bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Svet plný farieb

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Svet plný farieb

Annie žije so svojím smútkom tak dlho, že celkom zabudla na radosť. Nie je schopná vyrovnať sa s tragédiou, ktorá postihla jej rodinu. A neusmieva sa. Keď jedného dňa náhodou stretne Polly, vôbec neprekypuje nadšením. Polly je Annin presný opak. Hýri farbami a radosťou, lebo pochopila to podstatné: život je príliš krátky na to, aby sme si mohli dovoliť premrhať čo len jediný deň. Chorej Polly ich zostáva necelých sto. Rada by Annie pomohla, a hoci tá je spočiatku k celému projektu viac než skeptická, nakoniec predsa len pripustí, že zo sveta ešte možno nevymizli všetky farby. Aj Polly však svoju novú priateľku potrebuje, každým ďalším dňom čoraz viac. Annie sa nakoniec musí rozhodnúť, či to obrovské riziko – znovu sa otvoriť svetu a novým vzťahom – naozaj stojí za to.

Z anglického originálu How to be Happy (Sphere, an Imprint of Little, Brown Book Group, London 2017) preložila Martina Fedorová.

Dostupné verzie titulu

Svet plný farieb Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Svet plný farieb

Originálny názov: How To Be Happy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Mile citanie (Melinda Štrbová, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tento pribeh som citala uz davnejsie, ale viem, ze sa mi velmi pacil. To, ako Polly prinasla svetlo do zivota druhej hrdinky (nie, fakt si nespomeniem :D) bolo uzasne. Ako si napriek vsetkemu dokazala uzivat zivot, bolo krasne napisane. A Polly dokaze naucit nas vsetkych mnohym veciam - napriklad ze farby su krasne a treba si najst kazdy den nieco, za co mozeme byt vdacni. Prirastla mi k srdcu a bolo tazke citat tie strany, ktore naznacovali, co sa bude diat dalej. No i napriek tomu tam prislo este nejake to prekvapenie :) velmi dobre sa citala a myslim, ze sa k nej este niekedy vratim. Hlavne ked budem mat pocit, ze moj zivot stoji za nic - Polly ma znova nauci, ako si ho vychutnat :)

Lepsie ako som cakala (Anna Kováčová, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa citala skoro sama a jej obsah ma velmi milo prekvapil. Su v nej spominane velmi tazke zivotne situacie, no aj napriek tomu z nej prekvapivo ide velmi pozitivna energia. Urcite mi dala mnoho uvah na zamyslenie a rada si ju po case precitam znovu. Urcite ostava v mojej kniznici a kupila som ju uz aj ako darcek kamaratke :)

Super čítanie (Katarína, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekrásne čítanie, príbeh prežívate s oboma hrdinami spolu, ale zároveň s každou jednotlivo. Kniha, ktorú zvládnete za jeden víkend.

Krásny príbeh (Klaudia, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi krásny, dojímavý pribeh. Pohladilo dušu a donutilo, zamyslieť sa. Odporúčam

Kniha plná farieb (Lenka Meravá, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní príbehu som mala pocit akoby som dejom priam klzala. Je písaný veľmi pozitívne aj keď sám o sebe je veľmi smutný a veru som sa ani slzám neubránila. Určite odporúčam.

Odporucam (Naďa Szerencséová, 20.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa lahko cita a je balzam na dusu.Pri jej citani si viac vazim zivot :-)

Prekvapila (Ivkabudka, 13.6.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemám moc rada knihy s tematikou rakovina ,ale táto ma veľmi prekvapila svojim výborným a pútavým ...samozrejme aj dojimavym štýlom...len si pripravte balík vreckoviek ..výborná

uzasna kniha (Tímea Mravíková, 27.6.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasna kniha, na jednej strane smutny pribeh ale silny,olny optimizmu, motivuje citatela k pozitivnemu mysleniu a uzivat si naplno kazdy den napriek nevoli osudu
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Annie sa načiahla za croissantom. „Nepovedz mi, že si si spísala zoznam vecí, ktoré chceš stihnúť.“
„Človek by si povedal, že to k tomu takpovediac patrí, ale nie. Podľa mňa je to zložitejšie. Nechcem stráviť zvyšok života vyškrtávaním nejakých položiek. Plávanie s delfínmi, krížik. Návšteva Grand Canyonu, krížik. Samozrejme, už som to dávno absolvovala.“
„Samozrejme,“ zamrmlala Annie s ústami plnými croissantu.
„Nechcem... nechcem zvesiť hlavu, poslušne sa pripravovať na smrť a robiť to čo ostatní. Chcem urobiť niečo podstatné. Niečo zmeniť. Chcem po sebe niečo zanechať, nejakú stopu, chápeš? Prv než navždy zmiznem zo sveta, chcem ostatným ukázať, že je možné byť šťastný a užívať si život, aj keď to vyzerá nafigu. Vedela si, že dokonca aj ľudia, ktorí vyhrali v lotérii, dosahujú po niekoľkých rokoch iba takú úroveň šťastia, akú dosahovali pred výhrou? Ľudia, ktorí utrpeli nejaký závažný úraz, takisto. Len čo sa adaptujú na nový spôsob života, cítia sa presne tak málo alebo dosť šťastní ako pred nehodou. Neuveriteľné, čo? Šťastie je stav mysle, Annie.“
Zaškrípala som zubami. To, čo sa jej v živote stalo, nebol nijaký stav mysle, dopekla. Bola to realita. „Čo plánuješ?“
„Počula si už o projekte Sto šťastných dní? Beží to všade na internete.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x