bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Návrat

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Návrat

Väčšina z nás je nespokojná so svojou životnou rolou a chceli by sme žiť iný život, ale nemáme na to odvahu. Keď hlavná hrdinka založí divadlo a na kastingu vyberá najmä amatérskych hercov, dáva im príležitosť, aby sa stali niekým iným. Divadlo má úspech, diváci sa len tak hrnú. A s nimi aj peniaze.
Túžba po lepšom a zaujímavejšom živote je zakódovaná v ľudských génoch, no reálny svet ľudské sny ignoruje. Preto Óda na radosť, ktorá sa občas objaví v texte, len ironicky akcentuje naše márne snaženie. Autorka priniesla zaujímavú tému s neošúchanými zápletkami ako v každej jej doterajšej knihe.
Návrat znamená v tejto knihe návrat hlavnej hrdinky z USA do rodného Anglicka, do dôverne známeho prostredia divadla, k fotografovaniu a spomienkam na otca, s ktorým si nikdy nerozumela.
Je to návrat k predchádzajúcemu životu a príchod k záverečnej smrti. Návrat je aj uvažovaním o „rolách“, ktoré nám vybral sám život.

Detaily o knihe

Názov: Návrat

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kvalitná slovenská tvorba (Natália, 19.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď si vyberáte knihu, nikdy neviete, či sa vám bude páčiť. Síce vám anotácia hovorí, že to nie je nič pre vás, no šiesty zmysel vraví opak. Niekedy sa stane vašim najobľúbenejším práve takýto príbeh. Toto sa stalo aj mne. Najprv som netušila, či sa mi téma bude pozdávať, ale keď som sa dostala na koniec, uvítala by som viac strán, ktoré ale neboli potrebné. (Autorka dokázala zhrnúť do 208-stranového diela celú pravdu o našej spoločnosti a tým si odo mňa získala veľkú poklonu.) Neviem prečo, ale táto novinka sa mi páčila viac ako Kniha nepokoja. Možno to bude tým, že spisovateľka sa sústredila na hlavnú myšlienku knihy a jej posolstvo, a iné veci, ktoré slúžili výlučne na dotvorenie atmosféry, nechávala v úzadí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x