnom rešpekte a o postupnom spoznávaní seba a chaotického sveta naokolo (a humore).

Prekvapivé (viki, 20.7.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Málokedy hodnotím knihy na 5hviezdiciek, avsak tato kniha si to jednoznacne zasluzi. Kniha sa velmi lahko cita, je vtipna, ale najviac sa mi na nej pacilo, ze nebola prvoplanova, t.j. zo zaciatku vobec nebolo jasne ako sa dej skonci a akym (prekvapivym) smerom sa pribeh vyvinie...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x