bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mäso - Vtedy na východe

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mäso - Vtedy na východe

VLADO KOBIELSKY číta z knihy MÄSO-VTEDY NA VÝCHODE:

Koniec zlatých deväťdesiatych rokov, divoký východ Slovenska. Je po voľbách, Mečiar skončil, Lexa je na úteku, siskári horúčkovito skartujú spisy aj svedkov. Robo Holub je dávno po smrti, Miki Černák sedí v base, Žaluďa práve zastrelili.
Miki Miko, policajt s metódami gangstra, a Pali Schlesinger, novinár bez pudu sebazáchovy, sa pokúšajú robiť svoju prácu. Hľadajú pravdu. Alebo aspoň takú jej verziu, ktorá by sa dala dokázať pred súdom. Proti sebe majú tri najväčšie zločinecké skupiny svojej doby – políciu, justíciu a tajnú službu. Občas aj mafiu, ale tá aspoň hrá podľa pravidiel. Väčšinou neuspejú, no vedia, že sú vo vojne, ktorá sa nedá vyhrať, len bojovať. Vždy to brali profesionálne. Až doteraz. S Nikou sa to stalo osobným.
Nika. Sedemnásťročná stopárka, ktorú uniesli, znásilnili a plánovali predať do Kosova. Na prostitúciu alebo na orgány, čokoľvek si zákazník praje. Nastúpila do nesprávneho auta. Chyba, za aké sa platí životom. Miko so Schlesingerom vedia, že to nemôže dopadnúť dobre. Nevadí. Musia zariadiť, aby to nedopadlo zle pre Niku. Zatiaľ ju ukrývajú na konci sveta.
Ultima Thule. Luxusný hotel pri ukrajinskej hranici, na konci cesty v lese plnom mŕtvol. Okrem majiteľov a personálu v ňom nebýva nikto. Miešajú v ňom tie najchutnešie drinky, najúčinnejšie jedy a najsilnejšie výbušniny.
Ak po vás ide mafia a zákon na vás kašle, v Ultima Thule ste vítaní. Ak vás uznajú hodným, Igor vám namieša Hemingwayov kokteil - Smrť popoludní - a porozpráva vám pár divokých historiek. Väčšina tých príbehov sa stala. Aj ten, ktorý držíte v ruke. Trocha inak. Možno niekomu inému. Na inom mieste. Ale sú pravdivé, hoci Igor by ich určite nechcel opakovať pod prísahou. Lebo vedieť nie je to isté, ako vedieť dokázať.

Dostupné verzie titulu

Mäso - Vtedy na východe Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Mäso - Vtedy na východe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Autor je moja krvná skupina. (Mirka, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Arpád Soltész ma svojou knihou úplne dostal. Úžasne vykreslené charaktery hlavných postáv, skvelé dialógy, v ktorých to odsýpa, a hlavne kopa sarkazmu, cynizmu a vtipných komentárov a vsuviek, nad ktorými sa človek pousmeje, ba aj nahlas zasmeje, ale vzápätí sa zháči, lebo si uvedomí, že autor s veľkou dávkou nadhľadu v každej vete udiera klince po hlavičkách, tne do živého a verne opisuje slovenskú realitu pomerne nedávnej minulosti. Miki Miko, šalený Valent, novinár Schlesinger, úplatní policajti, sudcovia, advokáti a colníci, malí grázlikovia typu Mamut, veľkí mafiáni, Rusi, kosovskí Albánci, tajná služba (alias Cestovka), prihraničné lesy plné neoznačených hrobov, pašeráctvo – celkom slušný mix a nárez, keď si to takto zosumarizujeme. Všetci sú poprepletaní v pavučine vzájomných priznaných či tajných vzťahov, každý klame, kradne, podvádza, prevádza a žije minimálne na hrane zákona, ak už nie rovno za jeho hranicou. Veľmi pútavo napísaný dynamický príbeh, ktorý čitateľa núti obracať stránky, aby sa dozvedel, či na tých ďalších nebude niečo ešte absurdnejšie a pritom rovnako desivo pravdivé ako na tých predošlých. Skvelé!

Audio (Zaho, 12.4.2022) Odpovedať

Prosim Vas kedy bude audiokniha? Ostatne su len tato nie. Mam ADHD a ked vela citam tak potom škulim! Potrebujem audio pls

Audio (bux.sk, 20.4.2022) Odpovedať

Dobrý deň, máme v pláne aj audioknihu Mäso. Momentálne je v procese príprav, ale presný termín vydania vám bohužiaľ ešte nevieme povedať.

Dakujem (Zaho, 25.4.2022) Odpovedať

Tak to je super.. tesime sa!!

Mäso (Val, 15.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Arpád Soltész je skvelý rozprávač a spisovateľ (okrem iného). Má talent na autenticky pôsobiace dialógy-kde treba diplomaciu,je tam; keď je nablízku nejaký ten grázel, nechýbajú štipľavé slová "vyberaného" slovníka a vôbec to nepôsobí rušivo, násilne, či nebodaj pohoršujúco! Arpád píše uveriteľné fikcie(?!)hodiace sa do prostredia nášho malebného Slovenska v začiatkoch 90. rokov. Síce som vtedy bola len decko,no už vtedy som bola rada, že vyrastám v "zaprdenej" dedinke ... Ak chcete vedieť prečo som tomu rada, prečítajte si, aké hrôzy sa mohli diať vo vašom susedstve a nemusel o tom vedieť nik...dnes je predsa v móde vyhlásenie SKUTOK SA NESTAL a takto sa pod koberec zametie kde-čo

Kniha (Martin, 24.5.2021) Odpovedať

Kniha super len škoda že sa nedá zakúpiť aj audio format

rekonvalescencia (marta durejova, 1.12.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
pan szoltesz je to dobra kniha.pravdiva az je sialena,kto mozno nezazil nieco tak ani neveri....ako mimizemstania....blahoželám ste výborný,nebal ste sa.piste dalej a este trosku dalej a vyssie stupajte.moja priatelka sa uz prestala bat....je stara a že čo už....možno napísete nieco aj z nedavna...boh vas žehnaj za odvahu.keby som mala istotu....vela veci vam poviem..aj miki čenák keby hovoril....aj on sa este boji o život iste

mikiho komentar (marta durejova, 1.12.2017) Odpovedať

citala som co sa dalo....mikiho cernaka komentar tiez....len nech hovorí...hovori...on si ma nepameta ale ja jeho ano....pomohol mi prezut defekt na certovici...nie je to zruda ako ho opisuju...je to jeden slusný a priamy clovek....ked neslo o peniaze a n moc moc...tak to bol slusný a prijemný chalan.....a mal iste tu povestnu mafiansku cest....radsej stretnut mikiho cernaka na opustenej ceste ako desat policajtov...v tom case....ozaj dakujem za vymenenie pneumatiky miki.

aspon ze ste pisali o veronikach (marta durejova, 1.12.2017) Odpovedať

knihu som precitala jedným dychom...uzasna...prajem p.arpadovi este vela sil aby mohol pokracovat dalej a dalej aj do dnesných dni.vynikajuca kniha a vynikajuci autor.nebojte sa piste dalej .drzim palce ste výnimocný ....je strasne si to pripominat....aby citatelia vedeli v case moju kamaratku zatkli lebo jej chýbali dve koruny za taxi a taxikar ju ptrdal policajtom a tí ju drzali ako zlocinca na stanici bili ju opití rehotali sa a potom ju traja znasilnili.taká je pravda.ako zlocinca,jej bývalý frajer prokurator sa ich bal a plakal doma ----

deformacia (marta durejova, 1.12.2017) Odpovedať

mojej priatelke toto obdobie znicilo zivot....policajti boli este horsi ako mafiani....prasce...kolko zivotov znicil nejakí chuji s mocou....kamoska sa musela odstahovat bo bola za kurvu.....a dnes....tí co to robili hraku v herni a bavia sa v baroch za eura vsetkých slusných ludi.....som sa pýtala ...jeden bývalý z tzv.kriminalky ma dochodok 980 euro....po precitani knihy p. arpada sa kamoška zrutila.....zazila al horsie veci...nemala dobrých priatelov....ostala sama s nálepkou kurva

nemali ste prikraslovat a zlahcovat toto citanie (marta durejova, 30.11.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
je vela dievcat ktore maju skusenosti s cestovkarmi....kazdeho toto aj ine obdobie poznaci a co dnes....tepla voda ,lubenik magnezitky vsetko vlastnia ruski podnikatelia....vtedy na vychode pokracuje aj dnes....aj generali su....neviem co je lepsie ....euro alebo to ze danko vyprava v ruskej dume....

Ako sa to čítalo? (Mima Omachelová, 17.10.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som zmiešané pocity, keď som knihu otvárala, keďže je to autorova prvotina, ale bola som veľmi príjemne prekvapená. Knihy hodnotím podľa toho, ako rýchlo ich dokážem prečítať a toto som prečítala naozaj rýchlo. Silný príbeh, správna dávka napätia, charakteristický rozprávačský štýl.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x