bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vtáky v tŕní

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vtáky v tŕní

Existuje povesť o vtákovi, ktorý zaspieva iba raz v živote, sladšie ako ktorýkoľvek iný tvor na zemi. Len čo vyletí z hniezda, začne hľadať strom s tŕňmi a neoddýchne si, kým ho nenájde. Potom si sadne do nehostinnej koruny a vrhne sa na najdlhší, najostrejší tŕň. A keď umiera, premôže smrteľné bolesti a zatrilkuje krajšie ako škovránok či slávik nádhernú pieseň, za ktorú zaplatí životom. Ale celý svet zmĺkne a načúva a Pán na nebesiach sa usmeje. Lebo to najlepšie je vždy vykúpené veľkou bolesťou... Tak aspoň vraví povesť.

Na pozvanie bohatej vdovy Mary Clearyovej sa na austrálsku farmu prisťahuje jej mladší brat Paddy s rodinou, vrátane malej Meggie. Mladý katolícky kňaz Ralph de Bricassart, ktorým je Mary priam posadnutá a drží ho v hrsti veľkorysými darmi, si veľmi obľúbi Clearyho jedinú dcéru. Farmárske dievča vyrastá do krásy a postupne sa medzi ňou a pátrom Ralphom vyvinie ľúbostný vzťah. Kňaz sa zmieta medzi vlastnou ctižiadostivosťou a túžbou po láske, nezlučiteľnej s postavením cirkevného hodnostára. Aj krehká Meggie trpí a hnevá sa na Boha i cirkev, lebo zakaždým vyhrajú boj o Ralphovo rozpoltené srdce.

Vtáky v tŕní, výnimočná sága jednej rodiny, si získali milióny čitateľov na celom svete a dodnes dojíma myšlienkou, že človek je ochotný pre krátke, ale pravé šťastie vedome podstúpiť najväčšiu bolesť.

Z anglického originálu preložila Katarína Karovičová.

Dostupné verzie titulu

Vtáky v tŕní Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vtáky v tŕní

Originálny názov: The Thorn Birds

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zabudol na bolesť, zabudol na cirkev, zabudol na Boha. Našiel Meggine ústa a dychtivo sa na ne vrhol, chcel z nej čoraz viac, tisol ju k sebe a nevládal potlačiť nutkanie, ktoré v ňom vzrastalo. Stiahla si blúzku z pliec, pokožku mala chladivú, hladkú a lesklú ako satén. Zdalo sa mu, že sa topí, ponáral sa stále hlbšie, bezmocne lapal dych. Doľahol naňho pocit smrteľnosti. Ako strašná ťažoba zovrel mu dušu, ako povodeň odplavil trpké temné opojenie. Chcelo sa mu plakať a posledné zvyšky jeho túžby sa rozplynuli pod ťarchou smrteľnosti. Odstrčil Meggine ruky zo svojho nešťastného tela, zostal sedieť na pätách so sklonenou hlavou a uprene pozoroval, ako sa mu ruky položené na kolenách trasú. Čo si to so mnou urobila, Meggie? Čo by si bola so mnou urobila, keby som ti v tom nebol zabránil?
„Mám ťa rád, Meggie. Vždy ťa budem mať rád. Ale som kňaz, nemôžem... naozaj nemôžem!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x