bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Moje skvelé jedlo

Vydavateľ: PRÍRODA (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Moje skvelé jedlo

Aj vy milujete tradičnú slovenskú kuchyňu, no pritom máte dušu experimentátora? Nechajte sa inspirovat kreatívnymi a zároveň jednoduchými receptami autorky, ktorá sa rozhodla vrátiť na naše stoly tradičnú slovenskú kuchyňu, avšak v novom šate. Pri varení používa bežne dostupné suroviny, pritom však rada kombinuje tradičné s netradičným tak, aby vznikli nové kombinácie chutí. Túto kuchársku knihu plnú kreatívnych receptov jednoducho musíte mať.

Detaily o knihe

Názov: Moje skvelé jedlo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nedaj na prvy dojem :-) (Danka, 19.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na socialnych sietach som clenom par skupin, v ktorych si vymiename knihy. Okrem ineho mi autorka raz ponukala tuto jej knihu s venovanim na co som ja reagovala stylom "toto fakt nie." Teraz jej vravim velke prepac a snimam klobuk z hlavy. Poslednu dobu tak nejak skupujem a obzeram kucharske knihy so zdravsimi receptami a na viacerych som sa popalila. V zmysle: vyzera super ale recepty su nemyslitelne do mojich podmienok, zhanat specialne prisady a suroviny fakt nechcem a nemam chut. Castokrat som v receptoch danu surovinu videla prvy x v zivote :-D Ale aby som sla k pointe...na tuto knihu som uplne zabudla az kym mi na FB nepadol do oka inzerat. Luciina kniha. Vravim, skusim. Pred par dnami mi dosla a uz kuchtim :-) je fakt skvela, je v nej mnoho veci presne podla mojej chuti bez potreby zhanat milion veci. Niektore kombinacie su strasne jednoduche a pritom by mi nikdy nenapadli. Ano, mozno by som podobne recepty vygooglila keby silno hladam ale je super mat to vsetko pekne pokope v 1 knihe. Dakujem za super napad, super pomoc do kuchyne :-) oddnes som Luciin verny fanusik a opat som dostala ponaucenie v zmysle - prvy dojem moze klamat.

Vyborna (Michaela Musaková, 5.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
konecne kucharska kniha z dostupnych surovin.

POZICANA KNIHA (Kristína, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si pozicala od kamarátky a teda obrovská spokojnosť. Recepty prehľadne, niekolko aj vyskusanych a velmi chutilo vsetkym doma :-) uz aby som mala aj svoju doma:-)

Ozaj skvelé... (Monika Kádeková, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
S Luckinými receptami som sa prvýkrát stretla prostredníctvom jej facebookovej stránky Moje jedlo. Keď som sa teda dozvedela, že sa pripravuje kniha, hneď som si na ňu robila zálusk :-) knihu som nakoniec dostala ako vianočný darček od švagrinej, čo ma veľmi potešilo a aj prekvapilo, keďže o svojich knižných túžbach som jej nehovorila. No a k samotnej knihe a jej obsahu: ak chcete variť tradične, ale zároveň zdravo, určite siahnite po tejto kucharke. Na začiatku dostanete malý exkurz o zdravých potravinách, ktorými môžete spestriť svoj jedálniček (napr. rôzne druhy známych či menej známych obilovín), alebo o alternatívnych potravinách, ktorými ľahko nahradite tie nezdravé, bežne používané ingrediencie ako rafinovany biely cukor, biela múka, či obyčajný kuchynský olej. Všetko máte samozrejme vyobrazene na fotke, aby ste vedeli, čo je to vlastne napr. tá quinoa :-D Nasleduje minikapitolka o obľúbených autorkinych pomockach v kuchyni a prechádzame na samotné recepty. Kniha je rozdelena na kapitoly podľa jednotlivých chodov (polievky, bezmasite/masite jedlá,...), čo vlastne nie je nič nové, no nájdeme tam aj recepty na chutné raňajky, kapitolu o domácej výrobe potravín (rôzne druhy pečiva, domáca výroba jogurtu, syru lucina, cerealii, cestovín atď.). Posledné kapitoly sa venujú pečeniu, a to hneď zo 4 uhlov pohľadu: dezerty bez múky, s múkou, raw a vianočné špeciality samotnej autorky. Čo sa mi ráta pri dezertoch, je označenie každého receptu príslušným piktogramom pre alergeny, keďže sama mám doma bezlaktozoveho stravnika. No a nakoniec musím pochváliť grafiku celej kuchárky i fotky a celé naaranzovanie jedál (Lucka si všetko fotila sama, palec hore). Budú sa vám zbiehat slinky :-) No a čo som ja sama vyskúšala? Určite odporúčam vegetariansku zabijackovu kašu (chutila aj môjmu mužovi) polievku z medvedieho cesnaku, nakyp z červenej šošovice a pohanky, pšenovník...jedlá sú nenáročné a i keď pripravované zo zdravých surovín, vôbec nestrácajú na chuti :-)

Skusame nove (Anna, 7.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som pekne prelistovala a recepty skusala,u nas doma presli vsetky,chutilo aj manzelovi co on experimenty nemusi velmi :-)

Vyborne recepty (Lucia, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborne dostupne a jednoduche recepty. Skvela kniha. Odporucam.

Odskušané a výborné (Anna, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kupovala trochu s predsudkami, či to nebude len ďalšia "rýchlokvasná" kuchárka ale milo prekvapila...hlavne torty a koláče máme už mnohé upečené a recepty sú zrozumiteľné a je vidieť, že sú naozaj veľakrát odskúšané a vylepšené samotnou autorkou...sú výborné alebo moc dobré ako hovorí náš trojročný syn..vášnivý milovník koláčikov :-) Knihu som objednala už aj pre kamošku, ktorej tvarohová torta s lesnými plodmi veľmi chutila a teším sa na ďalsiu kuchárku...Ďakujem :-)

kniha ako dar (Ľudka, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako darček. Príjemne ma potešila, pretože je plná super receptov a k tomu na vás vykúkajú nádherné fotky jedál :)

Vyborna kucharska kniha (Jana Kocisova, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihu som čítala samé skvele recenzie a po kupe musím plne súhlasiť. Veľa chutnych, ľahkých receptov z dostupných surovín :-) varím z nej často a chutí nam - co je hlavne chuti aj nášmu najmenšiemu hladosovi (15m). Voľba dnešného obedu je tiež z tejto super knihy - cukinovo-spenatova frittata a psenovy kolacik (ten sa piekol u nás už viackrát). Knihu odporucam vsetkymi piatimiu :-)

Vyborna kucharka (Lucia, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je fantasticka. Snazim sa ozdravit nas jedalnicek a tato kucharka je na to ako stvorena. Najdete v nej mnozstvo vybornych receptov zo zdravych a hlavne bezne dostupnych surovin. Vyuzivam ju takmer denne. Vrelo odporucam!!'

Vyborna kucharska knizka (Miroslava, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knizku som objavila na zaklade fb stranky moje jedlo. Nakolko sa snazim zo sravy vylucovat cukor a muku prisli mi recepty velmi inspirativne. Okrem dezertov som si zamilovala aj ine recepty a pravidelne sa k nim vraciam. Oblubeny kolac je jednoznacne kokosovo makovy, cuketovy privarok je teraz top a bryndzove tycinky boli velmi chutne..tesim sa na dalsiu knizku.

Neľutujem (Monika, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá knižka pre začínajúce aj skúsené kuchárky. Osobne pre mňa je to prvá kuchárska kniha, ktorú som si kúpila, lebo Luckine recepty som nestíhala tlačiť z internetu :-) Skvelé recepty, krásne obrázky, určite poteší každého milovníka dobrého jedla a jednoduchých receptov.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x