bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keby zavolal

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keby zavolal

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy KEBY ZAVOLAL:

Predstavte si, že spoznáte skvelého muža, strávite spolu sedem nádherných dní a zamilujete sa. Uveríte, že je to obojstranné. Akoby ste celý život čakali jeden na druhého.
Pred odletom na plánovanú dovolenku vám sľúbi, že z letiska zavolá. Ani najmenej o tom nepochybujete.
Ibaže už sa neozve.
Priatelia vám radia, aby ste naňho zabudli, že nie je hoden vašej lásky, no vy cítite, že sa mýlia. Ste presvedčená, že sa mu niečo stalo a že na svoje mlčanie musí mať dôvod.
Uplynú minúty, dni, týždne a obavy oňho vás zrazia na kolená.
Čo urobíte, keď sa presvedčíte, že intuícia vás neklamala a na svoje mlčanie má naozaj vážny dôvod? Je za ním to, s čím ste sa jeden druhému nestihli zdôveriť... Pravda.

Z anglického originálu Ghosted (Pamela Dorman Books/Viking, London 2018) preložila Lucia Lukáčová.

 

Detaily o knihe

Názov: Keby zavolal

Originálny názov: Ghosted

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Keby zavolal - Rosie Walsh (Patrícia Kozánková, 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento román o stratách - nálezoch, o vine - treste, o priateľstve - sebeckosti, o láske - nenávisti, o zúfalstve - nádeji, o živote - smrti je mojou prvou knihou od autorky. Kniha je rozdelená na tri časti, a musím sa priznať, že až tretia časť bola pre mňa najzaujímavejšia a najnapínavejšia z celej knihy. Srdce mi búšilo, oči mi jazdili od stránky ku stránke rýchlosťou blesku a nemohla som sa dočkať poslednej stránky. Príbeh bol nepredvídateľný. Pozitívne hodnotím aj to, ako sa autorka snažila príbeh vyrozprávať viacerými spôsobmi - z pohľadu Sarah, pomocou listov a správ od Sarah pre Eddieho a aj z pohľadu Eddieho.Túto knihu odporúčam, pretože dokázala vo mne vyvolať toľko emócií, čo som ani nečakala: prekvapenie, napätie, emócie z vlastných spomienok, z vlastných strát, dojatie, radosť. Človek, ktorý číta, prežije tisíc životov a vďaka Rosie Walshovej a jej knihe KEBY ZAVOLAL, som mohla prežiť další krásný napínavý romantický príbeh.

Oddychovka (Mária Hešová, 7.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemná, oddychová kniha so zaujímavými zvratmi i charaktermi. Príbeh plný lásky, starých zranení a rodinných príkorí.

Keby zavolal Rosie Walshová (Anna Vargovičová, 28.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedná z kníh,ktorá ma "dostala".Výborný,do konca v napätí udržiavajúci dej,čítanie u mňa -"jedným hltom"Vrelo odporúčam.Dlho som si pri čítaní myslela,že skončí tragický,našťastie končila dobre.

Príjemné čítanie (Dominik, 10.8.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Keby zavolal je oddychové čítanie ako stvorené na leto. Ak napriek tomu, že mala kniha niekoľko nedostatkov, neľutujem, že som si ju prečítal. Autorka sa rozhodla svoj príbeh vyrozprávať viacerými spôsobmi. Čitateľ sleduje dejovú líniu jednak z pohľadu Sarah, no takisto aj pomocou listov, ktoré píše Sarah Eddiemu, podľa nej osudovej láske. V neposlednom rade môže čitateľ sledovať vývoj udalostí z pohľadu samotného Eddieho. Musím povedať, že spočiatku mi bola Sarah nesympatická a nerozumel som jej správaniu. Viackrát mi takisto neboli jasné vzťahy medzi niektorými postavami. Situácia sa ale zmenila v druhej polovici románu, kedy kniha nabrala úplne iný spád. Dej, ktorý sa len pomaly vliekol, naraz zmenil svoj charakter. Pozitívne hodnotím najmä nepredvídateľnosť príbehu. Od druhej polovice románu ma autorka až do samého konca udržala v napätí a vôbec som netušil, ako sa kniha nakoniec skončí. Páčil sa mi tiež štýl, ktorým bolo toto dielo napísané. Čítal sa veľmi dobre a rýchlo. Ak hľadáte nenáročný román s nečakaným rozuzlením, mali by ste dať tejto knihe šancu. Prajem pekné čítanie. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Usmiala som sa. Priamo do jeho láskavých úprimných očí. Na vrásky smiechu, na výraznú bradu. Uchopila som mu ruku a pobozkala ho na prsty. Po dvadsiatich rokoch stolárčiny boli drsné, triesky na nich nechali šrafy. Mala som pocit, že sa poznáme roky. Celú večnosť. Akoby nás ktosi spároval pri narodení, postrkoval nás, nastavoval, plánoval a vymýšľal, kým sme sa napokon pred šiestimi dňami nestretli.
„Práve som sa v duchu poriadne dojala,“ ozvala som sa po dlhej odmlke.
„Aj ja.“ Vzdychol si. „Akoby nám posledný týždeň zneli precítené husľové tóny.“
Zasmiala som sa. Pobozkal ma na nos. Premýšľala som, ako je možné, že človek sa týždne, mesiace, dokonca celé roky pretĺka životom bez nejakej významnejšej zmeny, a potom stačí sotva pár hodín a scenár jeho života sa prepíše do bodky. Keby som v ten deň odišla z domu neskôr, rovno by som nasadla na autobus a nikdy by sme sa nestretli. Nový pocit istoty by bol len šeptom do vetra zlého načasovania a premárnených príležitostí.
„Povedz mi o sebe viac,“ požiadal ma. „Viem toho tak málo. Chcem vedieť všetko. Životný príbeh Sarah Evelyn Mackeyovej v plnom znení.“
Zatajil sa mi dych.
Niežeby som netušila, že v určitom okamihu to príde. Ale zaskočilo ma to, lebo ešte som sa nerozhodla, čo urobím, keď tá chvíľa nastane.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x