bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ultramaratonec

Vydavateľ: Práh (Nakladatelství Práh, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:48

Lepšia cena: 16,58 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,98 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,74 €
Ušetríte: 2,76 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ultramaratonec

Strhující příběh muže, který se běháním dostal z drogové závislosti a jako první přeběhl Saharu.

Kvůli drogám se postupně propadl až na dno společnosti a zdálo se, že tragický konec je neodvratný. Pak mu do života náhle vstoupila jiná vášeň. Vášeň, která mu zachránila život – běhání. Dokázal mnohé a dostal se mezi světovou špičku extrémních běžců, běhal nejtěžší světové závody a jako první přeběhl se dvěma kolegy Saharu. Ale ani pak se jeho život neubíral klidně a přišel další zvrat – vězení. Naštěstí tu bylo ale běhání, které mu pomohlo překonat i nespravedlivý trest.

V této knize vypráví svůj vlastní životní příběh, příběh muže, který svou neuvěřitelnou vůlí a díky pomoci dobrých přátel a rodiny dokázal to, co se na počátku zdálo nemožné.

„... Ultrák. Nemohli ani tušit, jak mi ta přezdívka sedí. Běhal jsem celý svůj život, abych něco zjistil a něčeho jiného se zase zbavil. Běhání mi pomohlo překonat desetiletou závislost na kokainu a přes dvacet let mě udrželo střízlivého. Běhání mi zachránilo život – a potom mi dalo život nový.“

CHARLIE ENGLE je světově proslulý ultramaratonský běžec, který vyhrál některé z nejnáročnějších vytrvalostních závodů na světě, nebo se umístil na předních příčkách. V roce 2007 Matt Damon produkoval a vyprávěl film Přeběhnout Saharu – příběh o tom, jak se Engleovi a jeho týmu jako prvním úspěšně podařilo zdolat 7 240 kilometrů napříč Saharou.

Detaily o knihe

Názov: Ultramaratonec

Objednávací kód NA387087

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zober tenisky, nie drogu (Wanda, 6.4.2022) Odpovedať

Jedna z najlepších kníh o behaní, aká sa ymi dostala do rúk. Spája dva kompletne protiľahlé svety- drogy a behanie. Autor nám pútavým príbehom dokazuje, že aj boj s drogami sa dá vyhrať, keď je vôľa. Že aj z úplného dna sa dá vyhrabať, stačí len v sebe nájsť vnútornú silu a vytrvalosť a preklopiť to do niečoho prospešného, ako napríklad beh. Mnohí máme výhovorky, že nemáme čas, že nemáme priestor, či tenisky, no Charlie nám svojim životným príbehom ukáže, že behať sa dá aj v ťažkých podmienkach väzenia, kde nemáte možnosť kúpiť nové tenisky každých 500km a nie len že v väzení sa dá behať, ale dokonca sa tam dá zvládnuť odbehnúť aj ultramaratón a pripraviť sa na ultrmaratónske preteky. Asi nikto by nechcel kráčať v Charlieho teniskách, ale jeho životný príbeh je silne motivačný a myslím, že zdvihne z gauča aj toho najväčšieho lenivca :D

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x