bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník Anny Frankovej

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:46

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník Anny Frankovej

Trinásťročná Anna Franková sa spolu s rodinou počas druhej svetovej vojny dva roky ukrývala v zadnej časti jednej budovy v Amsterdame. Tesne pred koncom vojny však padla za obeť nacistickému režimu. Anna si zapisovala udalosti od 12. júna 1942 do 1. augusta 1944 a zaznamenala všetko, čo sa okolo nej dialo, aj jednotlivé dni v úkryte.

Keď v marci 1944 v Oranžskom rádiu počula výzvu občanom, aby poskytli svoje zápisky do zbierky na historické účely, svoje poznámky začala prepisovať do knižnej podoby. Stihla prepísať podstatnú časť pôvodných listov. Zápisky sa končia textom, ktorý Anna zaznamenala iba pár dní pred tým, ako ju aj jej rodinu našli vojaci a odvliekli do koncentračného tábora. Zápisky sa však zachovali a po vojne sa o ich knižné vydanie zaslúžil Annin otec Otto Frank, ktorý jediný vojnu prežil.

Detaily o knihe

Názov: Denník Anny Frankovej

Objednávací kód NA344234

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neuveriteľné, čo dokázalo toto dievča (Ivana Krehliková, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha neoplýva extrémnym napätím, či srdcervúcim príbehom, ktorý vás emočne vyžmýka. Je to jednoducho pohľad na život ukrývajúcich ľudí, ktorí to nemali ľahké a na dennom poriadku mali okrem zhnitých zemiakov a plesnivého špenátu naservírovaný aj strach o holý život. Musím však priznať, že niektoré pasáže v knihe boli menej zaujímavé, iné časti boli naopak pútavejšie, nazvala by som to čitateľsky atraktívne. No kniha si právom zaslúži veľkú pozornosť, pretože to písalo len 13-ročné dievča! A zato dávam klobúk dole. V roku 1944 už má Anna 15 rokov a ku koncu denníka je pekne vidieť jej citový prerod. Anna už nie je dieťa, jej mladistvý pohľad na rôzne veci, vzťahy, lásku, rodičov, situácie je už dospelejší, vyzretejší, smelší. Svoje pocity, názory, zúfalstvo, slzy musela totiž často pred dospelákmi skrývať a aj tak ju stále napomínali, že je drzá, ustipačná. V určitých momentoch mi jej bolo neskutočne ľúto. Našťastie mala svoju Kitty, svoj denník, ktorý bol jej záchranou a teraz vďaka tomu jej príbeh poznajú všetci. Ďakujeme Anna, zanechala si nám svoje najväčšie bohatstvo!

Anna (Daniela G, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mňa to bola kniha plná pocitov,emócií mladej Anny.Je smutné a strašne ,ako to dopadlo nakoniec .

Kniha, nad ktorej obsahom sa treba zamyslieť! (Kristína Bartková, 7.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna z najsmutnejších kníh, aké som kedy čítala. Má naozaj hlbokú myšlienku. Pristihla som sa občas pritom, že som sa pýtala samej seba, či sa niečo také naozaj dialo. Vďaka tejto knihe som si viac začala vážiť to, čo mám. Tento denník by si mal každý prečítať, aby sa nikdy nezabudlo, čo ľuďom hrozí ak stratia ľudskosť a súcit s inými. Poviete si, že je to len životopis malého dievčaťa,s ktorým sa osud nepekne zahral. Nie je to len obyčajný životopis. Táto kniha je plná citov. Či už smútku alebo zúfalstva. Avšak aj odvahy a miestami šťastia, ktoré súviselo s dňami, kedy pociťovali nádej, že sa všetko toto peklo skončí. Annu obdivujem za to,že vo všetkom vedela nájsť niečo pozitívne a nikdy nestrácala nádej. Pomáhala iným a zabúdala na svoje bezpečie. Táto kniha opisuje posledné roky, dni života Anny Frankovej. Mňa najviac chytili za srdce posledné strany, ktoré hovoria o tom, kto prežil a naopak koho životná púť sa skončila.

TOP (Petra, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha ma neskutočne chytila za srdce a vrelo ju odporúčam prečítať každému. Mňa tá kniha dostala natoľko, že doma mám ďalších 5 kníh s podobnou tématikou. Človek sa aspoň takýmto spôsobom dopátra k tomu ako to v podstate v skutočnosti bolo.

úžasné (Sis, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveriteľné ako sa čitateľ dokáže tak veľmi prepojiť s hlavným hrdinom. toľko pocitov, ktoré prežívala. Je obdivuhodnné ako sa aj počas ťažkých časov dokázala tak ovládať. A nakoniec ju aj tak čakal hrozný osud. Vždy bude mojou hrdinkou :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x