bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dražba

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dražba

Vyblednuté fotografie pôvabného páru z povojnovej Európy. Staré listy, ktorých obsah hovorí o tragických stratách. Rozprávková zbierka skvostných šperkov. To je obsah dlhé roky opus-tenej bezpečnostnej schránky v newyorskej banke. Napriek výzvam v tlači sa k nemu nikto nehlási. No ak nebudú dedičia, šperky pôjdu do dražby. Kto bola žena, ktorá po sebe zanechala také bohatstvo, ale žiadny závet?
Túto záhadu začnú rozmotávať dvaja ľudia, ktorých osud náhodou zvedie dohromady – Jane Willoughbyová, praktikantka na pozostalostnom súde, a Phillip Lawton, odborník na šperky v aukčnej sieni Christie’s. Pátranie po neznámej majiteľke, ktorá opustila svet v úplnej osamelosti, sa pre obidvoch čoskoro zmení na osobnú záležitosť a úsilie o rekonštrukciu jej záhadného života ich vedie z New Yorku do Londýna, Paríža, Ríma aj do Neapola. A takmer na každom kroku ich dobiehajú šokujúce odhalenia. Pomaly odkrývajú jedno tajomstvo za druhým, a tie do seba začínajú zapadať ako skladačka, až sa z nej napokon vylúpne jasný obraz ženy, ktorá kedysi dávno opustila Ameriku so zlomeným srdcom.

Preložila Zuzana Therová

Dostupné verzie titulu

Dražba Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dražba

Originálny názov: Property of a Noble Woman

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Mohli by ste mi zopakovať meno tej ženy? Bola verejne známa?“
„Pochybujem. Volala sa grófka Marguerite di San Pignelliová, no pôvodom to bola Američanka. Do Talianska sa presťahovala ako osemnásťročná. Podľa pečiatok v pasoch vieme, že to bolo cez vojnu. Vzala si talianskeho grófa a žila tam až do deväťdesiatych rokov. Podľa klenotov uložených v depozite musel byť jej muž veľký boháč, no v čase svojej smrti nevlastnila okrem šperkov vôbec nič a na účte jej zostalo mizerných dvetisíc dolárov. Mala deväťdesiatjeden rokov, keď zomrela.“ Viac údajov o prenajímateľke sejfu mu poskytnúť nemohla.
„Ak sú tie veci pravé, ide o unikátnu zbierku,“ hlesol Lawton ohromene. Za tie dva roky, čo pracoval so šperkmi, ho zaujali len dva jadeity, ktoré sa dražili na ich aukcii v Hongkongu – aj to len preto, lebo mal pocit, že sa za nimi skrýva dačo záhadné a romantické, no keďže nebol odborník, ich cenu odhadnúť nevedel. Štandardné západné šperky ho nikdy nevzrušovali, ale aj on musel uznať, že pozostalosť po Marguerite di San Pignelliovej vyráža dych.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x